Kako kaže moj konkurent po radnom mjestu, nema više zezanja. Sami odlučite ko ide šumom a ko drumom.
Na žalost ja se raznježim svako jutro kad se probudim, jer odmah počinje zezanje. Nema više ozbiljnosti, krute kako je bilo nekada. Sada je veselica i cirkus svaki dan odmah od zore rane i prije nego nas sunce blagoslovi. Mislili smo da je zezanje kad su se našli neki sitniš od 32 miljuna od HGK, pa je ustvari ispalo zezanje još nekih 70 miljuna od HAC-a. Još nije utvrđeno jel su kune ili zeznuti EUR-i. Da li bi bilo zezanje da su određene osobe bile povezane iako ih nikakav posao nije spajao. Zezanje je ispalo jer u svemu tome bio neku zeznuti tegljač. Op, remorker. U prvi moment je sve djelovalo kao zezanje. Nebi bilo tog zezanje da neki nisu bili previše pohlepni, bolje rečeno gramzljivi, nema to nikakve veze sa riječju, moral, jer na Balkanu to više ne stanuje.
    Za opravdanje ću navesti već spomenute dvije velike afere, jugoslavenske. Vračarić i neke cijevčice za INU. Demokratizacija pak je nam donijela zeznuto vrijeme. Svaki dan imamo aferu veličine prethodnih spomenutih. Samo sa malom razlikom, sada se suočavamo sa čistom cash flow tehnikom. Oni iz bivše spomenuti, barem su nešto muljali sa repromaterijalom a ovi naši majstori Od Zlatne kune stistnu fakturu za konzultantske i marketinške usluge od 10 miljuna kuna, konverzija u EUR-e i pravac Remorker. Dalje znate. U toj zezanciji najviše mi je žao mog brata koji po cijeli dan sebi u bradu mrmlja keš flou, ako netko nezna to je zeznuta gotovina i to protočna. Keš flou.
    Ako sad uvedemo u priču nekog koji ništa nezna, a na radnom je mjestu gdje mora sve znati, imamo zeznutu situaciju. Još će reči da za novac poduzetnika službeni auto HGK sam išao u njegov Planinarski dom. Naime u svakoj firmi postoji neki kontroling, ima i neki zeznuti računovođe kojem moraju konta štimati /dugovno-potražna strana/ , pa tu su Porezna, pa i NBH jer ona prati preko obrasca 14 ulaz/usluge ili robe/ izlaz novaca. I nenajavljeno dolazi u kontrolu deviznog poslovanja. Po ovome bi ispalo zeznuto pitanje je su li svi bili neznalice ili je svako malko čapio od keš floua, zato se zove protočni, ko mali planinski potočić. Koji sitno ali uporno mrmori. Bilanca stanja, nam je stanje u Lijepoj Našoj. Da budem neskroman, pored kirurgije, tj skalpela, baratam i sa računovodstvenim terminima.
   Patalogija/natrag u medicinu/ zezanje je zadnja vijestica, netko je sve to ipak pratio iz zezanja, pa je osvanula prijava od  strane Porezne. Sad bi mogao reči da se otvara Pandorina kutija. Prijava je podnešena prije 2,5 godine. Da nije bilo gramzljivosti, sve bi palo u zeznuti zaborav. 
   O HGK je bilo i previše ali o HAC-u se možemo još malo zezati. Držim se riječi velepoštovanog bivšeg ministra za ceste. Spominje neke institucije sistema i neka rade dobro kako su do sada radile. Nemoj molim te. Pa kako tumačiti da je na tamo negdje oko Zadra na cesti bio određen nadzorni IGH a onda netko prepustio zeznuti nadzor firmi pajdašu, koji je u isto vrijeme radio u ministarstvu. Sve javno publicirano. Mi izgleda neznamo što je zezanje po liniji sukoba interesa. I gdje tu u tu zeznutu priču uklopiti sindikalca HAC-a i bivšeg sabornika SDP-a, koji je zeznuto prozvao sve iz hdz ali i jednog gradolnačelnika iz svoje stranke a čija je firma po njemu radila na cesti Ploče-Ploče.
    Kad treba dijeliti keš flou, nije bitna partija, nego treba pratiti trag potočića. Što nam je za činiti, mislim da je vrijeme opet za Stephane Hessela.
Ovaj tren ću biti pažljiv i suosjećajan prema velepoštovanim sabornicima, znam da imaju težak i odgovoran posao, ali bi mogli naći malo vremena da od ponekad glupih rasprava nađu mrvu vremena i za jedan bezvezni zakon.
Da ama baš svi državni dužnosnici, kad naprave sa namjerom, nedajbože bez namjere, da plate tu štetu ali ne u jediničnoj vrijednosti, nego faktor, recimo zeznuto puta tri. Stoga, stupanjem na dužnost da donesu dokumenat /pravni izraz/ prokazana imovina i bankovnu garanciju bez prigovora, /indenpendent bank guerentee/ pa neka se onda zezaju.  
Petrica Zeznuti