Nije šala, poskupio plin i struja na 01.04. Sad mi je jasno zašto su si /HDZ/ po hitnom postupku u Saboru izglasali povećanje lovice za EU izbore. Kad se za sebe trebaju pobrinuti onda ide pod hitno a kada treba pronaći novac za bolesnike, posebno za djecu, onda je nema. Svako ima svoje brige.
Šala je, da Vladin posao odrade nevladine organizacije.
   Nije šala, prvotravanjska, Ivek je postal bogec bistrički u Kulmerovom dvorcu. Potomci grofa Kulmera i dalje ga smatraju svojim. Ivek je sprčkal posel, kak se zove / njegova poštapalica/, možda više neće biti pogrešnog uticaja na institucije, pa da se pravda zadovolji i vrati skojevska pljačka. Nema više Agrokorpe, sad je korpa Fortuna ili ne Fortanova /kak se zove/. Šala je, da je sklonio dovoljno za sebe i potomke. Svoje, ne od Kulmera.
  Nije šala, prvi dugometražni varaždinski film od tandema Kerekeš. Ljubomir i Jan. Šala se zove Ufuraj se i pukni. Da li netko zna kako se na mađarskom kaže bankomat.
  Derem keš, a kak se na hrvatskom kaže glumac.
Kerekeš.
  Nije šala, Vlada duguje 2,2 milijarde kuna za lijekove, šala je, populistički odgovor, nemaš brige. Ova šala nema nikakve veze sa slučajnošću na početku teksta.
 Nije šala, kuvajtski naručitelj otkazao je brod Uljaniku. Šala je što je taj brod za prijevoz žive stoke, junaca, Šala je da ga sad mogu izrezati u staro željezo, jer je strogo namjenski. Čak se ne može upotrijebiti ni za stoku sitnog zuba. Ovo zaista nije šala.
 Nije šala, bivši finac ministar Linić /SDP/ zna kako spasiti Uljanik. Neka Mirovinski fondovi ulože u propalu firmu. Kako je lako sa tuđim po strništu ili može sa tuđim po gloginjama mlatiti. Gdje je to samo naučio. U INI. Pa nije to tako jednostavno kao izmjeniti trulu banderu od struje.  
 Nije šala, čeka nas nova globalna kriza a mi još nismo na modalitetima i filozofiji /Horvat/ kak se zove /Ivek/ zadnje krize iz 2008.
  Šala bi bila da nesposobni /vidi stanje gospodarstva/ muljatori još sprčakaju živu lovu penzionera.
 Nije šala, kardinalu je došao vizitator od Pape. Crkva se nije bavila Božjim poslanjem nego biznisom sa nekretninama i još nečim. Zadnja vizitacija bila je 1942 biskupu Akšamoviću koji je sprčkal crkvenu imovinu i bio na vezi sa jednom kraljevskom porodicom.
  Kako će ova šala utjecati na kanonizaciju.