E, pa, sada je dosta. Od kada je EK pročitala moje teze, nisam ih pribio na vrata, iako proizvodim vrhunsku kvalitetu čavala. Za to je krivac moj šogor iz Aachena, koji ih je doturio komisiji, događaju se čudne pojave. Devalvacija na devalvaciju. I moja povijesna uloga savjetodavca bila bi bezpredmetna. Ali, uvijek ima neki ali.
   Hoću devalvaciju.
 Naime i dalje u nekima čuči mali vražićak i unatoč ponovljenim upozorenjima iz bjelosvjeske EU i dalje se ponašaju kao da nisu s ovoga svijeta ili su ovoga trena trenuli sa Marsa. Pa tako meni jedino predstoji da zatražim ultimativno devalvaciju. Znam da neki sanjanju nju ili u blažem obliku deprecijaciju. Meni je svejedno, zašto sam cijeli život skupljao razne devize a sada nema devalvacije. Hoću devalvaciju.
    Hoću devalvaciju na primjer, kako će sada udruga za cerebrovaskularno oštećenje opstati kad su zaprli gradonačelnika Lijepe naše i nejasni status umjetnina, koje su uzgred spomenute, zapljenjene. Imam jednu intimnu-emotivnu devalvaciju, tko će me sada uveseljavati sa izjavama, doskočicama i seoskim poskočicama. Na to nitko nije obratio pažnju u ova sumorna devalvirana vremena. Ubrzo ćemo dobiti još jednu udrugu-idemo delati.
   Hoću devalvaciju.
Međimurci bi rekli "so čim " se ja opterećujem. Hja svaki ima svog vražićka. Eto neki su se raspisali da je Naša lijepa ostala bez krila. Što se tu ima jamrati. Pa jesmo potpisali neki "eki". Jesmo, a to znači slobodan protok roba, kapitala i zanimljivo radne snage. Išli dečki na bolju plaću. I ja bi da sam na njihovom mjestu.
Kad gospođa treća tajnica ima duplu veću plaću od pilota koji u zraku izvrne avion i vozi ga metar ispod kolege onda se nameće pitanje devalvacije. Nije to sve isti pilot propela se metar iznad piste ali izvrnuti sa 500 km/sat. Sve je to u rangu treće tajnice, koja usput i dobila nekakav velered. Piloti nisu ni prekovremene mogli dobiti plaćeno. Hm, ima još nešto devalvirajuće. Kad su sklopili posel, to nitko nije znao. Možda bi mogli aktualizirati moju prastaru preporuka da svi koji nešto znače u državi da idu na provjeru. Prvo na test inteligencije a onda na poligraf. Pa ako to masovno rade u USA zašto nebi i kod nas. Jest da u spomenutoj državi ima šest velikih tajnih službi i čak 32 sporednih. Ko nam to švrlja po državi.
Ima i nezgodno devarvilarano pitanje zašto su neki u Mirovinskom fondu koji nisu u njega uplatili ni lipe hrvatske. Ima ih 529, diskreciono su diskrecioni likovi nagradili sa tuđim marom i zaradom. Dali su im ali ne iz svog žepa. Kad ja nekog nagradim ili mu nešto poklonim to dajem od svojih sredstava. Ima još, zašto povlaštene penzije kad dužnosnički političari imaju velike plaće. A država im je u bankrotu. Moja država nije u bankrotu jer nisam nikoma ništa dužan, sve sam svoje obveze podmirio. To me društveno devalvira, jer sam kreten. Duhovito i duhovno.
Hoću devalvaciju.
  No nije sve tako crno, ima svjetlo na kraju tunela. Ipak ćemo dobiti program, spasilački za Lijepu našu. No glavni pisac programa, iako dobro plaćen neke lončiće pobrkal. Tako je po meni glavni oporbenu partiju udaljio od osvajanju vlasti. Ako baš nekog zanima, zašto ? Pa program im je na pet godina oporavka, jel su to mene kopirali /2020/. Ako nemaju program koji za 5 mjeseci ne pokaže rezultate, mi ćemo biti vječiti robovi uvijek neke devalvacije, može i misaone.
 U ekonomiji nema tajni sve je poznato, isto ko u fizici. A od programa ovisi dali će biti odmah i sada ili je namjera provlačiti restrukturiranje i restauracija države i javnih financija kroz dva mandata. Da li se neko sjeća mog prijedloga da se sruši BDP u trenu za 3% ?. E sad bi mi galopirali, a gđa Merkel sa svojom Njemačkom po uzvitlanoj prašini, za nama. Konačno to je i predsjednica i najavila da ćemo biti naj država svijeta.
Hoću devalvaciju.
   Kakvu, ne takvu da nam netko iz EU popuje da imamo 6 puta više sudaca. Ja na primjer znam da imamo sudaca isto ko i Engleska. Nismo ni loši u tkz. općinama. I tu smo u egalu sa Engleskom. Što je tu devalvirajuće. Ništa, osim što iz dviju država koje su glasnogovornice spomenute Engleske kad nas treba kritizirati, uvozimo sluđeno zaleđenu svinjetinu stariju od 6 mjeseci. Uništavamo našu agroprivredu jer uvozimo mesa koliko sve članice EU zajedno
Hoću devalvaciju.
  Da ne bi bio samo negativan u ovom našem devalvirajućem okruženju, primjer kako se pametni i razboriti ponašaju. Island. NE u EU.
T

Zadnja izmjena ( Petak, 13 MARCH 2015 06:19 )