Prije nego nešto napišem,moram se zahvaliti onim alžirskim jebivjetrima koji su mi hakirali stranicu. I to spada u marketing.
Triatlon olimpijski-državno prvenstvo 18.06.2011. Zagreb
Beli  Zagreb grad, baš i nije,ali si zato zadovoljno pjevušim,pjesmicu: beži Jankec,beži Jankec,cug ti bu pobegel. Moj je cug već pobegel, ustvari, više ga nema ali postolje državnog prvaka me čeka,he he. I tak se ja spremim,sira putra jajec i krumpira i sve to ide vu beli Zagreb grad                                                                                                                                         A zašto se spominje topomim grad,pa zato jer je Zagreb predgrađe grada koji je već u EU a i mora se proći kroz njega da bi se došlo do EU.
Tako ja krenuo iz Varaždina,čitaj EU u Zagreb,cug mi je pobegel ali mi je karta vu žepu,bez karte bum sejeno došel na trku.                                                                                       Važno je kojim putem,auto-putem ili starom cestom.Bolje je starom,jer me auto-put baca u loše raspoloženje i to zbog one Riječke ceste koja se samo 13 puta otvarala,nisu mogli naći kamen temeljac. Stoga mi neće auto cesta pokvariti slavljeničko raspoloženje. Op,moglo bi biti i loše,danas je Guy Pride,eh kako nam ga je netko smjestio. Onaj splitki je garant udar u državne temelje,treba istražiti ko je za to kriv. Krivi su oni koji su za to plaćeni a nisu bili budni i pozorni,stoga ih treba sve poslati u pozornike,zašto,pa da nauče biti pozorni. Naime nije ambasador kod nas da troši svoj novac i puni naš buđet a dno nema,već da ima otvorene oči,da bude pozoran. I kud baš da se nizozemski nađe u Splitu. Da sam Petrica Kerempuh rekao bi da je išla pogledati lipo misto,lipo vrime,lipo more,e,a neko joj priredio igrokaz iz kamenitog doba. Na kraju je ispalo da smo manje sekularna država od Turske,a to je država koja je zajedno s nama /2007/krenula u EU,mi u EU,oni ne,a oni prošle godine imali rast BDP-a skoro 10%,he,he. Pa zašto EU nas želi a Tursku ne. Imaju malo problema sa 1.novinarima/mlate ih/ 2.zatvori su im kao u srednjem vijeku,samo su bez onih poticajnih sprava da priznaš i ono što neznaš i 3.Kurdi
Nemaju čistu demokraciju ali zadaću na ekonomskom planu možemo prepisati,imaju ugovor sa MMF-om,mi nemamo ali imaju rast a mi još tonemo.
Da bi zaustavili pad morali bi,to sam već davno izračunao imati rast od 7% BDP-a,moj je izračun bio za inflaciju 3% a statističari kažu da je 2,5%,a to znači da se vlada slobodno obrati meni za savjet. Eto došli smo do 10%, i to sam napisao,no nije to sve,ima toga još. Ove godine treba platiti kamatu za kredite a to je opet 3%. Znači ako me još matematika drži trebamo samo 13% rast BDP-a da bi ostvarili čistu nulu.                                                                                                                                                                                                Kako toga rasta neće biti,financ ministar će uz povoljnu kamatu zadužiti i naše praunuke.
Iako nije bilo zaiteresiranih za rješenje kredita švicaraca,svejedno je moj savjet/kritiziram ali dajem rješenja/. Patnici sa tim kreditima neka odmah naprave konverziju,koliko da god da košta,jer košta i solemizacija. Javni bilježnici dobili su novi posao za 286 kn a kako je to težak rad. Imaju "šprancu" u kojoj mijenjaju samo imena banke,kreditora i iznose glavnica sa kamatama,udare žig i uzmu lovicu a sve traje 5 minuta. Inaće je im za taj rad odobreno 2500 kuna. Neka nam živi,živi rad.
A što se tiče memoranduma sa bankama,to se zove pala ti je sjekira u med,gospođa premijer je omogučila još veću zaradu bankama,uz manje truda. Nazdravlje. Kako je i predsjednik Josipović poučio vladu da nije poduzetnik,niti treba voditi biznis,već mora STVORITI uvjete za funkcioniranje cijele države,to piše i u najlošijem napisanom ekonomskom uđbeniku.
