Entropija je gadna pojava u fizici, a u glavi težak košmar. Potpuno društveno neprihvatljiva osoba o sebi govori u trećem licu ?? Počelo je sa, ja sam lijep, pametan i mogu trčati maraton ?, pa do teze da nije rođen sa malom maturom /teorem Zagoraca/ nego rođen sa fakultetom. Svjetski "piar", operativni ekonomista, i sad na kraju da je doktor.                                                                                                                                                                                                Na zajebantska pitanja novinara, išlo je prvo kibidabi, pa da njemu ne trebaju nagrade nego nagrade trebaju gradonačelnika Hrvatske i za kraj da je on već je doktor. Valjda po optužnicama.

   Odmah neka primi duboki naklon za počasni doktorat sveučilišta Zagreb, nekad među 500 a danas ni među 1000 na svijetu. Naklon, ako je iz svog žepa platio obnovu Muzičke akademije. A kako nije, već su to novci poreznih obveznika, to je kako je rekao jedan od senatora, brak Boras-B.
    Dno dna naše akademske zajednice. Od svih koji su skočili na noge, jedino se Filozofski fakultet uredno odredio sa argumentom- porezni obveznici. 
 Nekadašnji gradonačelnici su svojim novcem gradili i bili ktitori ili su kroz razne privatne institucije osiguravali novac.  
Dakle samim postupanjem a to je radno mjesto daje zadatak da radi taj posao. Da li radnik koji kopa kanal dobije počasni doktorat. Ne jer radi svoj posao za koji je nagrađen sa adekvatnim dohotkom. I tako mali milijun ljudi svih zanimanja. 
   U ovom slučaju kibidabi, je, ja tebi ti meni.
To je naša stvarnost u Lijepoj Našoj. Još jedan od doktorata je slučaj ministrice Žalac. Ja ne vidim nikakav problem u njezinoj dozvoli. I ja znam zaboraviti, jer znam da sekunde idu sporo /na trkama/ a godine lete. Na granicu sam došao a istekla je osobna, iako sam znao rok, ali eto dogodi se da te protok vremena gadno iznenadi. I znam da zadnja tri mjeseca pred istekom roka, ne može u EU. Koristim šest prijelaza pa se neće znati na kojem sam bio. Ukratko, pajkić mi priopći, nema prolaza, istekla osobna a ja bi na promociju, prvi puta osvojio ino kup. Još kraće, nagovorio i našeg i slovenskog da me puste uz dužno upozorenje da je kazna 500 €.  Nije za napisati što sam sve sebi rekao.
   Žalac, jadna, i žalim ju, jer je na njoj slomljen jedan od doktorata a pravilo je korupcije u LN.  Kratko, ubrzanom amortizacijom /2g./ auti se daju u najam na 2g. Kad istekne najam, nastupa jednostavna tehnika, dobije se vrijedan auto, recimo 50000 , nov novcat za 50000 kuna. Tko ima strica i do sv Petra se dosmica. 
To je javna tajna i to sve institucije koje trebaju znati, znaju. A kako to da se takva kriminalna radnje ne kriminalizira. Jer mnogi važni drugovi dobili su takve aute.
  Institucije proganjaju bakice ako žele neku kunu zaraditi od svojeg rada a sramota ih je tražiti socijalu. 
Ima i pouka, od tih doktora je naša entropija pozitivnija a analogno tome naša društvena produktivnost je lošija spram država u EU. 
Čak i od Rumunjske i Bugarske.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 26 MARCH 2019 05:59 )