O nafti sam napisao bezbroj eseja, a o našoj mađarskoj INA-i beskonačno. Malo pretjerujem, vraćam se u mlađe dane kad sam se upoznao sa matematičkom nelogičnošću jer je profesor rekao da diferencija istog broja uvijek 1. Dok je 1/0=1, čudo ali 0/1 je beskonačno. Ispada da je 0 najvažniji broj, bez obzira koja bila veličina mat. izraza. Nevjerojatno
Ali istinito. A kolika je beskonačna glupost aktera koji su prodavali INA.
Bezgranična.
    A kako to matematički izraziti. Velikim matematičkim izrazom, mafijašenjem. Svi poslije Račana /Jurčić/, optužuju ga da je on glavni krivac. Na žalost nije. A oni poslije njega. To je velika matematička enigma. Sudimo se, trakavica, na svjetskom nivou. Uspjeli smo izgubiti arbitražu uz pravnog stručnjaka Barbića. Oca naše papirnate pretvorbene privatizacije. Akademik, vrhunski stručnjak.
   Da se privremeno zaliječi nacionalni ponos, premijer kaže da ćemo se i dalje tužiti i bacati novac u bunar. Čak kaže da ima još jedna arbitraža. Nažalost, koju ćemo bez problema izgubiti jer država nije ispoštovala ugovor o plinskom biznisu.
 Idemo dalje. 
 INA i Bijele noči /Белые Hочи /, koncesija do 2016. Taj koji je prodao napravio je izvrstan posao za INA-u. Naime  /Белые Hочи / su imale vrijednost /procjena USA firme Baker Hughes, barel 14 $ , a bio je i 120 $/ da se kupi INA i MOL zajedno i da meni ostane za još otići na triatlon trku. Pa čak da mi ostane, za jednu pivu i jedan sendvić. Naše noći prodane su za 74 mil.$, iako je Sanaderov svjedok na njegovom suđenju nudio u jednoj varijanti 200 mil. $ ?????? i da INA ostane vlasnik B.H a u kupovini 120 mil. $. 
  Ekipa koja je petljala oko INA-e. Ima ih jako puno, to su oni koji se uporno kunu u nacionalne interese a u javnosti su poznati kao nesposobni, uhljebi, lupeži, lažovikradljivci, neradnici, gramzljivi....
Interesantno, da oni koji su prodali  zadnjih 7% posebno ministrica branitelja, kasnije premijerka, sada ne želi dati nikakvu izjavu ali je znala iskakati iz paštete za svaku minornu temu. I dok je bila u politici i sada kad su se je njezini odrekli.
  A sad o kupovini, gornje spomenuta 0, nastavak u sljedećem broju

Zadnja izmjena ( Petak, 27 JANUARY 2017 04:41 )