Za Monty Pythona. Trenutno igra u Zgb.
  Pored toga što neprestano prolijevam žuč, drugo mi i ne preostaje, ponekad se i slatko nasmijem. Obožavam humor gdje akteri sipaju komični urnebesni program a da pri tome ostane smrtno ozbiljni.
  Spasilački program, gospodarski me oduševio. Ako neko misli da me je bacio na koljena. Istina. Ne suštinski, nego što su ga prezentirali oni koji su imali vlast i bili u presudnim trenucima na pravim mjestima. Pa zašto to nisu proveli tada, nego nam sada padaju s Marsa, smrtno ozbiljni. Znači opet ispočetka.
Ozbiljne kandidate koji će nas povesti u nove pobjede, smatram sa rizikom da se ponavljam koji će osim demagogije ponuditi i garanciju bankovnu bez protesta, ako ne uspiju ili nas pokradu. Kao oni trenutno službujući iza lokota.
  A kako zvuči taj spasilački program, prezentacija uvažene bivše ministrice Dalić. Zvuči kao knjiga Postanka. Sve je poznato. A ide redom,1.konkurentnost, 2.izvoz, 3. uvjeti poslovanja 4. uravnotežen proračun. I dodaje:Mi inzistiramo da javni sektor prestane biti kočnica. Pa gdje ta gospođa bila do sada.
   O točkama 1, 3, 4 toliko je pisano da više nema smisla. sve je to kupec lijepih želja, bez konkretnih rješenja. A kolika je ozbiljnost, ponuđenog. Na izvozu. Kao i pitanja postavljena vladajućima. S čime i kako.
  Evo odgovora, jednima i drugima i svima koji misle da će izvoz pomoći. Eurozona, pada joj rast. Za 2014 analitičari iz MMF-a predviđaju rast od 0,6 %. Do 2015 se neće ništa posebno dogoditi a Dalić je sigurna da će u tri godine njihove vlasti biti rast od 3,5%. Dobro, to je ostatak, dok je bila ministar financija, zasipala nas demagogijom i kreditima.
  Ima i jedna čudna konstatacija, kaže da smo se vratili u 2004 statistički, valjda to ide vladajuće. Taj montipajtonski podatak zaslužuje i korektan odgovor. Od 2004 BDP nam je pao 12 %. A to bi značilo da su do sada vladajući toliko osvojili u dvije svoje godine. Ko se tu kiti tuđim perjem.  
Istovremeno D.I.Milošević tvrdi da se ne prestaje smijati na vladin investicijski program za 2014. Kad sam pogledao njihov/HDZ/ program zagrcnuo sam se od smijeha i uhvatio me grč, pa su moji morali zvati Hitnu da ne dođe do arresta. Službujući liječnik je pomislio da imam padavicu jer sam se i sav zapjenio i još nešto....
  U čemu me pogodio istinski smijeh, pa u izjavi da će poduzetnici plaćati PDV po naplati. Dobro, dobro jutro. A pravi urnebes od smijeha je izazvalo saznanje  da je spasilački program, copy paste od EU komisije a izgleda ovako 1.rast i investicije=1 + 2. 2.uvjeti poslovanja i tržište rada= 3. 4.proračun sa naglaskom na kohezijske fondove=4. Oko javnog sektora su jedinstveni. Slažem se i ja.
U svemu tome obol je dao i aktualni premijer, rečeno da Hrvatske ide u pravom smjeru. Dobro, svaki put je dobar ako neznaš kam ideš. Jedini mu je krivo što nije bilo malo brže. Eh, opet smo na početku sa minusom od 2 godine.
   Da dođem k sebi od tih silnih početaka i početnika i da izvjetrim gospodarsku maglu iz glave a i da se riješim varaždinske magluštine odem na breg. Početnički sam trčkaral po bregu i bio nagrađen sa prekrasnim prirodnim ambijentom i sunčanim doživljajem. Prigorec, magla za razgrtati sa ralicom, od četrvrtog kilometra/700 m/ granulo je sunce i pratilo me sve do vrha. Nevoljko sam se vratio doma. U magluštinu, ko guska, u maglu.


Petrica Magla.
video

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 16 DECEMBER 2013 18:22 )