Taksiranje glisiranjem

    Nacional razmontirao materijalno tehnička sredstva glisirajući do Hvara. Čak pišu da je i Primorac dobio novo vozilo. 
Koristila se i materijalno tehnička sredstva sa osiguranjem dolazak na Špancirfest. Kojim su to Vladinim poslom došla ekipa. Kako je došao Primorac. Svojim materijalno tehničkim sredstvima. Još se reklo da su mogli helikopterom jer je bila gužva na autoputu. Što je bila laž. Zagreb Varaždin skoro prazan. A projurili su uobičajeno u koloni i svi smo se morali micati. Koliko je koštalo gorivo, mazivo, gume, vozači, osiguranje........pitam za prijatelja poreznog obveznika.
     Dobro je poručio ap sa Bleda da treba urediti korištenje materijalnih tehnička sredstva. Kao u uređenoj državi poput Njemačke. 
Kancelarka Merkel službenim avionom na godišnji a suprug redovnom linijom za njom. Digresija. Predsjednik Njemačke samo na sumnju na dar od 500 € dao ostavku. Poslije u sudskom procesu nevin. Ali nije bio vraćen na poziciju predsjednika.
Dakle prestani praviti štetu glisiranjem.
     Pozadina taksiranja helikoptera. Da se ocrni predsjednika a svog pulena prikaže kao prihvatljivog. U vehementnom pljuvanju sa Bleda ap se previše zanio pa ga novinarka pitala. Znači letovi sa helikopterima je jednaka trojici poginulih pod rampom trajekta. Odgovor je bio bavite se helikopterima. Kolika bešćutnost. Štiti svog pajdaša sa košarke- izvor predsjednik. 
  Došlo vrijeme da se podnesu računi. Posebno za COVID. I za ostalo. U Programima HDZ-a i ekipe bilo da će penzije biti 60% prosječne plaće. Ništa od obećanje i zapisanog. Porez na nekretnine nije uopće u Programu. Prazna blagajna?
Za kraj da se svi skinu sa grbače poreznih obveznika 

Zadnja izmjena ( Utorak, 03 SEPTEMBER 2024 05:39 )

 

