Socijal-Demokracija iliti socrealizam. Od SDP-a ostalo samo P.
Za socrealizam prenosim crticu od dana 18.10.2010 članak "Traže oprost zbog nečinjena i nebudnosti" u članku sam obazrivo pisao o caru koji je htio biti ono što nije bio
Tako su i u SSSR-u imali sve što drugi nisu imali, predložak im je bio taj satrapski car, pa se još živo sjećam njihovog rudara Stahanova koji je za 8 sati iskopao 110 tona, ali neleživraže, imali smo i mi /Jugoslavija/ supermena zvanog Alija Sirotanovića koji je za doručak sa svojom lopatom koja je grabila 50 kg ugljena iskopao 150 tona.Osobno se požalio Titu da mu je mala lopata. Jasno da je brkati ironman pozvao Broza na jezikovu juhu, a ovaj mu poslao Tempa-Svetozara Vukmanovića.
No pustimo mi povijest, iako se bez intervencije ponavlja. Kako je počelo, neće se čestitati 2013 već sretna Nova 1941, a država tone li tone..
Gdje je ta socijala, samo njima a nama manji razgovori sa mobitelom i da večeramo uz svijeće ili lampaše.
Prognoza za nezaposlene 350 000 napisao sam 22.02.2010, članak Završila zimska liga, a danas je ostvarenje moje prognoze. Mnogi nisu prijavljeni na Burzi kao i moj sin, jer mu je logika da mu neznalice neće naći posao.
Pa stog saznanja, kao premijer u sjeni moram zaželiti premijeru Dobro jutro za konstataciju da ove godine neće biti bolje, to sam predvidio toliko davno da sam već zaboravio. Ali ga moram demantirati da će nam biti bolje u 2013, neće nažalost, zašto, pa i to sam napisao da rekonstrukcijama zgrada nećemo pokrenuti privredu, neće ni sa javnim privatnim parnerstvom, samo će jedinice lokalne samouprave zadužiti da neće imati za osnovne potrebe, a to se već događa.
To se trebalo riješiti pristupnim fondovima EU, samo treba znati napisati program trošenja sredstava. Tko će ih osmisliti i napisati, gdje je taj, Petrica ?
A što znaju, manje zovite mobitelom pa ćete imati za struju, Ma nemoj, Čačiću počinji ti svoj mobitel plaćati svojim novcem a ne novcem poreznih obveznika.
Moj prijedlog da treba "rezati" krivo su shvatili. Ne uzimati sirotinji.
Nisu napravili kvalitetan socijalan plan, pa onda dizati cijene AKO ima opravdanja,a prije toga trebali su rezati u javnim i državnim službama, Buljubašiće netrebamo plaćati. E tu je trebalo rezati.
Dobro pročistiti državne službe, onako kako je Čačić našao 124 predmeta na čekanju u ministarstvu, odmah su riješeni. A to znači da su ih čuvali da imaju posla a i možda se zalomi neka pinkica.
Priča mi poslovni patner zgodicu, trebalo mu je dozvola za kamion-šleper. Papirologija, čekanje,no dozvole nema, Zagreb nam od Varaždina nije daleko, bubne on pred bogaibatinu. Odgovor: biće gospodine, malo se strpite.
A moj poslovnjak iz porodice Kerempuha, ode u dučan kupi rudarski sendvić i sok i sjedne na klupicu pred vrata bogaibatine. Prolaze sati, naravno da se ništa ne događa, oni koji imaju plaću od poreznih obveznika, hodaju po hodniku, ulaze izlaze iz kancelarija, a moj mrtav hladan sjedi i to satima. Negdje pred kraj vremena, radnog, zgodna ženskica priupita, što vi gospodine čekate. U par riječi, savjesna gospođa se okrene i za nekoliko minuta dozvola ugledala mog poslovnjaka. Tako.
A što je sa 450 općina, 120 gradova, 23 županija, cijela Hrvatska plus birački spisi nam je ravna broju polovice stanovnika Londona. Tako.
