Ijuuuuu, biće samo 16 ministarstva. Obećanih 12 ? Pa taj ne može ni jedno obećanje održati. U čemu je problem. U propalom sastanku sa oporbom. Marko Milić desna ruka mu, još ne brije bradu a već je vrhunski demagog. Zelembać kaže da više neće zvati oporbu na razgovor sa nepotvrđenim premijerom. To se u politici zove neformalno druženje i to još u četiri oka. Muljaža, točnije skupljanje žetončića. Zašto, pa sve su predloge oporbe u Saboru odiozno odbijali. Sada odjednom traže konsenzus za krizu ???  
   A ministarstva. Nije bitno da li je jedno ili ih ima 100. Bitno da je Vlada efikasna, znalačka i jeftina /vidi niže Meggle/. Dakle da sve funkcionira kao podmazani stroj. Prije mjesec dana napisao sam da u bolnicama nema lijekova. Trenutno duguju 4 milijarde kuna za lijekove, a zdrastvo je na 10 milijardi, minusa. Pa da ima manje potpredsjednika Vlade/ uhljebi/ kao i po 5 pomoćnika, pa zamjenici, pa glavni tajnici i tako do seoskih načelnika. Da, treba namiriti članstvo. Bilo bi više lijekova. I reforme koje se ne provode. Četiri škrca, kako ih zovu ovog trenutka čitaju bukvicu Plenkoviću da nema love bez reforme Uprave i Pravosuđa. Izgleda da je lakše pričati bajke nego raditi. Odmah poslije sastanka premijer nosom do poda pred kamerama, bahatost mu u petama jer mu izlet u Brisel nije uspio. Dobio je cipelu. Nema love za diletante. Kaže da su neki koji daju lovicu prijetili vetom. Baš su pokvarenjaci, dali bi nam lovu badava i još plus veto.
   Molim ga da nas prestane sramotiti, zar moramo biti toliki sirotani da moljakamo na koljenima. Pljuni u šake i primi se posla. Odmah je obećao da će spajati sela /općine 400 u 100 gradova/. Koliko će mu trebati. 8 godina.?  
   Od Obećanja dodati, INA, najava Lazard, 6 mjesec. Tišina, čekamo još 4 godine objašnjavanja obećanja. Prezentacija reforme poljoprivrede obećana u 5 mjesecu. Ništa, odlepršala vrla ministrica. 
  I za kraj tjedna pored BAT-a i Meggle odlazi. Šef slavonskog HDZ-a politikanski protestira da kakav je to način da se firma zatvara a da nisu nikog pitali niti ikome išta rekli. Javila se i uvažena EU zastupnica Petir sa sličnom boljševičkom ideologijom. Zaboravili su na banalnu sitnicu. Slobodan protok kapitala, ljudi i radne snage. Pa hvalili su se da su nas uveli u Europu, onda sad kusajte. Kapital je izgleda čudna zvijerka. Odđogirala u Srbiju i B i H.
  Razlog, nameti, porezi, doprinosi, treba namiriti uhljebe. Kako, nekome treba uzeti.
Dakle, poštovani partijci manje priče, više rada. Osnivajte vlastite firme i plaćajte poreze. Ako za to niste sposobni onda kramp i lopatu u ruke i kopati kanale. 
Više arbajt, manje agitacije.