Opet vozim za Klagenfurt 15.06. i dolazim ranije nego jučer, da mi auto bude u hladu. Moji iz HSV Triathlon Kärnten jedva su me dočekali, htjeli su da prespavam kod njih, bojeći se noćne vožnje a i 400 km vožnje. Istu tu bojazan je imao i moj prijatelj i veliki konkurent prof dr Jan Jagodzinski, nije se prijavio za Hero. Kaže da mu je noćna vožnja, noćna mora. Odgovorim mu sa našom domaćom uzrečicom, otišla baba sa kolačima. 
  Kako sam položio predispite 10 km i Swim & Run, pristupam Hat-tri/ck/atlon utrci-olimijskom kao završnom ispitu za Wörthersee Hero. 
Organizator HSV je pokazao izvrsnu organizaciju festivala multisporta koji je počeo 14.06. sa Swin & Run trkom, glavna trka olimpijski triatlon 15.06 a završio je 16.06. sa rekreativnim trkama aquatlonima, supersprintom i volks triatlonom.      
     Za olimpijski triatlon prijavilo se 331 triatlonaca. Ta disciplina bila je čistilište za Hero po težini i po vremenskim uvjetima. Pred sam start u 13 sati olimpijskog triatlona spustila se lagana kišica. Kad smo završili otežano plivanje, /prvo se pliva 1km, onda se izlazi iz vode, protrči se 30 m do rampe za skok 1m i nastavi plivati 500m do tranzicije gdje su bili bicikli/, granulo je sunce. Kuriozitet, ja sam zadnji zaplivao /foto- lagano u legendu/ četiri puta sam u vodi namještao naočale ali nisam zadnji izašao iz vode.  
Pored uobičajene ovih dana, visoke temperature i sparine, pala kišica se počela isparavati i triatlonci su se na biciklima našli u sauni. Mnogi prekaljeni triatlonci su odustali. Od 331 završilo je trku 259. U kategoriji M65  trojica su startali, Gafal, dr Carella i Hero, jedan je finiširao. Uporni pratitelj pet godina za redom u AATcupu, dr Carella nije izdržao.
 Poslije trčanja 10km, Hero su osvojili samo ironmani, 4 žene i 10 muških, među njima, uspio sam doplaziti do cilja, kao najteži /85 kg/ i najstariji.
Dan je završio ceremonijom, podjele pokala za prvoplasirane po kategorijama u olimpijskom triatlonu, zatim podjela medalja za Masterschaften olimpic Kärnten i na kraju je došao šečer, proglašenje Wörthersee Hero. U dva dana osvojio sam tri pokala, medalju, vrhunsko pivo Schleppe i opremu za triatlon.  
Niti luk jeo niti mirisao našao sam se u teškom sukobu interesa pa mogu imati problema kao ministar Kuščević. Naime, organizator Hero je  HSV a meni je kao domaćem takmičaru upućeno najviše aplauza i ovacija što me kandidira za Povjerenstvo za sukob interesa, optužba-zloupotreba položaja i ovlasti.
  Ako bi htio biti korektan i meni je to sve sumnjivo. A možda mi to netko podmeće. Katastar ?. U 10 dana, 5 trka 3 pokala, 3 medalje i HERO.  Nažalost nemam nikog na koga bi prebacio moju gornju krivicu. 
Dodatna otežavajuća okolnost jest činjenica da sam sve trke sam završio bez pomagača i još jedan optužujući podatak, sam sam vozio auto, ukupno 1500km.