To je prava riječ, od našeg Plenkovića, kupujmo hrvatsko od Todorića, da se spasi. Eto mene kao velikog Hrvata i domoljuba pred vrata Kozuma, cupkajući čekajući da se otvori i da mogu kupovati i plaćati sve moguće račune, kao da smo banci, pošti....  
  Ispunio sam svoju građansku dužnost i probudio se iz sna, 3 sata. Bolovi su jaki ali ništa više ne uzimam. Trpim.
Ali lopovluk neću trpjeti, niti jesam. Milost ne tražim niti ću ju dati.
   Od kada sam ja domoljub, pa rušio sam onu državu. Razloga toliko da bi to bila knjižurina a ne malecki esej. I dok su mnogi ginuli, dobivali metak, neki su dobivali imetak. Stara priča, ali je sad trenutak da se ponovi. 
    Prvo gdje je bio kad je grmjelo. Drugo, afera državne rezerve žita, nestale. U filmu Gazda novinar konstatira, nestali dokumenti iz spisa. Osoba koja bi to sve trebala znati čudom se čudi i još tvrdi da dotični nije bio sponzor, nekima. Predsjednik države u lovištu Garjevica /Čazma/. Kako se riješila afera, pa tako da se je žito kupilo u Vojvodini u trenutku kad su se naši policajci masakrirali u Borovom naselju. Kad se je kupila Sojara Zadar i dobio robni kredit u soji, mislim da je bio na 5 godina i grace period bio dvije godine, cijena ulja je bila duplo skuplja nego u METRO-u Graz. Od toga dana ja nisam više ništa kupovao kod Todorića. Pravac cijela obitelj u Graz, cijene u pola i ulje nije od GMO-a. 
Zaredale se privatizacije i kultura neplaćanja. Gavrilović je prvi javno priznao 180 dana plaćanja. Krasno, da uzgojiš svinju 180 dana, plus dane zriobe proizvoda, i čekaš još 180 da ti plati. A gdje je obrtni kapital. Pa u banci, budala zaduži se i plaćaj državi PDV za ispostavljenu fakturu. Istovremeno umreženi je u političkom miljeu. Radi što hoće, pa čak ni revizije ni neplaćanja državi nije prekršaj.
   Proboj u monetarni sustav, bonovi, paralelna moneta. Druga centralna banka. Ne, nema kaznene prijave, ni prekršajne, zanimljivo bi bilo koliko su inspekcije do sada naplatile kazni u elitnoj firmi. Trenutno se spominju mjenice, svi se u lancu odgovornosti prave blesavi. Ako je i istina, isto je to doštampanje sredstva za plaćanje. Ali nema kaznene odgovornosti.
Zadnji koji je sa naših prostora odgovarao, Abdić, Velika Kladuša.
 Zaključak, rušio je temelje naše Lijepe Naše. Privatizacijom, neplaćanjem državi, uništavanjem konkurencije, neplaćanjem dobavljačima. Djeca uništenih su sada u EU. Samo, u Irskoj cvijet naše mladosti, 13 000, trenutno ih obilazi naša predsjednik. 
  I sada Plenković / Bruxelles / traži da ponovo budem domoljub, NEĆU. Odnosno, biću, kad Todorić namiri sav dug državi. 
Ako ne podmiri dug, u zatvor. 
Kao u USA. 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 06 APRIL 2017 03:16 )