Njegove riječi direktno u eter. Gledamo mi to u Vladi /Moody's izvješće /, vidimo da smo na dobrom putu. 
Unatoč do sada svom sarkazmu i ismijavanju neznalica i neradnika, moja zabrinutost je dostigla maximum. Jer je naša agenda /veoma dragi termin naše predsjednika/ na minimumu.
A na kojem smo ti pravom putu. Matematički je isto je li čaša do pola puna ili do pola prazna. Razlika je samo verbalizam. Dakle, što je to ministar vidio a neki to ne vide. Kamo su oni otišli ako u sve u redu u Lijepoj Našoj. 
    Ministar smatra da verbalnom ekonomijom pokrene našu ekonomiju. Ništa, nula, zero. Gdje je uporište mojeg eseja. U riječima ministra, da treba nastaviti sa reformama i da ćemo kroz godinu, dvije, tri uspjeti. Izgleda da nije bio na predavanju, kada se objašnjavao model 3+3 ili 6+6.
Ne smije se smetnuti sa uma da je ministar na radnom mjestu 14 mjeseci, bio je i u Vladi premijera koji je građane proglasio građevinama. A bio je i tajnik kod Šukera, ministar poznat kad je 2008 g. kriza galopirala, on je sve koji su ukazivali na krizu, ismijavao. Kao tajnik oprostio 500 milijuna tajkuna, da bi te iste godine tajkunu po plaćanju dobiti svojih biznisa ostalo 750 milijuna. Po Forbesu težak 3,9 miljardi.
    Za mene sve što će financ ministar kazati spada u tragediju ili farsu.
Nažalost teško mi je priznati ni za sebe nemam lijepe riječi. Kad se Milanović uhvatio premijerirati, ekonometrijom sam došao do rezultata da će u Našoj Lijepoj u 2020 g. biti za svo stanovništvo mjesto ugodnog života, pod uvjetom da nam BDP raste stopom od 7,3%. Opet, nažalost dobili smo Vladu u ništa   
   Ovog trenutka mi London javlja, prodana obveznica 1,25 milijardi € uz prinos 3,199 %. Dug je refinanciran. Čeka još jedna obveznica od  1,5 milijardi $. To su sjajne vijesti, umanjuje se javni dug. Nažalost svih nas. Mene brini proračun , manjak 6 milijardi kn. Morati će se ministar i za te kune zadužiti.   
Uz ove dobre vijesti /niske kamate/ netko će pitati u čemu je problem. U sitnom detalju, ni financ ministar a ni ostali u Vladi iako nas uvjeravaju da su odlični stručnjaci, nemaju pojma kako se make money. U ekonomiji se to zove novostvorena vrijednost.
Ipak nije sve crno. Imaju i jedan odličan uspjeh Vlade, hotel na Platku od gornjeg tajkuna proglašen, strateškom agendom za državu ????. Uz  smanjenje PDV-a na turizam, gospodo neznalice, to vam je privatizacija turističke položajne rente.
Kyrie eleison, eleison!  ili kak bi rekel Aristotel sve je to "prva filozofija."