I sa kime. 
Dakle, sve dolazi na naplatu. Firma oko koje J.P.Morgan skakuće ko vjeverica, a nije ni daleko Sberbank. Navodni dugovi. Dug po PDV-u 6 milijardi kuna. Toliko je minus u proračunu države. Dug dobavljaćima 16 milijardi. Dug bankama 24 milijardi. Kamate ?.  Koncesija otoka nije plaćena, otišla u zastaru. Ima li još toga. Ima, samo još se sve ne zna.
Zna se da država ima strateški cilj, hotel na Platku.  
Vlada sastanči, stručnjaci se probudili. Gdje su bili prije kad je vrijednost firme bila dva puta prezadužena. Tvrde za sada 45 milijardi. Dug 6 puta veći od operativne marže.
Savjet. Povećati maržu 200 % i smanjiti dug na prihvatljivu mastrišku agendu. 
Jedan stručnjak /Novotny/ javno zaziva da država spašava firmu jer ima 40 000 zaposlenih u Hrvatskoj. Uporište mu je u spašavanju Chryslera od strane države ,USA.
Gospon Novotny lupeta gluposti. 
  Nije Chrysler dobivao bivše jugoslavenske PIK-ove za 1 kunu i na konto njih dobivao najveće poticaje u državi. Ili da nije plaćao dobavljaće, poreze itd. 
Ironija sudbine, PIK-ovi /ruski payment in kind krediti. / su mu, sada došli glave. Netko će reći Rusi su naletjeli na minu. Po Bloombergu već spremaju novu tranšu kredita.
  Polako ali sigurno upadaju na tuđi teritorij.
Chrysler. Jeste, država je restrukturirala firmu i sada je zdrava. Ima veoma važna različita usporedba, Chrysler je proizvođač a naša perjanica u Hrvatskoj je kupi i prodaj, najviše iz uvoza.
  Gdje je tu neka proizvodnja, inovacija ili izvoz, ako se zanemari Merkator, koji je postao mlinski kamen oko vrata. Pohlepa i gramzljivost. A glavni lik ekonomista. Sin također.
Kreditna sposobnost ispod i državne. Crobex potonuo, dionice padaju. Baš ga briga za dionice, njemu ostaje vlasništvo.
Da li će se primijeniti isti model kao kod Peveca. Sve su mu uzeli, čak i ime /brend/. Ako je Pevec tužio državu, biće to veliki i veseli cirkus. Budući smo pravna država, poduzetnici očekuju da će se prema dužniku ponašati isto kao i prema svima koje je male firme i obrtnike uništio.
   Zanima me kako to da nema perjanice na sramotnoj listi dužnika Porezne uprave.
Otišli tikve saditi.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 16 MARCH 2017 04:55 )