Taxisti

   Zahvaljujući ženskoj liniji, Kovačićima, pripadamo starim varaždinskim obiteljima. Po muškoj strani smo dotepenci. Odmah poslije čišćenja Turaka iz Slavonije 1688 počelo je naseljavanje dojdeka, zanatlija. Potrebna je bila obnova i tako su se srodili sa domicilom. Jedna kćerka od starih obitelji a prijatelji mog oca udala se za poznatog režisera iz Rima. Kao poznati znalac vještine obrade metala dobio otac narudžbu da projektira i izradi kovana /starija od Rima/ ulazna vrata za dvorac od tog Talijana.
     Umjesto da sa vratima pošalje i mene u svijet, ja sam ostao da učim očima. Otac mi nikad nije rekao to se radi tako i tako. Nego. Gledaj i uči.
Dakle ništa od inozemne karijere. Da sam zaronio u filmske vode danas bih bez krzmanja snimio remake Taxiste. Neka Robert de Niro grize jaja. Ne bih imao glumca njegovog kalibra ali bi kalibrirao dvojicu. Srbi imaju istinsku poslovicu. Dva loša ubiše Miloša /Obilića/. 
  Scenario bi obilovao mnogim likovima ali glavni sporedni ne bi bio Ivanković iz Večernjeg, koji je dobio spisak svih letova Milanovića u sekundu. Zbog svoje novinarske veličine ne bi mi stao u kadar. Što je to taksiranje pokazalo. Da se je Milanović taksirao oko trećine sa BH a ostalo su bili ruski helikopteri. Stoga su dva glavna lika Taxista ispala smiješna jer ne razlikuju Mi 8 od BH. Za jednog ništa čudno jer je bio u Parizu kad je grmilo a drugi je zidar. Važno da su izračunali da je Milanović "spržio" 1 milijun €. Kad smo kod "prženja" scenario bi obilato obradio štetu oko cjepiva i opreme koja je nabavljena bez natječaja i ne zna se cijena. Ostalo nam samo spržena cijena.
    Pa kad su Taxisti tako lepo sve u sekundu izračunali mogli su izračunu dodati i "spržen" jedan most. Pelješki. Samo 500 milijuna €. Budući su znalci da u proračunu naprave rupu od par milijardi, 500 i 1 su za njih skoro iste cifre.
     Da ne bi scenario bio siromašan uveo bi dvije gospođe. Orešković i Škare Ožbolt koje su javnost podsjetile na "prženje", put u Finsku. Zanimljivo, kad se Kolinda taksirala onda se Taxsista nije javio. U roli Ivanković pravi se nevješt, kao neki tvrde da piloti trebaju letjeti. To je izrugivanje išlo je na teret vojnom analitičaru i bivšem pilotu Ređepagiću, koji je potvrdio moju primjedbu da piloti moraju imati sate leta. Taxisti i njihov novinar nemaju pojma da izraelski piloti imaju najveći broj sati naleta u svijetu, a da su Yugo piloti bili drugi u svijetu. Gledaj i uči.
   Poseban glumac u filmu bio bi gost političar Božo Kovačević. Bez krzmanja je rekao da je ap ljubomoran i zavidan Milanoviću što se i on ne može letjeti u BH. 
Samo gledaj kako se taksira. Uvreda ? Sveden na malog od kužine.
Nije gotovo kad je gotovo. Zadnja vijest. Načelnik Glavnog stožera poslao točan teret taksiranja. "Prženje" je oko 150 000 € za helikoptere i brodove.
  Taxisti bi vodili državu. Ne znaju zbrojiti dva i dva. A državni proračun im je izbušen ko švicarski sir. Biću slobodan da ih poučim kako sklepati proračun a da svaki tjedan ne bude rebalans jedan. 
    
 

Divlji triatlon Prelog 2024

     U organizaciji DŠR Sportikus voditelja Damira Žegarca održan je 14 Divlji triatlon Prelog.
Bilo je kao u knjizi " O galskom ratu" gdje je Cezar opisao poraz kralja Farnaka. Veni, vidi, vici. Nezabilježeno do sada. U dvije kategorije članovi TK Varaždin  prvaci.
Pored prvaka u istim kategorija oba druga mjesta. Kao u foto povijesti.
 

Kraigersee 2024

     Najveći austrijski festival triatlona u Kraigu od najmlađih do elite. Otvoreno državno prvenstvo 17.8. Istovremeno prvenstvo Koruške, bodovi za austrijski multisport kup i za Alpe Adria triatlon kup. Za elitu i age kategoriju sprint triatlon. Prozvan brdski. Fali samo plivanje uzbrdo. Odmah po izlazu iz jezera trči se uzbrdo 150 m, okret, pa 100 m niz brdo u tranziciju. Bicom odmah uzbrdo i nešto valovite ceste i nastavak 3 puta uzbrdo pa sa opasnom nizbrdicom koja završava sa zavojem od 90 stupnjeva. Padova ko šodra u Dravi. Mnogi nisu završili trku zbog pada ili odustajanje zbog težine izvedbe. U seniorskim kategorijama nastupilo 322 takmičara i oko 100 u mlađi kategorijama. Najudaljeniji takmičar Canada- Jagodzinski.
O temperaturi više ne treba gubiti vrijeme. Sunčano do zadnje trke po rasporedu. Za muške /seniori/ pala sitna kiša u prvom i u trećem krugu bica. To je pogoršalo stanje na cesti jer se stvorio aquaplaning. Zvonimir je izbjegao proklizavanje na cesti ali je zavirio u grmlje. Ima li ptičica. Kiša je pala na vrući asfalt te se stvorila velika vlaga u zraku koja je uništavala izvedbu na trčanju. 
    Nastupila dva Hrvata. Zvonimir u AAT cupu, drugo mjesto iza Jagodzinskog. Ja sam bio sa A. licencom na državnom prvenstvu. Austrije i Koruške. I dodatni nastup na austrijskom kupu i AATC. Treće mjesto u Austriju. Iza Kichlera, sedmerostrukog svjetskog prvaka svijeta u zimskog triatlona  i Wieninerga. Kichler je iz Innsbrucka i imamo istu auto registraciju. Ova dvojica posebno su se pripremala za prvenstvo. Nisu nastupali ni na jednoj od 10 trka na kojoj sam bio ja. Prvak sam za Korušku i bodovi za kupove. Ipak je veće zadovoljstvo osvojiti 2 kupa. Dva ceremonijalna proglašenja u 2 države i širi krug multisport sportaša a i funkcionera. Poslije dvije teške trke par dana prošlo a još nisam pri sebi. Swim, Run Swim mi nije trebao. 
BILO JE TEŠKO DA ŠTO DUŽE TRAJEM. BIĆE JOŠ TEŽE DA ODEM.  
 

