Stanković je ugostio šefa koji je imao previše "sidejob"- /njegov termin/ partnera u Vladi. I ponosi se koliko ih je maknuo iz nje. Kod nas je normalno da pola Vlade s prstima u pekmezu. Početak emisije naslućivao je da to neće biti smisleni razgovor. Aco se dobro pripremio, ali to nije dovoljno ako si ekonomski neznalica kao i njegov sugovornik. Dva pravnika razgovaraju o makroekonomici. Emisija je bila negljedljiva i nešlušajuća  Uspio sam izdržati deset minuta. U tom vremenu tri puta me potjeralo na WC. 
   Razlog, par idiotskih citata. Da je 3% bolji rast od 5%, jer je zdrav. I da nas pad na svim ljestvicama- pokazatelji, ne čini siromašnijima već smo bogatiji. To je bio atak na zdrav razum. Ali na izborima 30% će to objašnjenje prihvatiti jer znaju da će svako nešto dobiti. Gost je stalno kreirao rukama veličinu nogometne lopte, pa mi je bila prva pomisao da pokazuje koliku je ribu uhvatio. Eto, toliko joj je bilo oko. Snažno iritantni je bio u diskusiji, samo je njegova bila meritorna.
  Imali smo rast ali manji od ostalih u EU. Jednom makroekonomisti takve idiotarije nebi mogao prodati. Da bi bili bogatiji morali bi imati enorman rast BDP-a jer imamo mali per capita. Stalno se pozivao na Milanovića. Svako razuman uspoređuje se sa boljim a ne lošim.
Od prošlih obećanja ništa a nova, recimo 100 000 novo zaposlenih. Ako se poslužimo teorijom onda bi sad trebali obećati nove zaposlene 413 000 ako su u prvom obećali 180 000. Nismo radili zbog korone i sad je ciklus uzleta proizvodnje.
Aco je zaboravio pitati gdje se svi ti zapošljavaju. Ja to točno znam, sve uhljebi. Objašnjenje, imamo nisku /najnižu u EU/ društvenu produktivnost.    Sve što postignemo /rast/ u proizvodnji, pojedu uhljebi, ne policajci, vatrogasci, učitelji, medicinari...Nego partijski isluženi kadar, pa općine i županije imaju po 7 savjetnika za turizama. Tu ne mogu omanuti. 
  A predsjedanje EU kao neki big deal. Pa kod korone svaka država je za sebe vodila spašavanje. Ništa šaka o stol. Sad bi mogao redati u nedogled. Završno, Charles Michel je napravio proračun, nisu ga dali Batmanu. Čudno, a big fish. 
No ipak nije bila Bloody Sunday /U2/ jer sam dobio prinove. I to baš u vrijeme vrle emisije.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 15 JUNE 2020 05:25 )