Grand,groud, zero ili nulta točka.
Svaki narod ima neku svoju nultu točku, zajedničko svima je nulta točka, političar.
Ni na kraj pameti mi nije bilo da će mi potvrdu teze dati šlagvort Slovenci.
Naši su koji me zanimaju.
Iako je svima hvalevrijedna poveznica da će brinuti o svom narodu no primarni im je zadatak egoizam, otimanje mrtvog i živog rada od istog tog ljubljenog naroda. Kapitalizam, socijalizam pa i komunizam tu su sporedne kategorije.
Prvo namire svoje potrebe a ono što ostane neka se pogosti narod. A to je u pravilu dugovi /osobni i državni/ i siromaštvo. Ima i odstupanja kao skadinavski fragment, mada ni tu nije zadovoljena sociološka pravda.
Utopija, svak prema mogućnošću,svak prema potrebi, altruizam.
Čudno ili smiješno, izdanak smo životinjskog carstva ali se tako ne ponašamo. U životinjskom carstvu ima prirodnog altruizma.
A homonidi donijeli zakone, norme, direktive, konvencije, bon-ton a u stvari ponašaju se bolesno životinjski.
Za plijen su u stanju ponašati suprotno od svog porijekla.
Gdje je greška, da li je dodani mozak, pa pored životinjskog /mali/ imamo i svoj. Odakle ta gramzljivost, nepotrebna.
Možda je greška u nečijoj intervenciji. Dva puta u svojoj ljudskoj povijesti, dokazano, kad je ljudska rasa spala na 3000 jedinki. a to je značilo mogućim izumiranjem.
Samo ljudska rasa može sama sebi činiti svinjarije koje je skoro nemoguće zamisliti i kojih u životinja nema.Ili je nekome stalo da baš ta grana života na zemlji sigurno opstane.
Pa dođemo u naše vrijeme, tj poslije feudalizma i onda imamo...... 
Kad dobro ide u društvu /državi/ političari otpuste kočnicu, pa običan puk može si malo priuštiti. Za to vrijeme političari žive ko Krezovi, bahate se, gramzljivo skupljaju imovinu.
A kako u prirodi postoji zakon fizike, entropija, ima je i u socio-društvenom odnosu.
Pojede se društvena supstanca i dobijemo situaciju, kriza, tada se političari pojave kao spasitelji a kako, uvijek popularna štednja. A ko štedi ,narod jer nije političar lud da se odrekne svoje imovine.
Hoćete dokaz, eklatantan. U USA najbogatiji plaćaju manji porez nego siromašniji, čak ni Obama nije mogao provuči zakon o poštenijem zakonu u Predstavničkom domu.
Čak su ga poduprli Buffet i Gates.
Pa i kod nas porez na nekretnine, največi kritičari iz HNS iako po pričanju su sudjelovali u njegovom kreiranju.
Pa onda imamo kritiku da poduzetnici ne žele raditi, ne žele investirati.
Ako je to išlo samo dirrektore u javnim poduzećima, onda je to greška grand zero, pa nije ih postavio Petrica Kerempuh.
Drugovi direktori su naučeni još iz Juge da ne misle svojom glavom a kamoli da invenstiraju, tako je bilo od Centralnog komiteta, Saveznog, Republičkog Kotarskog u prijevodu čitaj Partija a tako je i bilo do sada.
E sad su po partijskoj liniji isto instalirani ali fali direktiva i odjednom treba misliti i svojom glavom.
E tu nastaje zbrka, jer ako se pogreši ode glava tj fino uhljebljena stolica.
Konačno kad će jednom političari i nihovi epigoni snositi odgovornost,
Ne bi bilo tolike jagme i gramzljivosti za stolicama. Odgovornost ostaje najsiromašnijima, koje svaka bezvezna lafčina po položaju može maltretirati.
A ako je oštrica kritike išla i ostale direktore i poduzetnike, iz ustiju velepoštovane gđice Opačić.
Onda joj mogu poručiti da joj se zahvaljujem na svemu što su nam dali, naročito onih 2%. Istina to je puno pomoglo poduzetnicima kao i onih 245 raznih davanja pa smo elegatno najskuplja država na Balkanu a i u EU. Na drugoj strani su unesrečili sirotinju/ jer nema socijalnog plana/ za 2% PDV.a. Krajni potrošači moraju tih 2% platiti, ako dodam 6% inflacije to nešto preko 8% i četveročlana obitelj slabe platežne moći trpi preko 30 % manje, apsolutne kupovne moći. O tome treba drugarica Opačić brinuti a ne o nećemo što je špansko selo za nju.
Poručio bih joj još nešto, da sam ja radio za nju dok je studirala, poslije studija pravac u saborske klupe, ja sam radio za njenu plaću a radim i sad kao ministra.
Posebno bi se zahvalio na pomoći od strane naše države, nisam uzeo ni jednu kunu a time ni dobio kao poticaj, od tog silnog pomaganja 30.11.12 zarvorio sam obrt koji sam samo zbog tradicije i poštovanja prema ocu držao na životu a sebi sam uručio otkaz taj isti dan.Nisam nikome ništa dužan a plaću si nisam mogao isplaćivati u poduzeću.
U obvezama prema državi nisam kasnio ni sekunde čak ćesto bio u preplati ali gosn Slavek nije vraćaom istom mjerom.
To da neznam uzeti to mi je genetika, ništa nije uzeo ni moj otac, pa ni djed a i onaj jebivjetar koji je bio dojdek-pradjed.
Neznam ni više koji mi je to otkaz u životu kad sam si sam nekoliko puta uručio i plus oni iz Juge a iz Naše Lijepe.
Meni zasluženi otkaz i pravac u penziju. I u tu socijalnu kategoriju ne idem prvi put, e jesam mustra.
Očito imam jezičnih problema i ništa neće biti kao u neslavnoj Jugi.
Neću dobiti za kraj radnog vijeka pozlaćeni sat, rusku Raketu i orden Zasluge za narod sa orlovim mudama.
Danas u Lijepoj Našoj, elegatno dobiješ cipelu i smješak Mona Lise.
Stoga ću napraviti što nisam ni svojim potomcima.
Dajem osnovna sredstva, sredstva rada, obrtna sredstva gosn Slaveku i gđici Opačić neka oni nastave raditi neka me nauče kako se posluje. Meni neka daju samo prosječnu Hrvatsku plaću. A ako im neće baš ići posao neka si uzmu za savjetnike koji sve znaju gospodu sindikalce, znalce Ribiča i Severa.
A da ne završim samo pljuvajući, uvijek sam na dispoziciji premijera u sjeni ako nam je pravi otišao na skijanje.
Da bi popunili rupu u budjujetu, neka prodaju državljanstvo kao Magyarorsag. Za 250 000 EUR-a, Bugari za 200 000 a mi možemo za 150 000 dati državljastvo uz obavezu kupnje neprodanog stambenog kompleksa, izgrađen od raznih špekulanata. Platiti im 1000 EUR-a za m2 a razliku neka uzme država.
Ako smo mogli djeliti državljanstvo ruskim mafijašima, kome je išla lova, neznam.
Možemo to legalno organizirati, naročito sada kad Hollandovi zemljaci traže sebi novu državu. a ktome su miljarderi.
A gospodin socijalist Holland uzeo najbogatijim 60%. administraciju razjurio, ukinuo vozikanja, uzeo crkvi....., Novi Robin Hood ?.
Petrica Penzić

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 03 DECEMBER 2012 05:35 )