Aquaman

     Spremam se za trku a stiže me kazna. U petak ujutro kod doktora. Temperatura i upala grla. Klavocin za spas. Pored koljena, ramena još i to. 4 sata vožnje do  St Georgeu am Längsee. Vozim pokraj tamno zelene Drave koja me podsjetila na one koji su plivali u govnima Siene i otišli na neplanirani godišnji odmor u bolnicu.
  Plivački event St Georgeu. Ukupno takmičara 184 u raznim daljinama od 500 m pa do 5 km. U event pridodana trka Aquamana. Aquaman trke  u Hrvatskoj nema.
Trka je trebala biti odgođena zbog pravila ITU. Temperatura zraka ne smije prelaziti 31 stupnjeva. U hladu 33 a na suncu je bilo 44 stupnjeva. Na brifingu takmičari su odlučili za nastup. Nisu poslušali savjet doktora da od 10 do 17 ne na sunce.
    Aquaman distance. Plivanje 1500 m, trčanje 5,4 km i 1000 m drugog plivanja. Limit 2 i 30 minuta.
Prvo plivanje bilo je lako. Teži dio, bilo je brdsko trčanje po cesti oko jezera sa 7 uspona. 
Treći segment je najteži dio. Zaplivati kad su noge drvene i neugodno suočavanje skokom sa vanjske temperature 44 u vodu od 24 stupnjeva. Ukupno 45 takmičara u 6 raznih nacionalnosti. Čak je nastupio jedan Rus /18 godina mlađi/ iza kojeg sam došao sa 2:13:38. 
 Ovom trkom učvrstio sam prvo mjesto u kategoriji M70 i potvrdio šesti puta za redom obranu austrijskog multisport kupa od 2016 godine. Fale mi dvije godine zbog COVID-a. Osvojenim bodovima trenutno sam 15 u apsolutnom plasmanu kupa od preostalih kvalificiranih 126 sa licencom.
   Na proglašenju lijepa gesta organizatora, Pored dvije medalje uručena mi kvalitetna butelja domaćeg vina kao najstarijem takmičaru. Do mene najstariji takmičar 11 godina mlađi.
Foto: ima zanimljivo mjesto poslije dvorca Hochosterwitz velika separacija. Preko ceste gazda je napravio Park raznih kamenih minerala. Ajd da stanem barem jednom od stotinu puta i to zabilježim.
 

