U zadnji čas, opet mijenjam temu. Trebala je biti naučna revolucija a ja se uhvatio ponovo banaka. Kak je istina skladna metafizika, istina kao dvije istine a moguće ju razvlačiti kao gumu za pračku. Javila se J&T / Jakobović&Tkač i Hoffman/ u liku zgodne predsjednice banke, Monike, kao da je ovog trenutka izašla iz Burde. Do nje ću kasnije. Treći član banke optužen je od bivšeg čelnika Hanfe da je kupovao preko Cipra dionice INE. Samodol je sada savjetnik Bandiću. !!
      Zgodna Monika nije mene dematirala, a rekla je istinu, tj potvrdila istinu. Loše upravlanje, pardon u prošlom članku sam nazvao virtualije, treba sanirati. A kako tako da su predložili da na njihovih 10 miljuna EUR-a, uloženih i netko od domaćih uloži, od vlasnika-dioničara ili netko sa strane. Kaže da su oni položili svojih /10/u jednu banku/namjera im bila uložiti 40 mil/ a od dioničari nitko ništa. Između njih je Coning i posebno zadovoljstvo mi je kad vidim da ima i /jedan ili više nijh/ dioničar/a/ pod skrbničkim računom u portfelju CEBA. Toliko o istini.
      A sad oni koji voli rebuse, sudoku, slagalice, tetris, jer se može ovdje divno zabaviti. Bez komentara. J&T je polog !? imala u VABA banci. To je Varaždinska banka ali nema nikakve veze sa onom starom koja je ušla u njedra Zagrebačke banke. U Nadzornom odboru CEBA je Zemlić, a u VABA banci, Strapek Julius i Tomaš Hlavač / jesu li zemljaci J&T/, i Zemlić. To je jedna strana istine a druga strana istine ? Druga strana, tvrde da je 70% neadekvatnih kredita, ništ novoga to je već viđeno u Poštarskoj banci. Zanimljivo je da u spašavanju banke ili tih plasmana istina da su sudjelovali FGS fondovi. Fond za gospodarsku suradnju. Ne bi mene to smetalo što je nečijih 50% u tom fondu, loše je što u drugih 50% istine, državni novac/građana/.
    Kažu da je i neki LNG Hrvatska uložio 7 miljuna kuna. Čije pare ?  A onda su u banku uletili i mirovinski fondovi. Tajnu, čiji su to novci neću napisati. Zašto.
      Podsjeća me na  jednu američku firmicu. Koja se nekad zvala Enron. Imala je Bruto prihod, veči, nego Lijepa naša BDP. U jednom trenutku povijesti došli nam izgraditi plinsku TE Jertovec J. Dabl-ju Sutton i gđa Zdenka Gast. Dolaskom gđe Gast u Banske dvore mnogi su rukama držali oči, a nekima su poispadale kad su vidjeli minicu. Potpisali ugovor da nam prodaju struju a plin će kupovati od Rusa.I tu istina završava.
     Istina, je ta, da je ta firmica, inaće sveprisutna u cijelom svijetu, u računovodstvu troškove knjižila kao prihod. I bilo je $ ko šodra u Dravi. Jedna od največih svjetskih revizijskih kuća AA /nema veze sa Alpe Adria triatlonom kupom/, sve je to lijepo uzimala, zdravo za gotovu istinu. I onda neki nadobudan državni knjiški moljac navlažio desni kažiprst i počeo čitati financ izvješća. Srušio se sa stolca kad je zbrojio dubiozu.Tjedan dana nije spavao, po danu kunjao a po noči je mjesečario dok nije dao informaciju svom nadređenom. A ovaj uzeo bolovanje. E onda je istina došla do glavnog financ meštra u Texasu i ode Enron u povijesnu istinu.
    Tu istina ne završava, radnici koji su radili u Enronu izdvajali su novac za svoje mirovine, a kako je ekipa je sve sprčkala, tako i buduće penzije, koje su postale prošlost. Ako ste pomislili, predragi moji Hrvati a još predraže Hrvatice da su radnici preko noči postali bokci Bistrički, u pravu ste.  
     Da možda ne bi netko pomislio da ja sad propitujem kud ulažu naši Mirovinski fondovi. A da li će netko za ove virtualije odgovarati vidjet ćete, ako neće vidjeti onda ćete osjetiti.
Petrica Minica

Zadnja izmjena ( Subota, 14 SEPTEMBER 2013 04:45 )