Nije mi do ponovnog preseljenja mojeg hard diska na internet. Ali poslije tolike količine diletantizma moram se javiti, ne u obrani brodogradilišta jer je to kraj priče, totalni bankrot, zbog totalnih diletanata.
   Mala digresija, ne bi se štel miješati u pravosuđe, ali tri puta na Trgovačkom sudu odgođeno otvaranja stečaja ?!?!?!?!?!?.
Ne pamtim kad se tako nešto dogodilo.
  Ministra zvanog ponaosob sad ga zovu "drugi tjedan". Španci bi rekli, mañana. A Ivo Robić bi otpjeval, Morgen. Vrući krumpir kotrlja se iz ruke i ruku. A da se pri tome nezna da li je za Uljanik bolje stečaj ? ili restruktiranje?. 
   Kakva inovativnost vlasti. Čak ima lumena koji tvrde, da je cijena za obje radnje, ista. Ma nemoj. Na prvu iz srednje ekonomske škole učenik bi utvrdio da je tu razlika između 1 do 2 milijarde. Budući gradonačelnik Hrvatske, bi rekel, dečki ponovo u školu. Samo ni on nezna u koju.
  Uputa moja. Dobro proučiti kolegij Teoriju tržišta i cijena, prof. Đ. Pribičević. 
Jad i bijeda, žalosno od diletanata, stečaj znači bankrot, samo u Lijepoj Našoj. Restrukturiranje im je špansko selo, mañana  
Tako je to kad geodeti, rudari, šoštari, šnajderi, frizerke, policajci, diplomati vode državu. Zatvorite ekonomske fakultete, to je samo trošak države a nikakve koristi. Čak i doktori ekonomije neznaju razmrsiti od frigijskog kralja Gordija,čvor. Znalac im skoro 24 stoljeće mirno počiva u Veneciji u crkvi sv. Marka. Neka uzmu putni nalog pa ga idu pitati i tako će porezni obveznici sve to platiti i onaj australijski kruzer i sad sporni jaružal i sva jamstva i već unaprijed ugovorene brodove kao kolateralni trošak.  Do sad je otišlo 35 milijardi kuna i dobro pitanje je većinskog vlasnika Varteksa, Bakića zašto je 1000 brodograditelja važniji od 1000 tekstilaca.
  Digresija, jedini sam koji je javno rekao i napisao da su i sami radnici puno krivi, imali su svog predstavnika u NO, kud je taj gledao i što je radio. Sljedeće, bili su i suvlasnici, a ponašaju se kao najgori boljševici. To se nitko ne usudi javno i izravno reći, /izgubiti glasaće/?. Štrajkati pa onda tražiti plaće od države, pa gdje toga ima, od kojeg i čijega rada. 
   Nije im daleko neka odu u Labin u Rudarski muzej i neka pročitaju povijest Labinske republike. Rudari su krenuli u štrajk, Talijanima su pokazali bosanski grb ali su oni i dalje kopali ugljen. Bili su svjesniji prije 100 godina nego neki danas. Štrajkali su ali i rudarili.
Nije bilo, mañana.    
   Porazna je činjenica da za tu financijsku katastrofu, sramotu države, nitko ne odgovara. U Jugoslaviji su sa navoza Uljanika silazili najveći brodovi svijeta, imali svjetski know how. Dolaskom nove države Lijepe Naše sve je propalo. Hvale se da su stvorili državu, za sebe da, a sve su uništili, ništa novog izgradili i otjerali cvijet mladosti i znanja u svijet.
Prepoštovani premijer već tvrdi da će se vratiti. Da ih uhljebničke neznalice opet pljačkaju i plasiraju svoj populizam i demagogiju.
Malo, mañana.    

Zadnja izmjena ( Utorak, 26 MARCH 2019 05:59 )