Mene je donijela roda, i spustila kroz dimnjak. Takav odgovor sam dobio kad sam postavio mudro pitanje, pored milijun djece koja su isto pitali.
Bio sam u trilemi, ustvari nisam, htio sam pisati o našem proračunu/ budžetu/. A ima se i o čemu. Naročito kad ga se šegrti uhvate kreirat i objašnjavati. Za neke bi dao savjet nek nauče razlikovati proračun od BDP.
Odlučio sam za lakšu temu, o rodama, brakovima, hetero i petero. Ima tu i o moralu a ima čak i demokracije. Pa i zastupanja moje osobe, bez da sam nekog ovlastio ili zamolio da misli umjesto mene.
    Moj životni kredo je, da nikad nisam imao nešto protiv nekog osobno, uvijek na ponašanje, pojave, manifestacije ili djela. Nikome nisam smetao ako meni nije smetao.
Da su neka normalna vremena, bio bi za na sutrašnjem referendumu. Biću protiv. Glavni razlog, jer znam kako je teško zaraditi novac. Kao što su mnogi već rekli, bacili budemo 48 milijuna kuna, bez obzira što će se dio vratiti u proračun kak je rekel ekonomski nadri stručnjak, šef seljaka Branko Hrg, inače vrtički odgajatelj. Neki su predložili da za taj novac bolje napraviti škole i vrtiće. Time se nebi dio vratio u proračun nego bi se iznos multiciplirao, pa nebi imali samo 48 nego nešto više od bačenog iznosa u vjetar naše zbiljnosti. Istovremeno kad bacamo novac u ime demokraciji, demokratično uvozimo tuđu akumulaciju, popularno uzimamo kredite ili prodajemo državne obveznice. I to nam nije dovoljno pa smo rasprodali minuli rad /strojogradnja/ iz one države iz koje smo pobjegli. I rat vodili. Uništili smo strojogradnju /šegrti/ a sad bi rado prodali Croatia Osiguranje. Dakle CO bi prodali /minuli rad-poznata ekonomska kategorija/ a da tu istu CO nije stvorila, napravila ili izmislila ova država, nego ona i one generacije.    
      Pored glavnog razloga ima još nekoliko sporednih. U petak ujutro, 29.11 emisija Poligraf, nastup gđe Markić i Škrabalo. Gđa Škrabalo normalno razložno razgovara a gđa Markić manipulativno i iritatno. Glas joj je šaptući, vjerojatno misli da će biti time uvjerljivija. Za svakom trećom izgovorenom riječi bučno uzima zrak kao da će zapjevati budnicu "Prosto ptica zrakom leti". Opći dojam, djeluje neprirodno i sve što govori nebi me moglo uvjeriti da je iskrena. Konačno gđa Škrabalo joj sasula u lice da laže. A budući se stalno pozivala/Markić/ na moral i demokracije, eto njezine demokracije. Novine su objavile njezinu akviziciju na Braču, kako tvrde neke građevinarije bez dozvole. A pravnik koji joj je desna ruka, na pomorskom dobru izgradio kuću i ima rješenje iz 2006 za rušenje. Uredno je podnio papire za legalizaciju. Moralno. Ušli smo u nekakvu Uniju, u uljuđenoj, pravnoj i demokratskoj zemlji istog trenutka pali se motor bagera.
    I sad bi ja trebao takvoj ekipi vjerovati u moral i demokraciji. Radi se o čistoj manipulaciji, o osobnim interesima i koristi. Lice sve govori ako odemo na konzultacije kod pjesnika Stefana Zweiga. A J.P.Sartre nam stalno poručuje, sloboda ali odgovornost.    
T.

Zadnja izmjena ( Subota, 30 NOVEMBER 2013 18:06 )