Alisa u zemljici čudesa. Tko kaže da čuda nisu moguća.  HDZ likuje nad dnevnicama. Biće zanimljivo kako će biti u slučaju CROSCO. Pretpostavljam. Anemično.  
Prvi slućaj, sića. Drugi, jednak BDP Naše Lijepe. Zanimljiva imena. Opet čudesa u biznisu.  
  Za drugo ima još dana a sad o sitnišu. 
Majka svih pitanja je, kakve to mi stručnjake imamo u određenim institucijama. Za takve banalne istrage treba, koliko mjeseci, možda godina ili dvije...Za sada 7 mjeseci.
U pet minuta se utvrdi tko je krivac. Imamo osobu koja odobrava i kontrolira, eventualno koja piše naloge i osobu koja koristi putni nalog. Svi korisnici su se odredili- nisu ih koristili.
Zna se, imamo dvije osobe, ako nisu bile zaposlele 33 da mudruju nad bijednom papirologijom zvana putni nalog. .
   Gdje je najveći problem, pa u tome što Lijepoj Našoj gospoda, uvaženi političari primaju naknadu za put na ruke. Čemu, pa nismo u zabitom srednjem vijeku. A interna kontrola,
da li je netko od političara za taj pojam čuo.
Ako svi poduzetnici, moraju prilagati izvještaj i račune u nalogu i isplaćuju se sa žiro računa na tekući. A oni na ruke. Zašto, da se može muljati ????
Posebna napomena, na putni nalog podižu akontaciju, po obračunu trebaju vratiti novac, koji ne vraćaju. Čak i po godinu dana. Poznati slučaj ministrice i ekipe. Neka uzmu kredit u banci a ne od poreznih obveznika. Imaju premale plaće.
  To nije sve. Ministar pravosuđa Šprlje u gledanoj emisiju docira, da je revizor dužan podnijeti kaznenu prijavu. On nema pojma o pojmu. Revizor naknadno /terminski/ utvrđuje činjenice i događaje i utvrđuje pogrešne postupke. Koji ne moraju biti kaznene radnje jer se dokumentacija može upotpuniti. Kaznene radnje utvrđuje policija i tužilaštvo. Ministru na znanje.
   Prava blasfeminja je mudrovanje Gordane Sobol pred novinarom kako je njoj putne naloge dizala tajnica. Dakle zato imamo zaposlene tajnicu tajnice od tajnice.
Jučer u dnevniku se javio fiškal Orsat Miljanić, koji je mudroslovio kako ne bi trebali nalozi isplaćivati na ruke. A da bi se napravio pametan rekao da toga ima /kriminala/ i u privatnim firmama.
 Za mene je to teška uvreda i neistina. Neka kaže kod koga se to to tako radi. DOKAZI, pravniće.
     Dakle na znanje tom bivšem ministru, što je uopće on radio 4 godine da sad ima naknadnu pamet. Brinuo se za ovrhu, pa je preko FINE legalizirana pljačka. Neka sad on nadoknadi opljačkani novac firmama.
Ali oni koji su u Lijepoj Našoj najpametniji, najstručniji, najbahatiji, najgrabežljiviji oni uzimaju novac na ruke, preko ruke ispod ruke.....Cirkusiramo sa fiskalizacijom na sitno a tu milijuni curkom cure. Iz godine u godinu. U politici. Zato imamo kod izbora da nezaposleni magistar lijepi plakate liku za Sabor sa osnovnom školom.
  Osobno sam davno konstatirao da onaj koji krade preko papira, kreten ili nepismena budala. Možda dvostruka budala, da taj novac nije ni vidio., samo ga pipao..
Za kraj jednima, drugima a i trećima, tako se radilo u Jugoslaviji