Kad  odrastem i ja ću biti Milan Bandić i to odmah kad postanem punoljetan. E, sad imamo dvojicu. Onaj koji je pravi a onaj drugi njega ću zvati Guzda. Pošto je rasturio Gazdu red je da dobi primjereni nadimak. Ja bih rado bio pravi. Taj u Lijepoj radi što hoće. Optužnica ko šodra u Dravi ali presuda nema. Čak ni one kad je gradsko zemljište zamijenjeno za nebitno ali uz astronomsku cijenu. Optužnica je u ladici koja se neda otvoriti. Minirao je glasovanje u Saboru, to se nije nikad do sada dogodilo.
  Želja, možda mi se ispuni. Jedna mi se ispunila davne 1991, bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Iako me je JNA škartirala, proglasila me nesposobnim 1982g. zbog određenih tjelesnih nedostataka. No ko za inat krvna slika mi je bila odlična, pa nisam mogao biti muška pobjegulja ili član minkenske bojne. Na istočnoj strani vojarne Jalkovečkih žrtava niz od 20 kuća. Dvojica /2/ su bila nasuprot njoj u kojoj je bilo 130 rezervista posebno dovedenih iz Srbije. 13.09. blokada svih vojarni, u Nedjelju 15.09 raketiran Vž aerodrom sa kojeg su polijetali naši polioprivredni avioni i bacali tkz. "bojler" bombe po četnicima. Osobno sam nabavio oko 200 boca /kisika i acitelena/. 16.09 imali smo ostavinsku raspravu za oca i odmah poslije rasprave familiju sam preselio u vinograd tasta. 17.09 je krenulo osvajanje vojarne. Taj dan mi je drugi rođendan. Meci Kalašnjikova, Škorpiona, pancirni meci iz M20-BOV3, trombloni obilazili su oko mene. Moj partner u trećoj kući od mene Nino Sever nije bio te sreće. Dobio je ulicu u Varaždinu.
   Svake godine prisjetim se tih neugodnih trenutaka, ujedno slavim drugi rođendan. Uzeo sam pribor, hranu, piće i pravac kamp. Pokupio sam u svojoj šumi gljive, najviše sunčanica, prosenjaka, lisički i ledenke koje par godina nisam vidio. Dok sa ja brao, pekli su se čvapi. Vratim izgubljene kcal i krenem doma gdje me je čekala fešta uz tekućice. Black & White /5l/ iz 86, sljubio sam ga sa salatom B&W od ledenki, piletine, luka i crnog ulja. 
Od HSV-a dobio sam arhivsko iz 75, ostali Ballantines iz 80, Glenfiddich iz 90 te crnjak iz 80g.   
  Do sada sam teško odlazio od doma, jer sam morao paziti na plantažu banana. A od sada, nabavio sam mladog kondora, sad je već ogroman i kruži iznad plantaže. To je zračni čuvar a zemaljski su par indijskih patkica.

Zadnja izmjena ( Subota, 19 OCTOBER 2019 14:39 )