Je 2:0. Akteri su taj rezultat namjenili kao pandan nogometu. Makaki.
Prvo rezultat po meni je 20:0
Drugo, veoma solidan i dobar meč, pardoniram, boks-meč.
Za gledaoce, ali za aktere, makljaža, gdje samo jedan borac i to u manjini. Nema manje manjine od jednog, izmlatio večinu, velikane napuhnute.
Boksačka  Simultanka.
Boksačkim riječnikom, masakr.
Konačno država ima pravog boksača, retoričara, ali ne bezveznog i ispraznog lupetala, već boksača koji se služi teškim udarcima. Istina teško pogađa.
Svaki istinski udarac knock down, najblaže, ako ne svaki put u snove.
Aktualac, saborski 18.09.12 odgledao sam u živo.
Namirisao sam ja krv, pa sam si namjestio posao da mogu biti i ja aktualan i da nemam informacije iz druge ili pete ruke. Zadovoljan sam događanjima u Saboru a i zadovoljan jer sam opet ulovio neki poslić. Tak da za sljedeći tjedan imam za kruh i mlijeko. Dovoljno, pripremam se za nadolazeću 2013.
A najava saborovanja je bila. Od vođe oporbe: biće žeštoko.
Kako su u raspravi, često citirali jedni i drugi, poznatu osobu iz povijesti: Štatigajaznam
Moj komentar ide iz ustiju iste osobe: Bogatištajeovobilo usput je otpuhivao dim originala havana cigare poslane od komprijatelja.
Prije glavnog boks meča- uvodna borba. Želja mi je da se više ne događaju u Saboru pitanja na volej. Partijski dužnosnik nabaci loptu, pitanje, a onda premijer odgovara. To nam netreba, to nek bude pod egidom Kako Vlada vlada.
Mala digresija, pošto sam bio kritičan prema novima, ne kritizer, jer sam nudio rješenja. Sad su se počele najave tih procesa, moja podrška ali dragocjeno vrijeme je izgubljeno.
Dozvoliti ću si i da im dam ocjenu.
Sadašnji - 3. Prijašnji. Zadnji premijer, bivša +1, ipak se naskakutala po otvaranju gradilišta ali bez Fimi-Media. Velika ambicija ali kapacitet i rezultat, očaj.
Njezin prethodnik, čista petica.
U pet dana, svaki dan jedna, svaki radni dan, jedna optužnica, pet. Tako mu je tjedan ispunjen da ne zabušava. Vikend slobodan.
Eh što je lijepo biti porezni obveznik u ovoj Našoj Lijepoj.
Ako će doći, šesta ili nedajboževečegzla, sedma. Tu mi moja staklena kugla šapne, dodaj onu staru pjesmu: Kafu mi draga ispeci a ja ću doći oko pola noči...................Cune.
Nema vikenda, radiće se danonočno. Toga sam se naslušal, da sam morao potražiti psiho-pomoć.
A ako USKOK išćeprka i osmu. To će biti problem.
Poštovani nestali narod Maja to nebi mogao riješiti.Nadam se da je to opće poznato da mi nemamo savršen kalendar, uz svu današnju znanost, moramo dodavati neke sekunde, itd. A Maje su imale precizan kalendar. Da li je bio njihov ?
Dakle osma optužnica, u jedan dan ne može na dva ročišta, jer bi mu se povrijedila ljudska prava. Pa koje je rješenje.
Ništa, tri rješenja. Povečati trajektoriju naše majčice Zemlje prema Marsu, zajedno sa Mjesecom, drugo smanjiti brzinu vrtnje same Zemlje ili smanjiti orbitalnu brzinu prema Suncu.
Tako bi dobili i taj osmi dan.
A da budem korektan s obzirom na gornje ocjene, da mu dam ocjenu, stvarnu, - 0. Dobio bi i nižu ali je nema.
No vratimo se mi fajtu u Sabor.
Pljušte udarci od strane oporbe tj pitanja žestoka, ali to je sve mahanje po zraku, nema udarca.
A odgovori, što više aktualac odmiće, oporbi spao gard, uopće ga nema a padaju teški krošeji, poneki aperkat a direkti pljušte ko za ljetnje oluje.
Žestoko pitanje, granica, Neum. Ispada da se, kao što je uobičajeno kod nas sve radi tajno, a narod nek plati račun.
Premijer udara bez pardona ali je fer, nema ispod pojasa, drži se protokola tj. poslovnika, na odgovor koristi samo dozvoljenih 4 minute. Čeka da ga netko od odgovornih za "žestoko" propitiva.
Predsjednik oporbe utonuo u fotelju, Šeks kad nema argumenata, samo je klima glavom, a gospođa bivša, nešto je važno upisivala ili prepisivala. Od glavnih aktera oporbe i retoričara, tajac. Ostala ekipa nikad nije bila pozornija. Mora da je istina opijum naroda. Kažu da te istina može zalediti, na apsolutnu nultu točku.
I sad zadnji udarac poziv premijera da se konačno jave.
Svi junaci nikom ponikoše.A odakle ta poslovica
Iz naše povijesti i to bez Varaždina i varaždinaca neide.
