Jubilarni 10 Garmin 08.09.2012 /Mala maša-Marijino rojstvo/ na Bledu pod dirigenskom palicom kolege Kregara.
Znam ga po posebnom rezultatu na Ultra manu, viceprvak svijeta 2001g.a 2011 treči /50 g /. 2,4 milja plivanja; 112 milja bica i 26,2 milja trčanja.
Ostalo bi bilo predugo nabrajanje. Skratka izjemen triatlonec.
Takav je bio i u organizaciji Garmina.
Ako je sudeći po podjeljenim brojevima takmičara blizu 900 u svim kategorijama,EU juniorski kup, olimpijski, kup Alpe-Adria, medijski sa posebnim takmičarom slabovidnim Alenom Kobilica, cici, triatlon za svakog i vojno prvenstvo Slovenije.
Lijepo sunčano vrijeme, sunce se razlijalo po malom pitoreksnom ambijentu, Bled, toplina događanja stisnuta sa okolnim brežuljcima. Okom vidljivo malo prostora, sve u zelenom. Sa startnog mjesta prekrasan pogled na otočić a u pozadini dvorac na litici. Otočić je jedini slovenski otok, jedan ali posebno vrijedan. Na njemu crkvica, koje simbolike Marijinog uznesenja ili na slovenskom Velika maša a može i šmaren.
Crkvica ima poznati raritet, Zvono želja, duplikat, jer je prvo potonulo u jezero prilikom plovidbe. I to potonulo zvono zvoni za tihih i mirnih noči, ja sam se trudil da ga čujem ali ga nisam, jer slabo čujem a i slabo vidim. To je sudbina mene koji imam 20 let i nešto mjeseci
Voda je bila topla a olimpijcima dozvoljen neopren. Organizacija, po meni, da je bila bolja ne bi bilo dobro.
Takmičarske dionice, uredno označene, bic staza zatvorena, samo gazi pedale do uspona prema željezničkoj postaji. Već u prvom usponu meni je puklo lijevo koljeno / dobro nateklo/ i ostalih pet sam odvozil sa desnom nogom, a trčanje. Nisam mogao odustati kad nikad nisam to napravio ni na jednoj trci. I još jedan poticajni faktor.
Posebno me dojmilo, koliko su mališani-vodonoše bili uporni u dodjeli vode, krug 3,3 km na dva mjesta, jedni uzvikivali energetik drugi navadna voda i to do zadnjeg triatlonca. Još važnije sa zadnjim ulaskom triatlonke u cilj bilo je za okrepiti i voća.
Za 28 EUR-a, majica i dve vrste paste, obje izvrsnog okusa, sa mesom i vrhnjem. Za takmičare bilo je i previše.
Poslije trke lako umoran, ugodno proveden dan, zadovoljan a za potpuni ugođaj treba samo još dobar partner i zvono. Za mene suprotnog spola.
Sljedeće godine preporučam novim triatloncima da se oprobaju na Garminu a starim da se ponovno sretnu sa svojim sportskim konkurentima.
Zdravi i veseli mi bili.
Petrica Garmin

Zadnja izmjena ( Utorak, 11 SEPTEMBER 2012 05:16 )