A javna poduzeća, e to je carstvo, države u državi, nerad, krađe/ u Varaždinu imaju posluživanje sa naftom-željeznice/ stalni gubitaši, HAC, hi.hi.hi.hi. Dok drugi imaju vinjete mi idemo zapošljavati na izlazima gdje prođu dva auta na dan.
Eto posla za rezati, da se sve to racionalizira, nebi trebalo poskupljivati gorivo ,ni plin/ imamo svoj plin/ a ni struja.
Uspostaviti mikroekonomiju i prema mogućnosti građana imati svoj model odnosa cijena prema primanjima i socijalnoj snazi obitelji .
Znači neznaju, digli cijene tako od oka, to je isto harač, to bi znala i moja prababa iz Ljutog Doca sa četiri razreda osnovne škole.
Dakle trebalo je osmisliti makroekonomiju i udariti u industriju, gdje su sad ti kameni temeljci.
Zašto sam ja registrirao firmu za proizvodnju kamena temeljca, kakvog hoćeš, oćeš beton, pravi ili lažni, plastični, oćeš prokrom šipku, brončanu iliti oćeš e-kamen.
Moja ekipa dođe, postavi na mjestu polaganja kamena temeljca ogroman ekran. Kad se okupi svita, na ekranu se pojavi bager koji iskopa rupu, /zašto da se troše strojevi/, dobiju e-kamen i premijer tipkom na tipkovnici pritiskom položi kamen temeljac.
Kako sam jedan od onih koji pljuvaju po neznanju i glupostima, ali nisam dežurni pljuvač, već i predlažem konkretne mjere.
Poznati je moj prijedlog o onom famoznom šrafu za karter, nismo ga iskoristili, pardon nisu ga iskoristlili.
Sad nudim ponovo, manje Europe više rada. A kako, preko Urala je Eldorado, samo treba znati.
Mala digresija, poslije dvije godine uspjeli smo offset iskotrljati Patriu.
A da smo pokušali, sa onim što smo već radili u Jugoslaviji -"četvorke".
Još je nam svježi, cirkus u Libiji, koji su napravili oni koje je Gadafi pomagao. A kakvo mu je bilo naoružanje imao je "petice", tj T-55, a mi smo proizvodili četvorke M-4 iliti rusku verziju T-72. Znači malo kupola i cijev iz Štora, dobro Smederovo ne, jer je sad željezara u USA steelu, ali ima Skopska, a i tu je i Rusija. Pa frknemo mi njima neku robicu, ne treba platiti kad je to tržište gladno svega. Kud Nijemci, možemo i mi.
Dobro nije lijepo prodavati ratnu robu, ali to svi rade, pa čak i fini Austrijanci, pa još finiji Finci, pa i socijalno osjetljivi skadinavci, Gripeni, Sabb,Volvo
Eh sad, sportski prijatelji me pozvali na prvenstvo Slovenije u duatlonu, a to je samo sat vremena od mojeg doma, pa pravac u Tropovce.
0vo gore sam pisao 28.04 a nastavio već 08.05, ko upravlja tim vremenom, slomite taj kotač vremena. A da se Zemlja sporije vrti?
Vozim prema SLO, Ormož, prek Drave i pravac prema Radencima i mislim si kak je to genijalna ideja sa našim e-kamenom, ali ideja nije kapitalizirana a ni realizirana a jedini smo na  svijetu sa prijavljenim patentom.
Pokušali smo se natjecati za Podravski ipsilon Gradec-Velika Mučna./2009/. Ali nismo dobili posao, jer je sin napravio program kad se položi e-kamen pritiskom tipke bi otišla i lovica na naš žiro račun. A nije mi žao jer bi i sad mene razvlačili mediji, jer je za to otvaranje radova unajmljena parcela, dopremljene tri krntije strojeva i potpisivani prazni papiri, ugovora nije ni bilo. Strojevi otišli bez povratka.
Biće bila neka greška, možda se dionica nije dobro zvala, da je imala ime Gradec- VELIKA MUČKA danas bi se ja vozio po njoj za Var.Toplice na Cross triatlon.
