Sad bi svi u moju trubu trumpetali, Jerihonsku trubu. Mogao bi ju zaštiti kao intelektualnu imovinu, neću da nebudem zagorec. Sve vas bum tužil.
Biblijska truba koja se srušila zidine grada Jerihona, grad spada u najstarije gradove svijeta.
U postojanost tog događaja, ne bi se štel mešati. Iznimno poštujem Židove zbog mnogih povijesnih podviga,ali imaju dosta rupa u svom hodu kroz ljudsku povijest.
I ova je jedna, zašto bi Eli dao Jošui da osvoji taj grad, noseći zavjetni Kovčeg i još mu dao savjet da trubi u rogove i tako osvoji grad.
Sedmi dan po hodanju oko grada trube su srušile zidine i svo građanstvo poubijano, ostavili samo prostituku Rahabu živu. Hm.
Kažu da je tak bilo a nisam to vidio pa uzimam taj događaj sa malom dozom rezerve ali je to poučan primjer
Mi hodamu u krug, vrtimo se "ko piškur u loncu" riba se još zove čikov i kad se ulovi cvili ko miš. Vrtimo se u krug, menjamo momčad, ali začarani krug/zidine/ ostaje.
Zidine nikak da se sruše iako ja trubim već dugo, no sve ih je više trubica pa će možda biti kakvog čara, koristi
Isti dan pridružili se, prvo na Udbini 25.08. biskup iz Željeznog teolog rođen u N. W.Stadtu i kaže:
"NAKON stoljeća stradanja, pretrpani raznoraznim jarmovima, udarani i šibani sa svih strana, pa i s onih s kojih to nismo očekivali, sanjali smo i umirali za slobodu. Danas ovaj narod ponižen i prignut poput prosjaka puže i kuca pred vratima umorne starice Europe, spreman žrtvovati ne samo svoje sinove nego i mnoge vrijednosti i bogatstva za mrvice koje preostaju na stolovima njenog bogatstva i moći. Izgleda da smo prebrzo zaboravili krv kojom je sloboda plaćena. Ne mogu prešutjeti činjenicu da mnogi Hrvatsku danas doživljavaju kao zemlju bez nade, prepunu ljudi svladanih letargijom i beznađem. Od razočaranih branitelja do mladih koji svugdje osim u njoj vide svoju budućnost",  poručio je  biskup Egidije Živković na slavlju u Udbini.
A kad sam ja rekao ne u EU ? I još pod nemogućim uvjetima, samo se prevodilo /Treaty/ i potpisivalo. Sjetiće se toga mnogi kad nas željezna zavjesa poklopi.
Joža Broz nas je obranio od željezne zavjese i bilo je poštenije i prevednije u materijalnom smislu. Politički se pišala krv.
Zanima me što će se pišati poslije od 01.07.2013.
Navečer 25.08.analitičar Splitske banke Stojić u dnevniku Nove zapjevao i potrubio je pad BDP-a za 2,5 %.
Opasno mi se približil.
Kakav će to biti cirkus kad se trube udruže ima ih dosta, samo još nemamo zajednički tonalitet.
U Globusu ministar Grčić brani neobranjivu trubu, ali se drži "0"
Prvo me demantirao jer sam ih optužio da se nisu pripremili, tvrdi da jesu na programima. Fiskalni, to sam sam rekao od tog brašna kruha nema, čekamo moj 11 mj.
Drugo pokretanje reformi, jesu ali kornjačevinom brzinom.
Kad je Drašković 1616 g. izgradio današnji Klenovnik, stavljen je natpis: Nek taj dom stoji dok mrav ne popije more a kornjača obiđe svijet.
Trebaćemo puno truba.Treći program su investicije, e a koje, sve je zabetonirano. Vlada ima planove ali jebivjetri od poduzetnika ne žele raditi.
A ne žele raditi, koji, oni koji su sve uredno podmirivali državi a istovremeno je ta država njima dugovala, pa su se ti jebivjetri zaduživali i sad su poslovno impotetni ili propali, čime da sad pokrenu posao. A oni koji su bili državni poduzetnici, uzimali su novac za biznis, pa malo za pranje novca, pa malo za politiku na crno jer drugovi moraju izbore dobiti, pa malo za drugove političare, pa malo za " Malo vitra" , pa razne donacije, jer su političari poznati humanitarci, ktitori i donatori.
Dakako, svakako, tuđim novcem, odnosno novcem poreznih obveznika. Iz raznih afera nema nijednog koji je iz vlastitog đepa dao ijednu kunu, ali su humanitarno djelili novac.
Taj sav novac političari moraju dobiti jer rade danonočno dok se mi ostali jebivjetri samo izležavamo.
Tu neće pomoći rogovi ovnova, trebaće laser CERN-a.
Ima i tu rješenja, umjesto da uzimamo kredite od "naših banaka", dogovoriti moratorij za zdrave poduzetnike i riješiti financiranje.
Ako banke ne bi htjele tu trubu, onda kak sam rekel, čao ragazzi EU i nacionalizirati banke.
I što, imati širinu programa, supstitucije za sve. A što da dođe 1929-32, i onda ćemo kukati.
Nemamo nikakve vizije.
Svetozar Vukmanović- Tempo je rekao amerima, kad su ga pitali što će Jugoslaveni jesti po prekidu 1948. Jest ćemo opet travu ko u ratu.
Jugoslavija se odrekla partizana u Grčkoj a generalni sekretar F. Dulles /major OSS/ naredio svojima dajte im sve što traže. Dali su lovicu, Trumanova jaja sam ko klinac papal, čeličane su stigle a i najmoderniji avioni F 86E /Sabre/ jedini avion ravan MIG-u 15.
Poštovani profesor Grčić se vadi na okruženje.
Moj primjer. Kako su Slovaci dobili investitora za autu industriju. Nisu dali Rahabu, dali su sve badava. Zemljište, komunalne naknade oproštene i svi priključci badava. Ima još nešto, naša produktivnost je za 30% niža od slovačke.
Kad bi to bilo sve, samo to, Slovaci imaju i prosječnu plaću upola naše. To je prava trubica.
Komentar programi su preuski, treba imati viziju i strategiju. Kao što sam trubio o socijalnom programu a nema ga, imamo kao OIB. Ta idiotarija me samo nervira jer sam matični broj znal na pamet a OIB imam zapisani na papiriću ko neki umobolnik koji je pobegel iz Stenjevca.
Nema socijalnog programa, nema rezanja a najavljuju pojeftinjenje hrane. Za koga za one koji najviše imaju. Ekonomski suludo.
Ulaskom u EU strukturno i cijenovno, porezno, pravno,  morat ćemo se prilagoditi uniji, poštivati sve direktive, kad smo potpisali.
Moliti ćemo Boga da i nama pošalje svoje trube.
No nemojte vjerovati da će trube pomoći.
Trebaće nam zavjetni Kovčeg.
Petrica Trumpeta