Iz gaća sa gaćicama u Gačice 2024

     U nedjelju 21.07 organiziran je naslovni trail u Gačicama. Trail u 3 dužine. 18 km, 7 km i 3 km. Pod nazivom Duge gaće, kratke gaće i Vražji stolček. Vražji stolček je tehnički najteža trka i najkraća. Dve duže trke nisu imale početnu blatnu dionicu ali VS su imale. Pobjednici u kategorijama pored medalje nagrađeni su i gaćama. Poslije par tisuća majica sad će me zatrpati i gaćama.
  Članovi kluba istu nedjelju nastupili. Dvojica, Zvonimir i Zlatko na triatlon ligi Aqua i ostavili impresivni utisak i rezultatski dojam. Predsjednik se odlučio uzeti gaće i prvo mjesto. Još je imao dvije obveze. Prvenstveno intimnu. Trku je posvetio šulkolegi. Bruno, generacija 1958-66 koji je predao svoje izmoreno tijelo da odmori, par dana prije trke. Druga, došao je iz Zagreba, Pehnec, trkač pomrsiti impresivni podvig predsjednika koji je ove godine do VS uzeo 8 zlatnih medalja. Isti trkač bio je bolji od Zvonimira u Trakošćanu 07.07. na trci Mač grofa Draškovića. Stoga je trebalo napraviti malo reda u kategoriji.
    S takvim teretom obveza predsjednik je startao. Broj otkucaja 39. Prije starta popio je litru Žganog vina netom uzetog sa izvora. Da doping djeluje vidljivo po rezultatu. Poslije 200 m asfalta krenulo se u šumu po blatnom usponu ilovači i nizbrdici opet po blatnoj podlozi. Nakon tog martirija dio prihvatljive staze i onda uspon na Vražji stolček. Uspon početni 30 stupnjeva do 60. Na mjestima noge proklizavaju, loviš se rukama za korenje a zubima za zrak.
   Na najtežem dijelu razapeto je uže koji mnogi nisu koristili a idealno da noge dođu do daha i malo se odmore. Dobro došla Spartanska trenaža. Moto predsjednika: gubiš trku uzbrdo a dobivaš nizbrdo. Uspon na VS poboljšao je za minutu od prošle godine a ukupno vrijeme za 2 minute. Kao da su ga gonili svi Vrazi. Od 104 stigao 44 u cilj. Konkurenta u kategoriji M70 ostavio za 5 i pol minuta. Ne peha se u lava. Dopustio si je i nezamislivo. Bio je bolji od prvog u kategoriji M 60 za 5 minuta. 
  Prije cilja u zadnjim metrima prestigao neke mladiće da što prije uleti na posebnu uživanciju. Na izvorno domaće kolače. Domicilne žene pripremile specijalitete od tikve. Štrukli sa sirom i sa makom. Foto. Zadnja je VS. Može konstatacija. Kolača ko šodra u Dravi. Ukupno nastupilo 314 trkača a kolača za sve. I za navijače. DVD Gačice pripremili su izvrstan bogati srneći gulaš. Bila je jedna porcija dovoljna. Uz neizbježni sponzorski Zlatni Pan. Ni ostali sponzori nisu bili loši. Organizacija traila izvrsna. Vrijeme prihvatljivo, uobičajeno vruće.
 

