Očekuješ da će biti sutra bolje. Ali od optimizma se ne živi a još manje da će BDP rasti. Ali da od goreg može biti još gore, to je činjenica na dnevnoj bazi. 
U koju sam se i ja uklopio. Eto i ja sam bio neprincipijelan, kod slučaja ministrice, moj grijeh, Smatrao sam da moram dati podršku zbog iskrenih suza pred kamerama, ali 3 godine biti zaboravan, malo je previše.
   Najam Mercedesa neće biti neka afera jer radnja nije dovršena. Jasno da tu ima nečega, jer njih šestoro ima 7 auta ? Trebalo se pričekati trenutak kad ide auto iz najma u vlasništvo. Taj prijelaz je ključan kad se auto pro/daje/. Bolje rečeno otpiše iz dugotrajne imovine, kao stara krntija /2 god !/ I još jedan važan član HDZ-a ima isti slučaj. 
  Da se ja vratim principijelnosti. Opet štrajk u Uljaniku. I suluda odluka da ne dozvole radnicima Australca da dovrše kruzer koji je već trebao ploviti, vraćene su uplate turistima. Ja sam vjerovao da se može restrukturirati brodogradilište, iako je u bankrotu. Poslije ovakvih akcija teško da će netko naručivati brodove. 
Budući je brodogradnja strateški izvozni sektor tu će biti potreban pravi majstor da napravi reda. Čišćenje "palube" od uprava do radnika. Ne samo stručna, tehnička-tehnološka podrška, već i čišćenje u glavama. 
  Odmah da se odredim da sam bio na strani slabijeg i radnika. Kad se pogleda unatrag, povijest našeg gospodarstva i gospodarenja od strane politike onda su 100% radnici u pravu. No nisu kad rade ovakve akcije. Pored toga simptomatično je da sindikalac tvrdi da 7 mjeseci nisu dobili plaću, a da godinu dana nemaju repromaterijal. Ej, i na to da nitko ne reagira. Znači godina dana se ne radi. Pa što su radili i političari. Kao onaj koji je rekao, sve je kriv Milanović, jer je dao garancije. Pa nad tim garancijama je trebalo bdjeti, gdje i kako su potrošene, jer je to novac države. Otišle su u vjetar, zbog demagogije i lijepog govorništva.
  Kao i hvaljenje da smo ušli u inveticijski rejting. Samo se jedna agencija odredila, druga ako digne za jedan stupanj, biće pozitivna nula a treća nas vodi dvije razine ispod investicijskog rejtinga. Ako ga digne, bićemo još u "smeću", a prepoštovani premijer već sanja da će investitori dojuriti i da će rasti BDP.
Da mu je optimizam falični, eto mog pogleda. O Italiji i Njemačkoj sam dao  osvrt, tu kruha nema. Oslonjeni smo na EU. 
Reformi strukturnih nema. Kako da raste BDP. Da li je poznata činjenica, poslije ll svjetskog rata u gospodarstvu USA su globalno bile oko 50%, 1980 sa Europom su bile 31%. Kuda krenuti, u rastuće ekonomije. Indija /skoro 9%/, Kina, Kanada, Brazil, J. Koreja, Australija. Rusija ?
 A mi se držimo  € kao pijan plota.