Zadnjih dana mediji su zabavljeni dvjema temama. Uljanik, rješenja nema, jer imamo nesposobne aktere. A sve više istine izlazi na svjetlo dana ili ljepše se odraziti kosturnica ispada iz ormara.
  U emisiji Nedjeljom u 2, Stanković je opet promašio temu. Doduše bilo je dosta toga dobrog kao infomacija, sada javno izrečena da je krovna institucija koja se brine o brodogradnji u Lijepoj Našoj, Jadranbrod, prije dvije godine upozorila na nelogičnost u Uljaniku i 3 maju. 
Dakle za to je sve znala Vlada, ova. Točka.
  No u emisiji Stanković insistira na krivici i SDP-a /gost Bernardić/ jer je Uljanik, sad već famozna pozajmica od 525 milijuna uzeta 3 maju i i neke poticaje od 820 milijuna nije korektno koristio. Eto kad neupućen, neobrazovan za gospodarstvo pet minuta uvjerava gosta da je za te egzibicije kriv SDP.
 Pozajmica između Uljanika i 3 maja je interna stvar poduzeća, tu nema ni Vlade, ni politike ni bilo koga drugog. Ako nije za riješiti unutar sustava riješi se putem institucija. Odgovornost je na vladajućima, HDZ, nisu pratili jamstva, nisu stvarali uvjete za gospodarstvo i nisu ništa činili da se spriječi nastala situacija.
   A to nečinjenje  se nastavlja i rezultat je ogromna šteta za državu. A ima rješenja. Ponavljam za Agrokorpu su našli ali za najveći izvozni brend nisu. Krleža.
Druga tema. Presuda Ćaći ili Malo vitra. Neki mediji pišu da je puka. Bogami bi i ja, da moram vratiti 17,5 milijuna. Fučka se njemu za zatvor, kad iz njega na račun zdravlja izlazi kad si zamisli. Na prvi pogled lice sve govori, teško bolestan čovjek iako i dalje ima pobjednički gard. Način života uzima svoj danak. Krleža.  
  Što mene impresionira kod Sanadera, kolko je taj čovjek nagrabio. Čitajući knjigu Kuljiš-Rajković u kojoj činjenično tvrde da su bili tolika sirotinja da su kao djeca završili u internatu. Tu se formirao zov Imal' mene tute, kod nas na sjeveru ima retorika, kaj ja od toga imam. To je jedna impresija ali druga oko Ćaće je još veća. Nitko drugi kriv, osim dvojice koji su gulili krumpire, zovu ih krumpiraši. Sve u HDZ-u što je sad na vlasti bili su Sanaderovi potrčkala. Neki i nosili torbe sa crnim fondom, kao šef kluba u Saboru, rekao Bernardić. A novinari ko novinari ganjaju dojučerašnje pajdaše a oni se prave da tog Sanadera uopće nisu nikad poznavali.
Kak bi rekel Krleža, ni med cvjetjem ni pravice.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 08 APRIL 2019 03:33 )