Kako je zadovoljan premijer, neznam, ali ja nisam, kad se valja sa srebrninom a naročito ako se zavalja obiteljska srebrnina. Koka neka nosi jaja, ako se prikolje, biće jela za dan dva, a onda.
Stoga ako nisu prošla moja dva legalna prijedloga za banke, doduše nešto je, svakamučast, naznačio Linić a banke nešto mucajuči odobrile, bez cendrala Bohačeka.
Zašto bi moja radikalna rješenja bila legalna. Proizaični je to razlog, da bi bili različiti od svoje životinjske rase, ljudi su stvorili zakone, društvene konvencije itd. Međutim od svih tih zakona i prihvaćene uljudbe jači su prirodni zakoni a to znači golo preživljavanje ili jednostvano opstanak.
Nismo daleko od mogućeg ekonomska sloma, pitanje je kada, 1929 je mirisna u zraku.Tada nastupa prirodno samoodržanje, pojedinaca i država,ako ne dođe i do rata i geopolitičkog preslagivanja ili jednostavnije, svako spašava svoje dupe. A ako nam se potrefi nuklearna zima, najgori scenarij, ljudska vrsta će pasti na 10 000 do 100 000 jedinki, onda ekonomija dugo neće trebati, onom koji ostane.
A da je prisutan određeni opstanak, vidljivo je da recimo FED /centralna banka USA radi punom parom a  za njom ne zaostaje ni ECB /centralna EU bank/.  Za prošlu godinu bankari su se naradili i to su samo 14 puta više prebacili plan u derivatima od materijalne proizvodnje na svjetskoj razini, ne samo spomenuti nego svi zajedno..
Dakle bankari su "proizveli" 800 bilijuna $ a primarni sektor jedva jedvice 54 bilijuna $. Stoga bi taj model mogli i mi napraviti sa našom Narodnom bankom. Ne bi, jer bi došlo do inflacije, a kako mogu oni. Quod licet Jovi non licet bovi, tak nekak,e. Oni svoju lovicu plasiraju budalicama kak smo mi, pa zarade na kamatici a bezvredni papirnati novac mogu, kad od nas naplate, neutralizirati, po domaćem skuriti. Prošle godine smo platili 7 miljardi kuma a ove trebamo 9 a glavnica se lijepo izležava na nekom kontu. Tak.
Vratio bi se bankama, ako je moguće, imam još jedan prijedlog, neka sva ta naša dugovanja stave na konto-sumnjiva i sporna potraživanja a država da nekakav papir, /derivat zvani obesi ga mačku o rep/  i da će to za bolja vremena namiriti. Konačno u tim "našim" bankama je novac naših poduzeća i pojedinaca, uz neke male naznake špekulativnog kapitala za našom visokom kamatom. Banke neka rade sa 1 % da si pokriju fiksne troškove, da im nebude zima u kancelarijama i da plate telefone, i neka rade sa nulom.
Japan je treća gospodarska sila svijeta i nekih deset godina vrti na gospodarskom rastu oko nule.
Nekakav pristanak banaka na zajedničko sinergijsko izvlačenja kolica iz gliba/ HDZeta/ jer su banke majke u lošijem stanju od "naših kčeri" A u prilog i ne ide zadnje izvješće S&P kojima ja baš ništa ne vjerujem jer su 2008 dali AAA svojim pajdašima koji su zaslinili sa derivatima, izdali papire na papire, prodali ih i onda u sve talabase se derali kako su to junk papiri. Sjajni PR, jasno da su se imaoci htjeli što prije riješiti i prodavali su ispod cijene a kupovali su, naravno oni koji su ih i plasirali na tržište.
E sad dalje nije išlo pa se piramida razlijala po svijetu. Propali su Lehman Brothers, a nisu trebali ali su ostali su pajdaši iz Bilderbega, Goldman Sachsa i Morgani.
Pa što nam je za činiti, banke stisnuti a gospodin guverner, kako je do sada žmirio na jedno oko neka na trenutak slučajno zažmiri i na drugo, možda ne bi trebao spašavati kunu na ovaj način, u par dana dva puta. I drugo imaćemo čistu situaciju, nove ljude i udri po industrijalizaciji. Usput neka Vlada samo reže i reže, ima toga na pretek, koječega što se namnožilo za HDZeta.
