Frustracija i nelagoda me uhvati kad pomislim u kakvom će okruženju živjeti naši potomci. Pored političara hohštaplera.  A još više, da sve ovo što imamo na Zemlji jednog dana nestati u skoroj budućnosti. Svjedok sam protekloga vremena, od moje mladosti pa do danas. Mnoge prirodni darovi i pojave, jednostavno su nestale i nema ih više. Možda su se još zadržali u nekim zakucima nedodirnute prirode. Nekih vodotoka više nema.
   Priroda je dar u kojem neizmjerno uživam od kad znam za sebe, pa sam tako mnoge rijetke biljke za naše podneblje donio u svoj vrt. Vele-Kukurijek iz susjedne države, sa dvije lokacije / sa ndv 561 m, na ndv  173 ndv m/.
     I to potpuno legalno. Za neke je kukurijek krivac s kojim su otrovali Aleksandra Velikog, no prije bi to bilo da su ga otrovali  otrovnijom bijelom čemerikom, koju sam isto donio u vrt. Ima isto prekrasan bijeli cvijet. Zatim dvije divlje šparoge, jedna od Poreča i jedna od Kopra. Široko lisnu veprinu, sa podnožja Grožnjanja, sa prve trke Grožnjan-Livade, extreme duatlon 10 mjesec 2007 g. Vlasnik parcele je čistio teren, bilo je puno pokošene veprine, imala je plodove. Uzeo sam ih 5. U proljeće zajedno sa izdancima šparoge i veprine sladim se sa fritajom. Imam i žutu i crnu smokvu. Cijelu 2016 godinu nosio sam na svaku trku smokve, čak ih je bilo i za proglašenje u 10 mjesecu.
Svu ovu ljepotu prirode možemo zahvaliti kvantnoj mehanici ili svevišnjem, kako kome paše. Stoga sam snimio darove za Božić, kukurijek koji obično cvate početkom 2 mjeseca, pa i kasnije, ne sada. I kućni Amarilis/lukovica je izbacila tri stapke, ukupno 9 cvjetova / i božićni kaltus.
   Slijed vezanih fotografija i moja želencija sa halfa da me neko ne optuži da kradem intelektualno vlasništvo. Ostale biljke su u stanju mirovanja. Malo morgen. Da potpunim rubriku vjerovali ili ne, veprina je izbacila dva izdanka, jedan je kao što je vidljivo smrznuti. Šparoga i veprina imaju izdanke u 3 i 4 mjesecu.
https://photos.app.goo.gl/MWKuTbfV3pBP82qp8                                                        
  

                                                                                                                                                   

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 07 MARCH 2019 06:11 )