1172 g. brat Stjepan lll od Arpada umire na prijestolju Mađarske, nasljeđuje ga Bela lll. Na samrtnoj postelji starijeg sina Emerika /Mirka/ postavlja za kralja a mlađi, Andrija ll / Draš/  dobiva škrinju punu blaga i imanja. Za to daje ocu zavjet da će sa tim blagom podići vojsku i ići u Treći križarski rat i osloboditi Kristov grob. Dakle starina je dao Mirku žezlo i frišku figu a Drašu lovicu. Štef je blago u gospodinu počinuo 1196 g. a Draš je počeo trošiti lovicu na slatki život. Rekao hebeš ti ratovanje. Kao osoba bio je teška svađalica, raspikuća, jebivjetar i vucibatina. Ono malo što je ostalo od lovice ipak je skupio vojsku ali da skine Mirka sa trona kraljevine, ratovao i pljačka po svojoj državi. Tri puta su se sukobljavali, jednom je Mirko pobjedio, jednom Draš koji je postao herceg Hrvatske i Dalmacije a Zadar ga čak proglasio knezom. Nije ratovao samo protiv brata nego i sa Austrijancima, Srbima. A do lovice je dolazio kovanjem lošeg novca /u srebranjake je dodavao olovo a u zlatnike bakar/. Zadar je prepustio Mlečićima. Za  treči put poveo vojsku na brata sa lovicom od pljačka i lošeg novca. Zbog takvog ponašanja i papa ga opominjao al zalud. Papu je vitlao stalnim obećanjima da će u križare.
Treči pohod na brata, skupio solidnu vojsku kod Varaždina na Dravi a Mirko je bio sa tri puta manjom vojskom od Draša, na međimurskoj strani.
Draš je izazivao brata na sukob i svaku večer je priređivao feštu u svom vojnom logoru. Mirko je bio svjestan da ga nemože pobjediti i jedno jutro ljetnog mjeseca 1203 g. preplivao on Dravu i zašao u logor brata. Logor je još spavao, stražari iznenađeni, pred njima goli kralj i u ruci drži žezlo. Oni ponikoše pogledom, /poslovica svi junaci nikom ponikoše/ a Mirko dođe pred šator brata a ovaj bunovan još od nočne lumperajke klekne pred kralja.
Mirko je bio dobrica pa je Drašu glava ostala na ramenima, ali za kaznu je ostao zatočen u kuli Gornji Kneginec, 7 kilometara od Varaždina.
Ta kula i danas postoji pokraj Crkve koja je prije bila vojna utvrda.
Lukavi varaždinci su omogučili ugodan zatvor Drašu, pa se on odužio na način da je Varaždin 1209 g, proglasio prvim slobodnim kraljevskim gradom.
Mirka je zapala samrtna postelja pa je svog sina Ladislava, Laciku okrunio za kralja a  Draša odredio za skrbnika. Mirko umire 1204, udovica sa Lacikom / 6 godina/. bježi u Austriju, no Draš ga otruje i on postane kralj.
Kao kralj ništ koristi, u državi nered i bune, čak su mu i ženu ubili. Posljedica, stao je pred ogledalo, zapitao se ko sam ja. Doživio je preobraćenje i umislio si da je to sve božja kazna postao je gorljivi vjernik i odlučio ispuniti dato obećanje ocu. Kako je otišao u rat tako se vratio.
Zanimljivo je da se tri puta ženio a najstariji sin koji ga je nasledio bio je Bela IV. Taj je dodjelio Gradecu /selo naspram Varaždina/ povlasticu- slobodni kraljevski grad leta gospodnjeg 1242, Zagreba tada nije ni bilo/1850 nastao Zagreb, od Kaptola, Gradeca, Vlaške, Nove Vesi i Horvata/ i to zato jer je bježao od Tatara pa su ga Gradčani primili i nahranili.
Natrag u Sabor, bilo je nekih junaka. Sunčana Glavak bila je uvjerljiva pitanjem o varaždinskom smeću isto kao kad je pred cijelom Hrvatskom kao glasnogovornica izjavila da nije istina da novi BMW/peti/ nema osiguranje i da su stavljene tablice sa četvrtog BMW-a. Istina. Kriva je žardinjera u Mokricama.
Nešto je trebalo biti oštrije između rođaka, rođak koji ima za ženu premijerovu sestričnu. Ništa
Ali, uvijek ima jedan ali.
Sjećam se kad je sabornik Jurjević postavio pitanje o pobočnim ugovorima u Brodosplitu. A premijer Petica je odgovorio ovako /isto sam direktno bio uključen/. Nećemo mi dozvoliti da nam Jurjević pravi red u Saboru kao što mu je stric zvani Baja pravio u Splitu za vrijeme komunizma. Eto to je bio odgovor. Da bi za pet, 5, dana austrijski FBI uputio pismo Vladi tj. Petici da jedna austrijska banka ima uplatu 5,5 miliona USA $ a nema zakonitog porijekla. Brodosplit odbrodio u stečaj, na valovima pobočnih ugovora i PU Splitska je potvrdila da je Petica u pravu., fučkaš ti Austrijance.
Sjećam se jednog obraćanja sa govornice, kad je oporba, tadašnja, tražila objašnjenje pitanja o nacionalnoj sigurnosti, a Petice nije bilo ni u Saboru ni u Vladi, bio je na jednoj fešti, organizirala Fimi-Media. Jelo i pilo se kao da su osvojili Svemir. I tako dobre volje sa prekinute fešte dođe Petica u Sabor. Na pitanje nije odgovorio ali se zasipao svojom retorikom da naš brod plovi kao i Malo Vitra. I vratio se natrag na feštu. Šteta da zbog bezveznog državnog problema propadne fina klopa.
E zato postoje porezni obveznici.
Natrag u sadašnjost. Oporba se javila za 24 sata na presici kao plakanje da je premijer bio bahat itd. Kad su došli k sebi.
Dakle premijer je bahat, sram ga bilo.
Sad mi je lakše za sav onaj novac koji sam uplatio kao uredni porezni obveznik.
Petrica Petica

Zadnja izmjena ( Subota, 22 SEPTEMBER 2012 08:21 )