Pobjednik jubilarnog 30.Volksa 16.07.16. je M-Elite Lorber Christoph, klupski kolega / HSV Triathlon Kärnten/. Utrka spada među najstarije u Europi. Osnovana 1997 g. Distance, samo 500 m plivanja, 32 km bica bez zavjetrine i 7 km brežnog trčanja. Podsjetnik, da je ITU osnovan u Avignonu 1989. Koliko je trka popularna govori dolazak triatlonaca iz cijelog svijeta. Pa se u mojoj kategoriji našlo, dva Talijana /Venezia,Udine/ jedan kanađanin prof. dr. psihologije Jagodzinski. Zanimljivo Talijani su imali  17.07.16. sprint u Udinama a oni došli uzeti mi medalju.
   Sve je bilo lijepo posloženo i organizirano osim što je utrka limitirana na 400 odraslih takmičara i 100 štafeta.
Vrijeme nas poslužilo sve dok pred kraj trke nije pala sitna kišica. Uvjeti nisu baš bili  idealni, voda 18 stupnjeva, /zabranjen neopren/ a na bicu je puhal sjevernjak, tako da sam loše vozil nisam mogao postići radnu temperaturu, a osim toga puhal je u prsa. Spomenuo sam da je trka non draft pa su dozvoljeni TT bicikli. I tu sam bio u malom hendikepu.
  U mojoj kategoriji sedam njih, uspio sam do dogurati do četvrtog mjesta. Da nije bilo Đepeta Mlečića bio bi treći.
Ali nije svo zlo za zlo, jer proglašenje počinje tek u 21 i 30 a ja sam se poslije trke istuširal, natankal Erdigera i natrpal kojekakvih kolača. I put pod noge.
Pa sam ja već pajkio dok su moji došli na red za postolje.

video    slika

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 31 JULY 2016 15:42 )