Črčil je rekao /1946/, to je opravdanje za gluposti o željeznoj zavjesi. Rođena 1968. Zašto predsjednik države priča da je rođena s krive strane željezne zavjese. Warszawa, Zurich a sad i Washington, k tome nismo imali jogurt. Neznam zašto to priča i komu, pa djed joj je bio partizan.  
Već sam pisao da sam svjedok vremena. Dakle, ja sam odvođen iz petog razreda osnovne škole na informativni razgovor udbašima i kosovcima da denunciram oca gdje bio za vrijeme ll sv.rata. To je bilo maslo Aleksandra Rankovića i njegove ekipe koja je sama sebi osiguravala posao, kao njegov idejni otac Berija šef NKVD-a.
  Kad je Maršal vidio da Aco, kodnog imena "Marko" plete mrežu, pozvao ga na Brione 1966 na godišnji odmor i uručio mu cipelu.
Što se tiče željezne zavjese, trenutni predsjednik je imala 5 godina kad sam ja slobodno plutao Europom i to u istonjemačkom Mercedesu-Wartburgu 353. Jedna prabaka mi je bila čistokrvna Mađarica, vjerojatno sam po njoj nasljedio skitske krvi. Kumani su pobjegli od Đingis kana i završili na našim prostorima. 
Tako sam ja 1972 obišao sve susjedne zemlje a poslije završetka srednje škole bez da roditelji znaju ideja je bila da odem u Švedsku za drvosjeću. Ideja vodilja bila je 15 godina lumberjack i u penziju. Sad mi je krivo što nisam završio u Švedskoj, penzija bi mi bila ista kao što mi je dala ova država za 42 g. rada, /sa prave strane željezne zavjese/, sa jednom nulom dodatka.
  Ubrzo sam ispunio 2 crvena pasoša, 3 do pola i nigdje nisam imao problema, osim kad sam odlazio u Mađarsku. A iz zemalja stvarne željezne zavjese nije bilo plutanja, čak ni dobitnici Nobela nisu mogli izaći iz svojih zemalja. Posebno SSSR-a, Pasternak novelist, Kantorovič matematički teoretičar...
A koliko ih je samo otišlo kao gastabajteri, kakva željezna zavjesa. Od 1960 do 1971 otišlo u EU iz Yuge 1.100.000 iz Hrvatske 350 000. 
Ako nezna povijest ekonomskog političkog stanja zemlje u kojoj je rođena, ponovo u školu ili neka pita automehaničara Jožu Juratovića, Hrvata, trenutno člana Bundestaga /14 g/ ili kako je sa crvenim pasošem 1985 otišla na školovanje u USA.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 25 DECEMBER 2019 14:31 )