07.03.2017 HRT, 22 sata, emisija Otvoreno. U toku dana sve tri vodeće televizije, tko o čemu, dame noći o poštenju. O putnim nalozima. 
Od banalnog kriminala, do kostura. O tome sam pisao točno prije mjesec dana. Konstatirao sam da samo kreten i budala krade preko papira. I u 5 minuta se može utvrditi taj kreten. Međutim grudica pravde se zakotrljala. 
U emisiji. Ovaj puta krivac tjednik Nacional, odnosno njegov prvi čovjek. 
   U kratko tko nije gledao, u komentaru "dan poslije" nije bio glavni inspektor Kluzo nego prvi čovjek Nacionala.
A što je rekao, nadilazi svako kokošarenje, hobotnicu a bogami i kosture. Svojim novinarsko istražnim vezama došao do imena u spisu Sauche, koji su i poslije 2016 odlazili na put a da nisu ni sami bili svjesni gdje su sve po svijetu provodili. Dan poslije odnosi se na dvije Vlade poslije Milanovića.
Pa šta je sad to. A kako je bilo kad je premijer bila srebrna gospođa.? Pustimo nagađanje.
   Dakle momak iz Nacionala bezrezervno utvrdio da je DORH u spisu selektivno obrađivao osobe ili ih uopće nije obradio. Tu nije stao rekao da ima dokaze da se u aferi SpicePodravka, služili krivotvorenim dokazima. Po domaćem rečeno "pakiralo se".  Sauchu su pritvorili iako nije bilo potrebe, kad je sve crno na bijelo. Nije to program Apolo.
  Problem je da se na dečka svalila 2015 i 2016. Znači on je paranormalno potpisivao putne naloge, daljinski, imitirao onog Engleza koji hoda po TemziDynamo.
Ovo će biti lijepa aferica, na posebno veselje Europske komisije.
  Tu još fale kosture /noževi/. Predsjednik države je rekla da građani gube povjerenje u institucije jer stalno izlaze iz ormara, kosture. 
Konačno da se ja složim sa predsjednikom, u povjerenje. Na dopunski auto u Washigtonu, ljetovanje u Novom Vinodolskom, 4 tone lososa.... Posjet ogradi White House i tu posjetu proglasiti državnom tajnom. Doduše bilo je rečeno da se sve saznati kako je to bio uspješan posjet. To smo doznali ovih dana kad je State Department oprao lijepu Našu posebno po pitanju korupcije. Eh, kosture, kosture..   
   Na kraju moram biti pošten i korektno priznati da su ipak političari lojalni građani. Naime svi do sada se zalažu da putni nalozi idu sa žira države na njihove tekuće račune. 
Eto i to smo dočekali da poslije 26 godine poštuju zakone koje su sami donijeli.