Kritike su bile učinkovite. Tržnice će proraditi a i vozači su na raspolaganju. Demagoško objašnjenje stiže u 18 i 10 minuta na N1. Da je virus popustio u napadu pa je ratno stanje olabavilo. Pohvalili se da ide drugi val pomoći. Pisaće te paketa mjera, po modelu da se mački reže rep desetak puta. 
   Što se tiče pomoći, molim ljubazno, nemojte nam više pomagati. 
Pridružio se i dr. Škoro napisavši doslovne sve ono što i ja, samo drugim riječima. Pozvao vladajuće da ne skupljaju političke bodove i da oni nama otvore račune koji plaćamo poreze. Na kraju eseja zahvalio je svima koji se sad bore sa virusom i bogami spomenuo i vozače. Nadam se da ne prepisuje.
   A sad malo lažnoj financijskoj pomoći. 
 Pomoć je poticaj kad nema posla a da se radnik ne otpusti i za to se dobije 3250 kuna neto na tri mjeseca ali se radnik ne smije otpustiti na 6 mjeseci. Tu mjeru korupcije neka slobodno koriste HDZ-ovci. Nitko razuman to neće koristiti, pa će radnici završiti na Burzi.  
Pričaju o pomoći od 30 milijardi kuna. Šarena laž, 12 milijardi se odnosi na odgode plaćanja poreza. To je bez veze odluka kao i mnoge druge.   
Da država uzme kredit uz 1% na 3 mjeseca, kako se hvale da dobivaju od stranih kreditora, onda je taj poticaj od 12 milijardi košta samo 15 milijuna.
Isplata u novcu išla bi zajedno oko 5,5 milijardi a to je ravno koliko su spiskali na Uljanik. 
    Da sam na ispravnom putu kao i mojih 60 000 patnika i jadnika, potvrđuje stav bivšeg direktora Europske banke /Mario Draghi/ koji je rekao da će gubitak realnog sektora država morati apsorbirati u cijelosti ili dijelom kroz svoju bilancu. To znači preuzeti gubitak ili prevedeno na jednostavan jezik. Otpisati a svoje ponuđene kredite neka objese mačku o rep kojega sijeku desetak puta. 
    Prije će virus biti poražen, nego naši ekonomski sveznadari donijeti ozbiljne, konstruktivne, razumne i razumljive odluke odjednom za pomoć gospodarstvu.
 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 26 MARCH 2020 21:29 )