Kad država nema državnika onda ima ovakav štrajk i neplanirani proračunski prihod od 3,1 milijarde kn. Jučer su imali rebalans proračuna u Saboru. Nažalost novac su sprčkali na kojekakve gluposti i sada nemaju 450 milijuna za učitelje.
Imam svoj stav zdravo ekonomski i razumski ali ga neću iznositi, nego samo činjenice.
Od tih 450 m. 200 m. ide odmah natrag u državnu kasu kroz poreze, doprinose... Od 250 m. opet kroz potrošnju PDV i još svega i svačega /milijun fiskalnih i parafiskalih nameta/. Ostaje neka masa od 180 milijuna oko koje se HDZ inati i lupeta gluposti da nema novaca. 
Bijedna i jadna država koja nema taj novac.
Ima i logičan odgovor zašto je to najveći problem u državi. Zamagljuju se reforme jer eto uvijek ima posla. A poslovi im propadaju, brodogradnja 4,5 milijardi otišli u plamenim jezicima nesposobnosti, sad strojogradnja. Ode Đuro u legendu.
  Eto, da malo razmisle o pravim reformama. Pazi ovo. Staro-jugoslavenski vic. Vozi auto lik sa Schancovim ovratnikom, suvozač mu je mucavac. Na svakom raskršću pita vozač, može li proći. Može. Naiđe opet na raskršće. Pita. Suvozač Fffffffffffffffffiićo. E, njega ne šljivimo i uzme mu prednost. Opet raskršće. Kako je. Ffffffffffffffffff, vozać krene, kad ono, razbije ih kamion. Poslije na Hitnoj pita vozač mucavca, pa rekao si Ffffffffffff. Da rekao sam FFFFFFFFFFFFAP/ nekadašnji teški kamion iz Priboja.
   Poanta. Administracija broji 240 000 ljudi po zaposlenosti u Hrvatskoj, to je 12%. U EU administracija je 6%.
Eto vam reforme, da barem nešto rade ako nisu u stanju voditi gospodarstvo.
Ima i nešto pozitivno, neki naši otkrivaju ponovo Kinu.
  Nadam se da neće po povratku napisati knjigu IL  MILLIONE.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 25 DECEMBER 2019 14:31 )