Nadam se da ova notica neće biti  shvaćena kao u vicu. Ode Štef na ispovijed. Poslije uvoda kaže, velečasni ja sam veliki grešnik. Velečasni polutihim tronutim glasom kaže. No, sami se ti meni ispovijedi. Prevaril sam ženu. A koliko puta. Štef će, velečasni pa ja se nisam došel faliti, nego na spoved.       
    Dva događaju su obilježila dan 12.09. Prvi, predvidio sam 23.01.2015 u eseju Agrokomerc.  Napisao sam iz zafrkancije da se u podrumu ECB-a vrte štamparski strojevi dan i noć, pa će biti  € ko šodra u Dravi. Jasno da toga podruma nema, Draghi to radi suptilnije.
Eto došao je taj dan, zanimljiv. Kamata pada. Tada je za Njemačku kamata bila 0,15 %  a sada im je samo -/minus/ 0,5% a možda i niže. Slovenci su također na minus kamati. Dok se mi uporno branimo od minus kamate, mi smo svjetski prvaci i držimo se recimo na državnim obveznicama od 3% a rast BDP-a je 2,4%. Opet će nas zapljusnuti kakofonija sposobnosti ove Vlade o neviđenim uspjesima. A kad novinari pitaju o reformama onda stižu odgovori, npr. ministar Butković: pa vidite da ima reformi, mijenjamo kredite za nižu kamatu. (.)/).(    
    Naime, naše izdane /HDZ, da HDZ/ državne obveznice po 7,5% sad se reprogramiraju sa 3%. Za takve kolosalne radnje netrebamo znastvenike, to može napraviti i srednjoškolac iz ekonomske škole. Tu se i pojavio mali crvić u nečijoj pametnoj glavici. Gdje. U Frakensteinu. Za izdavanje mjenica za nepostojeću robu da može cash u F. Sad ga zovem Agrokorpa.  
   Tedeschi, jedan od najbogatijih Hrvata, vlasnik Antaltic corp. održao je žestok govor i bukvicu dekanu Muzičke akademije da su gluposti dodjela počasnog doktorata Bandiću. Mada bi po meni ga trebao dobiti jer je  "Beli Zagreb grad" pretvorio u Kantograd i Smećegrad a za to, sebe se nemilice daje dvacet godina.
Tedeschi se onda još odlučnije verbalno stuštio na krivce za Frakenstein. To sam ime upotrebio u eseju 03.04.2017.
   Dobro je da me i tajkuni prate, možda nešto nauče. Naime Tedeschi nije imao takve ekskapade kad mu je Gazda prodavao Cedevitu i paštetu Argetu.
Kad je Gazda bio Gazda svi su mu pjevali Laude, a tko ga sad sve ne cipelari. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 25 DECEMBER 2019 14:32 )