Dobro mi ide, kad počnem zazivati vraga, pa bubnem da je sve to zamagljivanje stvarnog stanja. I ondak se jedna moja sitna budalaština vjetrić lahor, pretvori u oluju. Nije mi jasno kak se može tvrditi da je kod nas nezaposlenost, navodno treća u EU. Poslije, navodno Bugarske i Rumunjske. Onda je tu neka velika greška u toj statistici, jer koliko vidim, odnosno ne vidim jer mi je lex odmah pao u oči pod sintagmom-pijesak u oči.
     Te se svi bave sa lexom, pozicija, opozicija, V. Reding, EU komisija i cijela naša Lijepa. Puna zaposlenost. Kakav će to biti BDP iduće godine. Možemo već sada dignuti sve četiri u zrak i ništa raditi, koliko će biti prihoda od lexa. Na njemu se radi u normalnih 42 sata tjedno, a ima i prekovremeno a i solidan je za izvoz, kad će i EU imati posla. Šaljemo profakture za izvoz, ako nam neide redovan robni izvoz, izvoziti ćemo lexove.
      Pozicija je konačni pronašla gdje će biti rast, jer na sve poduzete reforme rezultati ni. /nove reforme i novi koordinator Milanka Opačić !/. Doduše na sve strane pljušte naruđbe za nove aute. Kupuje se kao da smo pijani miljunaši, a onaj moj prijedlog od prije par godina za onaj banalni i tehnički riješiv, bijedni čep od kartera, proda autoindustriji, ništa. Možda se čeka kad više nećemo kupovati luksuzne aute pa će neko pametan se dosjetiti, dajte da sad te čepove proizvodimo. Hja a onda će automobilisti/  MMF/ reči da više nismo u stanju kupovati autiće,pa nećemo prodati ni te čepove. A čime ćemo čepiti budjeske rupe.
     A opozicija, umjesto da, da konačno taj program koji će nas vinuti u nebesa, bavi se lexom i stalnu mrmja mantru izlizanu, ne valja ovo a i ne valja ono. Kakvo je to proklestvo snašlo ovu zemlju. Katastrofičari, tvrde, još od dinastijskog ubojstva kralja Petra Krešimira.
     Poštovana vice presidente gđa Reding, mora se nečim baviti. Sljedeći ulazak neke države biće za deset godina a možda ga i neće ni biti. Kak sam u početku tvrdio da mi njih netrebamo, Island me poslušao.
Inače me je osobno uvrijedila, tvrdeći da ju je Hrvatska razočarala. Ja nisam Hrvatska. Predložio sam bilateralne razgovore.
    Cukor na kraju, slabo pratim medije, ali mi se učinilo da sam u prolazu čuo na radiju, nešto kao da će Vlada kao s nekim /EK-opet gđa Reding/ početi pregovore ili tak nekak, tražiti rješenje sa MMF-om. O našoj posrnuloj ekonomiji ? Ako sam krivo čuo duboka isprika a ako je istina jao si istini.
      Kad sam ja predložio da se malo pospominjamo sa MMF-om? Pa valjda kad smo još imali argumente, sad je kasno.  Ali će biti diktata. Opet ću ići u osnovnu školu i učiti se. Stoga sam izvadio iz bakine škrinje svoju pučkoškolsku pločicu /prilog/ iz prvog razreda. Hvalim se sa šrakopisom, da imao sam dvojku iz krasopisa ali sam u srednjoj imao peticu iz tehničkog crtanja i tehničkog pisma. Moj krasopis je na nivou da se nezna je li to hrvatski ili latinski. Možda sam trebao biti liječnik.
     Čuvam ja sve te moje alate iz mladosti a unuka mi ima iste te veličine, tablet.
     Upravo mi se javio moj šogor Ojlenšigel, kaže da će me predložiti za Nobela. Zašto ? Pa ti si, kaže sve predvidio oko ekonomije u Hrvatskoj i kod onih a i kod ovih. Jesam. Ali za to se ne dobiva Nobel, branim se ja, tobože. Ma ne, opet on naporno. Dobićeš ga za čarobiranje, nova sedma disciplina Nobela.
Petrica Čarolex

 

Video

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 16 SEPTEMBER 2013 15:14 )