Radenci, Petanjci i Tropovci, takmičarski broj, kolega Roman Blatnik. Malo druženja, prije trke, za vrijeme cijele trke, pred cilj me nedrugarsko ostavil, a poslije trke mi se izgubil. Roman treći ja do njega. Iako sam malo bio šepav imao sam veoma dobro vrijeme 1.19. 05, za razliku u Labinu 1.28.41, a to ima razloga, krive su šparoge a biće uvezane sa jednom aferom zvana Urška.
Treba spomenuti da je prvi duatlon ove godine 15.04.bio u Labinu i da ga je Lučano sa svojima veoma dobro organizirao. Najviše su me dojmile fritule, bile su izvrsne a drugo uvijek me podsjete na vic kad je negdje u Dalmaciji, pape bio na samrtnoj postelji i sin mu donosi pun tanjur fritula. Ode sin dočekivat pristiglu rodbinu. Poslije nekog vremena dođe pogledat oca, kako si pape. Sine slabo san ti, slabašnim glasom se javi otac, jel bi ti meni učinia neko dobro. Može pape samo reci. Donesi mi još fritula. Uzme sin tanjur i ubrzo se vrati sa praznim pjatom. Otac se pridigne i upita, nema više fritula. Ima pape ali mati kaže da triba nešto ostavit i za poslije, za feštu.
Odlažeći iz Tropovcih primjetim povijesnu posebnost, imaju crkvu koja je dograđena na srednjovjekovnu utvrdu,dvaput sam ju obišel ali godine izgradnje nema.Na dijelu utvrde prozori su puškarnice.
Crkva u Tropovcima:  1 , 2
Polako se vozeći, prema domu, ne preko 50 na sat imao sam vremena razmišljat o slatkoj Urški. To je sad kao političko-maserska afera u SLO, a toga je bilo i biće ubuduće. Samo me čudi da ti koji koriste maserske usluge, odlaze potrošenoj robi a doma imaju biser.
Ne bih ja spominjal moj slučaj, ali je uvezan sa ekonomijom, što se više produktivno troši bolje je ekonomsko stanje u državi, tako ja sad kupujem istovremeno tri ruže i ponekad još nešto. No zadržimo se samo na ružama, dajem posao trgovcima, bilo bi još bolje da smo u stanju ih uzgojiti a ne da ih uvozimo, zato taj problem prepustimo Čačiću koji je za to i plaćen.
Sljedeće je što se namjerava kažnjavati samce, kao u EU, ako nemaš obitelj plaćaš porez a ja ću sad podnijeti zahtjev za povrat preplaćenog poreza jer sam u vezi sa tri ženske osobe.
To je i razlog što sam bio veoma loš u Labinu, kao opravdanje mogu navesti jutarnju berbu šparoga sa jednom predivnom Riječankom. Zašto ujutro, nisam mogao poslije podne/ prvo posel onda veselje/ iako smo se prvotno dogovorili da se nađemo na fritaji u Lovrana u 18 sati poslije trke. Bilo je dvije tone fritaje. Mljac.
A kako Riječanka, zato jer je 2007 bio triatlon u Kostreni, nažalost više ga ni. To je bio prvi, a na kojem su bile u grupi, tri zgodne curice, udane. Ubacim se ja među njih, dok je  Šajeta zabavljao u živo prisutne. Kao nema ko slikati na postolju i zamolim jednu od tih curica da me ovjekovječi, poslije je palo slikanje i sa Šajetom. A kak ja često meljem gluposti u jednom trenutku shvatim da smo se kliknuli moj osobni fotograf i ja. I tako se to druženje nastavilo, srećom u Istri ima dosta trka, ali Kostrena mi fali.
A uvaženi suprug od bisera riječkog, može kao u vicu.
Nočni sati i zvoni telefon kraj postelje, ženska ruka ispod deke se pruža, primi telefon i maznim glasom prozbori molim. S druge strane uzbuđen muški glas nabrzinu nešto izbrblja, a žena kaže: Dobro. Ko je to bio, upita muškarac u postelji. Ah moj mi javlja da će kod tebe ostati do jutra kartati.
Eh što je pisanija, krenem demokracijom a završim u šparogama.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 13 Svibanj 2012 16:58 )