Opet sam promašio metu,što dalje pišem,ispada sve gore.
Po mene,počeo sam promašivati ono što se ne može promašiti. Tako mi treba kad sam si umislio da nešto znam.
Optužim ih da nemaju plana,strategije,vizije,i moje standardno zanovjetanje,prosperktivno-pespektivno.
Već se naslučuje,da ipak ima plana,ima ima.
Plan je da završi lipanj,poslije svibnja.
Počelo se na veliko planirati,proljetno zasjedanje sabora,a došao je i g.Manuel Barroso
Plan,dobro plan je,ali nije ispalo po planu. Trebalo je pokazati da trojica nešto znaju pa da se u saboru konačno može uprti prstom poslije pet godina ko je omastio brk u slučaju Daimler i da se uvaženi gospodin iz EK uvjeri da mi marljivo zatvaramo naše zaigrane poduzetnike.
Hm,trojka nije bila raspoložena za cvrkutanje i ništa.
U saboru muk,iako je svaki saziv grmio o aferi a sada ništa,nula,zirou. Moglo se procesuirati,šverc cijevi iz Njemačke za Hrvatski samokres,no po našem raspoloženom sudstvu otišao slučaj u zastaru,možda jer su poslovni partneri sa Ministarstvom obrane.
A g Barroso baš nije bio raspoložen,bio je bolje volje kad je sa bivšim bio kod Baltazara.
E jadan bivši,što su mu sve njegovi spakirali,sad se vidi koja to bila veličina od čovjeka. Da neko ne bi mislio da se rugam ili šenlučim ili da mu želim zlo. Ne,jer sve za što ga se optužuje SAM je radio. Zaslužuje priznanje morao je sve sam raditi bez da su mu drugovi pomagali ,da SVE SAM,nisu mu čak ni ljestve držali. A nisu ništa sumnjivo vidjeli,iako su i u EU vidjeli i sve znali.
A zašto nas je cjenjeni Barroso posjetio,pa rekao je da je sve super,zakona i ostalih dokumenata ko šodra u Dravi.
E sad što nema rezultata a ni rezultante,to je druga priča. To su mogli i mene reči kad sam bio u EUluxu,odnosno da prenesem Banskim dvorovima.
Moram biti korektan, da sam i ja u E. komisiji branio pristupne pregovore iz poglavlja 23,da se rješava korupcija,međutim odveli su me u jednu prostoriju koja je zatrpana kojekakvim prigovorima a tiče se sudstva.
Stojim ja pred hrpom ljudskih nevoljnih sudbina i šta,ništa čutim ko zaliven.
A ovi iz EK nemilosrdno opletu po sudstvu,pa gdje su djela,ja se narogušim i branim retorikom:sudi se ovom pa onom. A ovi opet,ma dajte molimo vas lijepo imate tri prvostupanjske presude i neki sitniš. U sebi si mislim imaju pravo,sve te presude i ta lovica tamam da se ode na trku u Labin.
Što je još gore,tutnuli mi rezolucija Vijeća EU br.1708 a ono govori o bivšim stanarskim pravima. Nazdravlje,došlo je na moje da ćemo sve to mi platiti,junačka djela kojekakvih mudrijaša,palikuća i minera.
Inače nisam primjetio da se u javnim glasilima nešto spominje ta rezolucija. E ima još,na 21 stranici 16.02.2011 izašla nekakva čitulja o civilnim udrugama,koja je isto tako ostala tajnom za našu javnost.
Sad sam i ljut i na sebe,pa ko sam ja,da brinem o državnoj politici.  
Ništa.skočiću sebi u usta,ko ide u EU,vlada,sabor premijer. Ne,ide država,a ko je država,narod.
A ovi gore pobrojani,naši su službenici koje mi plaćamo.
Pa onda se neka i tako ponašaju.ja sam im gazda,figurativno i na papiru.
**A kako će izgledati da kojim slučajem uđemo u EU,bićemo u istom rangu sa Rumunjskom i Bugarskom,pa će nam biti uzeti pristupni fondovi a moguće su i novčane kazne za neka prekoračenja po Mastrihtu. Tako je i Francuska platila kaznu zbog prekoračenja zaduženosti preko dozvoljenih 3% **
U stvarnosti prave budalu od mene. Trenutno u saboru donose zakon da se prolongira obveze onih koji nisu plaćali poreze i doprinose. A ja uredno dva puta mjesečno po zakonu plaćao.plaćao,plaćao a sad plačem. Nameće se opet glupavo pitanje,a gdje je tu korektno tržišno natjecanje.
Priča ide ovaku,uzmeš robu ne platiš dobavljača,ne platiš državi a kupiš jahtu,pa neku pilu,pa neke kuće i smiješ se jer je osnivački kapital 20 000 kn.
Zbog takvih smo svi lopovi,pardon ja nisam. Moje reference su,a ovo nije vic nego istina,po EU kupujem robu na lijepe oči,ni u jednoj državi nisam ostavio nikakvu zadužnicu a kamoli nekakvu bankarsku garanciju.
To ne može ni naša vajna država.
Slijedi ponovno zaduživanje u inozemstvu a malo i kod kuće,ali ne na lijepe oči,nego na račun naših potomaka.

Zadnja izmjena ( Subota, 09 APRIL 2011 16:57 )