Vijest dana, Šegon u sukobu interesa. Kazna 40 000 kn. I dalje se isto brani kao osvjedočeni profesionalac i po zanimanju kriminalist.
Nešto je dugo trebalo da se utvrdi sukob interesa. Slobodno za komentar mogu ostaviti kao pisani trag, dobro jutro drage moje i dragi moji porezni obveznici. U svakoj ozbiljnoj državi /EU/ već bi bila blokirana sva imovina i slijedila bi kazna. A svi koji su ga branili imali bi diskreciono pravo da u roku odmah pokupe krpice i potraže neki drugi manje težak i zahtjevan posao ili burza. A ne da nam i dalje bezobrazno sole pamet i sa osmijehom nam vade novac iz džepa.
   Pa jeli to vijest dana, pa naravno da nije, kad je sve bilo razvidno i vidljivo čak iz stratosfere.
A vijest dana. Naravno. kazna od 3 miljijuna i još par EUR-a Frikomu. A zašto, pa za narušavanje tržišne utakmice. To je također sukob interesa. Težak. I teška kazna. A kod nas. Sve se zapne i upne da se teški slučajevi relativiziraju i prikazuju kao da je to zakonit posao, javno-privatni interes. Ako tko možda ne zna, Frikom je u Srbiji.
  A što je još vijest dana. Kaže predsjednica Povjerenstva za sukob interesa, da sve više dužnosnika propitkuju da li su možda i privatni poduzetnici. Ovo je zbilja za rubriku: Vjerovali ili ne. Fašnikovanje još traje.
   A što bi bila još vijest dana, recimo u Njemačkoj,/predraga zemlja na koju se često pozivamo/ da je dužnosnik bez ikakvih dozvola izgradio hotel na nekoliko katova i da sa balkona može bučnuti u more. I onda bezobrazno zatražiš legalizaciju. Njemačka. Ni socijalni slučaj ne bi mogao ni zamisliti potleušicu, a kamoli da ju izgradi za svoju obitelj.
Gdje je onda je greška. Možda u kompetitivnosti i kvaliteti kadrova koji su na pogrešnim radnim mjestima. Pardon, krivi kadrovi na pravim mjestima.
Da se nebi mislilo da nešto imam protiv ministra Jakovine. Ne, nemam ali on mi se sam nameće za komentar. Nisam ga odabrao ja već se on sam odabrao sa slatkom aferom-teterom. Kod sam bio mali fuflao sam, pa sam šećer izgovarao kako sam prije napisao. Još bi jednog gospodina pridružio ministru. G. Varga koji je zadužen za zdrastvene novce/HZZO/, a oteto od upravljanja i raspoređivanja od ministra Ostojića.
  Dakle uvaženi g. Varga prijavio imovinu 8,4 milijuna i tri auta /49 godina/ i nešto kao vodio tri firme. Bruto prihodi do 100 000 godišnje, ustvari sve u gubicima. Ali kaže da je tako sticao iskustvo da sad može može raditi u HZZO-u i brinuti se za 4,5 mulijuna osoba a u firmi je bio sam.
Pa eto i to je vijest dana, naročiti ako se gleda iz EU. Zašto. Pa ova dvojica su eklatantan primjer. Da u svom poslovnom životu nisu nikada vidjeli na dokumentima kao završni račun ili stanja bilanci, milijunski iznos. Dakle radili su sa stotinama ili čak desetinama tisuća kuna. A promjenom životnog opredeljena, otišli ili došli u politiku.
I u čemu je vijest dana. Sada upravljaju milijardama kuna. Ne svojim.
O ostalim u Vladi ne može se ni takva usporedba napraviti. Izašli iz fakulteta, pa u politiku, malo Sabor i onda u milijarde. Eh, kapitalizam. Mora da se u grobu okreću trojica.
Rockefeller. Carnegie, Vanderbilt....
    Neki spominju divlji kapitalizam, toga nema, čak ni spomenuta trojica, teško da bi priznala.
T