Važno, dobili smo novu stranku. Idemo delati, točnije stranka rada i solidarnosti, na čelu sa budućim gradonačenikom Hrvatske. No institucije sistema su prije toga protumačile to kao rad za sebe i solidarnost u pogledu uprtom prema svojem žepu. Kaj got.
      Za kontru osniva se još jedna stranka, biće ništa ne raditi i svakom se dopasti. Gospodin /šogor/,koji je zadužen za dnevno sveznajuće izjave konstatirao da su pobijedili na predsjedničkim izborima, no za par sati je dobio odgovor da je rezultat tek izjednačen. 1:1 Biće uzbudljivo do izbora.
     Uzbudljivo je bilo i na sesiji agilne predsjednice i premijera, nešto kao nema više rezanja troškova na vojnoj opremi. Pa smo tako kupili nekakve njemačke haubice. Kao da ih nismo imali dosta naših. Osim toga gdje su one fine američke od 203 mm, doduše stare ali su u jednom trenutku od Banje Luke napravile grad veličine Wiene, tj. sa 2 milijuna stanovnika. Amerikanci su nas kod Mrkonjića zamolili da je bilo dosta, fajrunt. Što ćemo sad kupiti neznam, navodno neke avione. Sve mi to liči na Grčku, tako su i njoj uvaljivali oružje, zato su tu gdje jesu. Malo oružje, malo oprema za olimpijadu, za to su uzimali kredite. Onda nepotizam, pa korupcija, pa trinaesta i četrnaesta plaća. Da se narodu zamažu oči i eto ga sad. Malo OTAN malo RUSOTAN. Randevu
   Trakavica, zapri-pusti. Čudno, zatvaralo se i produživalo se i za besmislice. Slično po pravu, prisilili na ostavku, u jednom novom slučaju traži se spisak sa kim se može divaniti o zabrani u pravosudnom postupku. Poznati odvjetnik i još veći poznavatelj Ustavnog prava i Kaznenog prava, konstatirao je da je Ustavni sud išao malo preširoko. Izgleda da je Trilaterala jača od institucije sistema. Mala smo zemlja ali imamo jakog člana. Ipak je u pipanju 15 milijuna. Jedan sindikalac se usudio nabrojiti ustavne majstore, tj njihove životopise. Još je ustvrdio da treba podnijeti Ustavnu tužbu protiv Ustavnog suda. Circus. Netko iz novinarskog miljea ničim izazvan pustio informaciju da je na Ustavnom sudu bilo gužve. I ja bi za spomenuti iznos napravio circus da bi perje frcalo. Šala mala, u ovoj zbilji nije naodmet.
    Dva financ ministra kod Moscovica, neki rok 21.04. Bez veze, da, hm. Prije odlaska o prekomjernom deficitu, ministar kojeg je njega dobar prijatelj opisao kad je bio student. Nije pušio, nije pija, nije gonjao žeskinje. Eh, to ti prijatelj. Dakle tome se ministru omakla izjava tjedna, da između ostalog i jamstvo od 440 milijuna kuna za neku zračnu luku. Sjajno. Pa ministar koji se je udao za gospođu, rekao da je to ugovor najbolji ikad potpisan i da je šlamperaj u Staitstičkom uredu. U redu u uredu. Znači ugovor nije šlamperaj ali je šlamperaj u knjiženju poslovnog događaja. Konačno i dječica u kinder vrtiću znaju, ako su naručili nešto a nisu odmah platili da treba dati jamstvo.
    Zašto mi se pripisalo, a to je samo gubitak vremena. Došlo je vrijeme da se kofer sprema. Sezona je počela, treba poći u Europu, malo posel, malo rastezanje na trkama. Da i u čemu je problem. Pa luk ni jeo ni mirisao a nabijati će mi opet na nos naše domaće špilšulske događaje. Lijepa smo naša Lijepa.
   Prvo je počelo sa onim za zaštitu okoliša. Pa ubrzo je puklo u Carini i onda kao da se sve urotilo protiv nas, skoro cijela jedna Vlada odvladala u Remetincu na čelu sa Šefom. Za kraj i budući gradonačelnik Hrvatske. Postavlja se pitanje kakva je to Država. Ustvari mene pitaju, jer odgovorni na takva pitanja ne odgovaraju. A ja da ostanem pristojan imam spreman odgovor-špilšul.
T