Recimo povlaštene mirovine,tu bi ispostavio kritiku i duboku razoračanje jer su i ovi novi odlučili da se stare nezaslužene neće dirati. I tako su novi ozakonili i legalizirali pljačku putem zakona. Eto primjera gdje se suludi zakon kosi sa prirodnim i malo dijete u pelenama tu razlikuje pravdu, kao da je donešen zakon da neki povlašteni imaju pravo ubijati ljude a da ih zakon amnestira. Nisam baš originalan ali bi se pozvao na Svjetsku banku i MMF koji su isto to tako primjetili. 7 miljardi kuma odlazi na povlaštene i ako država je htjela nekog nagraditi neka to bude iz buđeta a ne na sirotinjski fonda- radnički. I sada oni koji imaju 2000 kn mirovinu imali  bi 4000 kn da nema te lopovštine. Da se isplate mirovine treba 36 miljardi kuma od toga 18 daje država, pa neka i tih 7 preuzme država.
Primjer iz života, sretnem prijatelja koji ide ovih dana u mirovinu, ima 65 g. i 46 g staža i sljeduje ga 2000 kn, a neki glumac iz Sabora koji je je samo dizao ruku dobije 8900 kn, nezasluženih jer nije uplatio za tu svoju mirovinu, nema ni godine starosne a nema ni ostalog staža i plus još nagradno odličje jer je bio patnik i ratnik, borio se u prvim redovima saborskih klupa, usput su mu dali čin pukovnika a za pušku misli da je to kolac za gorice.
Eto i g Šeks krenuo u "poštenu" mirovinu na jedan dan, barem tak misli jer je htio, a njemu kao netreba, da preduhitri, prejudicira, predhodno zakonsko rješenje koje stupa na snagu u prošlosti. Pa je pravdoljubivo uzeo 8900 kuma ali se odmah zabilježio sa štovanjem u sljedećih četiri godine na 20000 kuma.
I ti sine Brute /Kajin/, gdje su sad one vehemetne filipike.
Sramota, oteto je prokleto, neka sve stigne pravedna božja kazna.
Koji me bolje poznaju pod božjom kaznom ustvari mislim na prirodne zakonitosti, svaka anomalija izaziva po zakonima fizike akciju-reakciju, pa tako će sve ove "pravoznance i pravnoznance stiči pravedna kazna, nekog prije a nekog kasnije.
Od banaka uzeti 22 miljardi i udariti na sve anomalije i rezati i samo rezati a i onima u HZMO koji si sami dijele mirovine bez osnova pa i invalidske komisije razjuriti, slučaj Ostoić Varaždin.
Stoga ne bi bilo loše uvesti kineske "prezentere" koji ne prave razliku po sinekuri, nego po zasluzi javno ih nagrade za primjer ostalima, pa makar to bila i žena od Mao Ze Donga.
Ako to sve poduzmemo, na međunarodnoj sceni neće pasti rejting. Dapaće i sam MMF će biti iznenađen, jasno uz ozbiljan socijalan plan jer će čistka dati po meni novih 36 000 na Burzi. Možda sam pobrzao u procjeni ako Italija cikne, to bi značilo još nekih 20 000 bez posla-šnajdera.
Za ozbiljan plan NE prodaja srebra ali i NE u EU pod uvjetima potpisanim, sad se dijele neke brošurice a Treaty je debeli 5 cm. A još gore je trošiti novac na stupidne izjave za  ulazak ala da će se moći zaposliti u EU, da moći će se zaposliti vrhunski stručnjak kojem smo mi platili školovanje i NKV radnik na poslu koji nitko neće raditi u EU. Ili da će ulaskom biti proširena ljudska prava, veoma pametna i visprena izjava, znači mi smo skotovi koji to neznamo.
Da ćemo o svemu odlučivati eto primjera od Berlusconija, došlo mu par tisuća izbjeglica iz Afrike, on ih lijepo smjestio i zatražio pomoć od EU. Kad samaritanci iz "centrale" njemu, dragi Silvio to je tvoj problem. I on lijepo podijelio green card i nastade vriska. Eto to je samostalnost u donošenju odluka a da ne spomenem da dvije velike europske države imaju stečajne upravitelje, toliko za guske u magli.
Moram iskreno priznati da će mi Silvio faliti, ako ništa drugo zbog gega sa policajkom. Toliko sam se smijao da su me morali odvući na Hitnu jer sam od grčeva bio ko klupku vune, jedva su me raspetljali.