Trka Subotica 2024- Pobjednika ko šodra u Dravi

    U nedostatku ozbiljnih trka. Mislim na EU kupove. Ima ih, samo sam ja Uspješno izbjegao, recimo Gösselsdorfersee Volkstriathlon. Mada je ista potrošnja organizma bicikliranje do Bistrice. Kukavički sam izbjegao trčanje 7km po bregima.
    A onda sam kompezirao na Velikoj trci 13.07 u Maloj Subotici sa prvim mjestom ispred pajdaša Zvonkeca iz Kotoribe. I to baš kad je Trump imao sreću da se malo nakloni na mikrofon i metak prozujao kroz uho. Sličnu sreću je imao Turgut Özal u Parlamentu. Za govornicom je mahao desnom rukom. Po pucnju svi iza su pali pod stolce a on u trenu stoji mirno a onda se uhvati lijevom rukom za desnu. Metak ga pogodio u palac. No sreću nije imao kad je postao predsjednik. Maknuli ga. Imao je prisilni srčani udar. Nudio je političko rješenja turskih-kurdskih odnosa. 
  Jučer. Glavni junak pobjednički, opet se pohvalio da je pobijedio sa 84 000 glasova. Kakva je to pobjeda ako su 2/3 članova bili protiv. Podsjetnik članova ima 210 000. Kao jedini kandidat mogao je pobijediti i sa jednim glasom. Ili ipak ima samo toliko članova a napumpana brojka krije drugu stranu priče kako je blagajna puna. Čudna činjenica blagajna puna, plaća se članarina a ne glasa se. 
   Još jedna informacija. AP se hvalio da ima nekoliko kanditata da pobijede Predsjednika Milanovića. On se složio sa mnom da bi bilo dobro da se sučele on i Plenković i onda prasnuo u opušten poduži smijeh. Poručio mu da se ne skriva iza kandidata koji su bez ikakvih izgleda u pobjedu. Svi junaci ponikoše nikom na čelu sa glavnim likom. 
  Ima još pobjednika. Zovu ih Imovinski pokret. Dobiće od traženih 15 tajnika 9. Ako će biti tajnici ko ministri biće veselja. Uz ostalnih 36. To će biti tajnička Vlada ili bolje rečeno tajna Vlada. Kad je već u eseju Milanović, za njegove Vlade bilo je, samo ministar i zamjenik. Sad ima zamjenika pa par pomoćnika i po 5 tajnika. Negdje sam čuo da je zaposlenost nikada veća. To je jadna istina ali i istovremena laž. 1989 bilo ih 300 000 više zaposlenih ali nije bilo 600 000 iseljenih i useljenih 150 000 šljakera.
 Čeka nas hvalisava veća prosječna plaća ali veća inflacija. Plaća i inflacija ruši produktivnost. Molim Savića da uputi ap na ekonomsku teoriju, pobjedničku.
 

Strateške Narodne obveznice

   Zluradi novinaru raspisali se o debaklu ministra Primorca s njegovim narodnim obveznicama. Ekonomski guru je taj pokušaj popratio. Ja mislim da je to jako dobro.
Ne dobro. Izvrsno. Narodne obveznice od punoljetnog naroda kupilo 0,21 %. Zato su ih nazvali narodne.
   Upisali ih perači preostalih 4,7 milijardi kuna koje su još u slamaricama. Kao i indikativnih 40 000 stanova u ZG a koji ne troše ni 1 kWh struje godinama. Kvadrat stana u ZG kao u Londonu.
  Strateška financijska politika za vođenja države. Ja mislim da je to dobro. Kao i strateški plan spašavanja Varteksa koji je strateški propao. Propao plan a usput i Varteks.
Zanimljivo. Krivac je grad Varaždin /vodi ga SDP/ jer je tražio naplatu komunalija od Varteksa. Dakle nisu krivci razno razni uništavači Varteksa i to na očigled institucija sistema već zakonita tražbina. 
   Strateški je bilo najvažnije da se priča o strateškim poduhvatima ikad zabilježeni u povijesti Hrvatske. Strateški simpatični dobar potez. Šnajdericu za direktoricu Varteksa. Nobel osiguran. Provjereno i nezabilježeno u zapadnim zemljama da takav vrhunski karizmatski kadar spašava ili uopće vodi poslovni plan, strateški.
  Nismo mi USA. Kad su za spasitelja Chryslera postavili Lee Iacocca, oca Ford Mustanga. Prije toga Henry Ford II pozvao je Iacoccu u svoj ured i otpustio ga, uz riječi :nekada vam se netko naprosto ne sviđa.
    Plaća 1,1 milijuna $ godišnja kad je predsjednik USA imao 200 000  $. Naši doveli šnajdericu da skroji propast u stečaj.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 90

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas43
mod_vvisit_counterJucer120
mod_vvisit_counterOvaj mjesec981
mod_vvisit_counterSve1987380
Sponzori