No kad je već premijer takav znalac a posebno financ ministar moj savjet da je trebalo poraditi na lihvarskim kamatama.                                                                                            Tako bi ja napravio,sazvao družbu bankara na ugodan razgovor i zamolio da spuste kamate,jasno oni bi me ismijali a ja bi im nacionalizirao portfelje,pa neka EU lux zavija. Vratio bi nešto od onih 50 miljardi kuna ulupane za likvidnost istih banaka a drugo papirnato bi smanjili vanjski dug,središnja država bila bi blizu nule što se tiče glavnice a kamatu si neka objese mačku o rep.
Dakle,vlada je mogla pomoći oko kamata i mogla je  pokrenuti građevinsku investiciju u izgradnji novih stanova gdje metar stana nebi prelazio 800 EUR-a,dok  mešetari-vlasnici neprodanih stanova za 2000 EUR-a po kvadratu neka u tim stanovima uzgajaju kokoši nesilice da im država ne nanaplaćiju imobiliziranu imovinu.
Kako to ja sve znam,pa zato dok sam bio mali,bio sam  marljiv,pošten i vrijedan i slušao sam Radio stojedan. U ponedjeljak će ga prodati za 15 milja i 101 kunu. Bojim se da u Hrvatskoj više neće biti ozbiljne zajebancije.
E sad malo znalačkog objašnjenja                                                                                   Zašto franak raste,pa zato jer temeljne valute propadaju,EUR,$,JPY. FED je druknuo 600 miljardi i time  je odmah za 7% umanjio vrijednost $ a EUR ne može više pratiti trend EU država pred bankrotom. Dok najradišniji narod pogađaju katastrofe.
Ima još nešto,1944 u Breton Wodsu dogovoren je zlatni standard a 1971 ukinut jer je de Goaulle rekao  Amerima,evo vama truli zelenbači a vi nama zlato. Dakle svaka valuta je imala protuvrijednost u zlatu,onda se prešlo na vrijednost industrijske proizvodnje i materijalnih dobara Danas samo dvije države u EU garantiraju donosiocu njihove valute da će moći dobiti sigurnu protuvrijednost,to su Švicarska i Norveška. Ostale su sve upitne. A mi,nemamo zlata a ni neku zavidnu protuvrijednost. No zato je najjača valuta naša napuhana kuna. Stoga imovina bježi u sigurne materijalne vrijednosti,pa imamo znakoviti slučaj da je 1944 u B. Woodsu definirana vrijednost zlata:unca 35 $ a danas je unca 1515 $.                                      Kad se sve ti krediti zbroje,to je marginalno na nivou države,ali vlada se ne hvata u koštac sa recimo banalnim problemom. A taj je,samo 42 miljardi kuna nenaplaćenih računa,to vladu ne zanima pa je posljedioca da obrti zatvaraju a poduzeća otvaraju vrata stečajevima. Doduše vlada ima izgovor da su za sve to krive fantomske firme,one koje nemaju nijednog zaposlenog i tako dvije godine isti alibi,pa dokle tako. Ako premijer nezna to riješiti neka dopusti onome ko zna,a pomoglo bi da gospodin-poduzetnik koga bi htjela vidjeti u vladi da umjesto šest mjeseci,počinje plaćati u roku mjesec dana.
Mojoj ekonomskoj muci je kraj,stigao sam na Jarun. Prijava,plivanje,bic, malo glavinjanja na trčanju i državni prvak pokojineznam put.                                                                     Vrijeme slično kao na trci, nisam siguran, 2005, 2007 ili 2008, gadno,sparina,baš pred promjenu klimatskih uvjeta,pa je bilo osjetilnih starih ozljeda,osobe sa krvožilnim i dišnim problemima loše se osjećaju i to vrijeme potiče razdražljivost. Dosta ih je odustalo i to poznatih.
Na tomboli sam bio razdražljiv,pa sam dobio neke stvari,između ostalog i popust na "bruksice",pa u dogovoru sa samim sobom i Petricom pa i dilerom tenisica,pretvorio početni popust od 20% u dodatnih 10% za proglašenje osvajanja Kupa u triatlonu,pa 10% za Kup u duatlonu za 2010 g. Za današnje dve medalje dobio sam samo čarape Brooks,18 komada,toliko imam godina,plus nekoliko mjeseci.
U povratku sam prošao kroz Remetinec,da provjerim da li su istinite priče da se grade novi apartmani. Nisam ništa vidio,ne zato što se ne gradi nego zato što sam slabovidam,moglo bi se reči niti išta vidim niti išta čujem a zabranjeno slikanje.
Vidimo se u Varaždinu.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 30 JUNE 2011 06:06 )