Eto lako je meni pisanirati, kad sam prvoligaš bez prava na ispadanje, premijer u sjeni, no nije tak jednostavno jer imam za vratom svoju staklenu kuglu od koje prepisujem ko pravi polupismeni ekonomista zadaću.
Kad sam kod prepisivanja, netrebam se toga sramiti, jer sam napisao 24.10 2011 da je najbolje da otpišu dug Grčkoj jer ga nemože vratiti a osovina Merkel-Sarkozy brže bolje otpišu 60 % da ne bude baš po mojem. Odlučili su da počaste Grke jer su majstori u friziranju stanja u buđetu, četiri Vlade su to radile tri konzervativne i jedna socijalistička. Trošak prikazivale kao prihod kao i ona poznata firma ENRON sa PR podrškom gospođom Gast. Došla je sa zanimljivom minicom i naši izbečili oči i zamalo nam zapalili plinsku elektranu u Jertovcu kod Konjščine. Srećom prije toga je Enron propao a i mirovine radnika koji su radili u ENROM-u pa su sad bokci bistrički.
Rekli bi, čuvaj se senjske ruke, pardon enronske tj kapitalističke ruke a to je iskusio i Ciceron
Pored staklenke imam još jednog mučitelja, moja voljena žena, kad mi počne, pa mi ništa nemamo, zar nemožeš biti političar, malo lažeš, pričaš gluposti, praviš se da znaš iako si totalni telac, pa vozila bi se crnom Mercedesu po grincajg na plac. Eto tako mi moja zakonita družica štekće na uho u postelji. I sve sam ja to stoički trpio dok se nije zaželjela da se ide u Veronu, e pa sad mi je dosta, možeš ići samo ako te ja na biciklu otpeljam, jel ti jasno, malo ja kao ohrabrem povišenim glasom ali sa pristojne udaljenosti da mi ne doleti koja vruča, naime žena ima crni pojas u aikido, neznam koji dan. I bolje da neznam. Kako me je u čudu gledala, objasnio sam joj da je za Plivu neko drugi zadužen a i ona opera je skinuta s programa jer netko nije platio neke račune pa ne bi bilo zgodno da sad ja kao premijer čistih ruku nešto fasujem. Zamisli da mi tam na silu uguraju neki kofer pun dolara, samo mi još to treba da i ja uskočim u Uskok.
Imam i jednu molbu, da oni koji nisu u stisci sa novcem neka slobodno malo više potroše, neka kupuju Hrvatsko, jer time pomažu i sebi. Tako ja dok kupujem svojoj dragoj ženi kupim isto i ljubavnici. Tako iskoristim popust na količinu a ako kažem istinu prodavačici, onda dobim i od nje popust.
Za kraj moja podrška vodećima, ja bih ih rado pratio do pakla i natrag ako bi bili prave vođe koje bi poveli kolo- čiste ruke. A  da ne budu, da lupetaju za govornicom i prijete šakom prema povijesnoj zbiljnosti a onda izgube izbore pa odjednom traže poštovanje, ljubav i razumjevanje, pa ima dojam da su se upisali u Hari Krišnu.
Vođa mora dijeliti sudbinu naroda, primjer Atila, Đingis kan,Gaj Julije ili Aleksandar i mnogi drugi. Nisu ušli u povijest samo sa pobjedama nego je bilo poraza ali kako je sa bojnog polja pokazao Aleksandar, sa svojih 100 odabranih, lomio neprijatelja, Darije  je strugnuo s polja iako mu vojska bila tri puta veća. Ili Gaj Julije sa šest puta manjom vojskom porazio do tada neporažene Gale, 7 godina ih lomio. U zadnjoj bici kad je mu je prijetio poraz, pokazao je inteligenciju, strategiju i na kraju je bacio plašt i jurnuo u največi borbeni metež. Posebno treba napomenuti da su svi iz njegove familije bili dvometraši a on jedva metar i žilet.
Trebamo vođu koji je u stanju slomiti istovremeno, lavu kičmu i ubiti zubima crnu mambu, takvog ću rado sljediti i pisati mu Martovske ide.
Petrica Smušenjak
stari korenjak

Zadnja izmjena ( Srijeda, 18 JANUARY 2012 04:57 )