Državno prvenstvo Hrvatske u triatlona održano 23.08.u Splitu. Olimpijska disciplina /1,5 km plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja/ istovremeno međunarodno otvoreno prvenstvo Splita- utrka pod imenom 16. Marjanski đir- Memorijal Ivice Radeljića.
  Utrka je održana na Marjanu, točnije u uvali Bene. Pliva se prema Čiovu, izlaskom iz mora, bicikl se vozi po cesti oko Marjana. Opasna cesta, asfalt puno puta prokopan, sa jednim oštrim zavojem, pod 150 stupnjeva na kraju nizbrdice,kod Instituta za oceanografiju. Brzina ograničena na 30 km/h a jurili smo 60 km/h. Na tom mjestu bila su dva suca koji su upozoravali kada su se mimoilazili triatlonci iz suprotnog smjera. U trećem krugu došao sam prebrzo u zavoj i bilo je kočenja i sa zubima. Zakočenim zadnjim kotačem preko grbavog asfalta izgubio sam kontakt sa cestom i u slobodnom letu odletio na lijevu stranu ceste, srećom nije bilo nikog iz suprotnog pravca, ali je zato sudac morao skočiti u more da njega ne srušim. Bilo je dosta izbušenih guma i odustajanja. Trčalo se prema hotelu Spinut, gdje je poslije trke bilo proglašenje.
     More 25 stupnjeva, pretoplo, naviknut sam na Dravu 18 stupnjeva. Za vrijeme trke vrijeme je bilo od organizatora naručeno, lijepo ali za proglašenja je bila orkanska bura tako da smo morali aute na parkiralištu sidriti da ih bijica ne odnese u more.
 Od hrvatskih takmičara nastupili su trenutno najbolji i po vremenu najbolji je bio na 4 mjestu apsolutno. Budući su bile odvojene utrke, državno prvenstvo je apsolutno osvojio Matija Lukina dok je u Otvorenom prvenstvu Splita bio najbolji Ognjen Stojanović iz Srbije, Novi Sad. Po vremenu najbolji triatlonac je Stojanović, drugi i treći Mađari Ruszas i Anheurer. Pored ovih stranih triatlonaca,nastupili su još iz Slovačke, Španjolske,V.Britanije, Slovenije, Crne Gore i Češke.
   Na slici muških prvi koji kreće sa postolja je Stojanović. Kako je u naslovu, ja sam uzeo dva zlata, u svojoj kategoriji, državni prvak i pobjednik na Otvorenom prvenstvu Splita. Lako napisati ali je bilo veoma teško, plivanje dobro sa šepavim ramenom, bicikl dobar za opasnu stazu a trčanje katastrofa. Pored normalnih starih ozljeda otisnuo sam se u avanturu sa ozljeđenom ahilovom. U Veldenu sam trčao 51 minutu a u Splitu 68, dakle razlika 17 minuta i to je dobrih 3 kilometra za mene. I uz primjenu svekolike medicine, od perskindola, tri puta mazao prije trke i pred trku sprej deep hit i vrećica sumećeg brufena. I doplazio sam u cilj.  
T       

 Slike

Zadnja izmjena ( Utorak, 02 SEPTEMBER 2014 05:25 )