Mnogi su u zoru ljudske civilizacije prepoznali imovinu kao destrukciju društva. Ima i takvih razmišljanja i u novije doba. Dosta poznatih, da ih sve ne spominjem, a da nisu bili filozofi, nego osobe od zanata, ekonomisti. Među njima i jedan ekstreman, po vlastitom izboru anarhist, Proudhon, napisao esej " Vlasništvo je krađa". U mladosti je bio određen jer mu je otac izgubio posjed zbog hipoteke. Kao da je imao F. mjenicu.  
     Skoknem malo u novije doba. Slučaj F.  Rekli su da ide odmah 80 milijuna € kredita. To će biti samo za plaće u F. Dobavljači daju robu i očekuju da im se plati u 60 dana. Neki mudraci očekuju da će odmah pasti novac, od kuda. Marsa? 
  Kada se proda roba, plate se dobavljači, ostaje zarađena marža. Podmire se fiksne obveze, biće i varijabilnih. Ostaje što, pa skoro ništa. Od čega će biti stari dugovi namireni ?
Po meni bez 1 milijarde €, ne danas već jučer neće ići. Jer dug dobavljača je sitnica od 2,5 milijarde €. Ukupni dug 8 milijardi €. Tek će revizija pokazati maestralno stanje.
  Treba imati na umu da su sva poraživanja stornirana, blokade su blokirane. Siguran sam da će biti tužbi. Pored toga neizvjesnost Ustavne tužbe, podnesena. Zašto nisu svi jednaki pred zakonom ? 
Prime ministar i njegova vedeta gospodarstva nisu objasnili što je sa vjerovnicima, vjerovnika. To je lanac koji seže i do mene. Sve te u lancu država uredno ovršava. Kakva je to država da spašava lupeža a one koje F. doveo u sramotnu situaciju da ne mogu plaćati svoje obveze, tjera na prosjački štap. 
  To se zove kaos, anarhija, tragikomedija vladajućih, uopće ne znaju u kojem svemiru žive. A gospođi  ministrici gospodarstva opet bilo na javnoj sceni smiješno. 
A gdje nam je gospođa predsjednik, otišla pozvati Irske Hrvate da se vrate. Po povratku patetičnim glasom rekla da je amoralno živjeti u dvorcu a ne isplatiti plaće. 
  Što će biti sa svima gore spomenutima, njih je voda /politika / odnijela. Svi su sve znali, zašto su tajne službe slale izvješća. 
Sad kad Gazda više nije gazda, sad ga svi cipelare.
 Budući je po ponašanju vladajućih F. spašen, mogli bi se sada latiti posla. Da im dam malo maestrala, adrenalina za ekonomske podhvate.
Novostvorena vrijednost opterećena sa preko 50% porezima. To je maestral. U 2016 pad zaposlenosti, a raste produktivnost ??
Pad fakturiranog. A investicije su čisti lahor. Na skoro nikakve investicije imamo manji iznos akumulacije.
    U tri rečenice ova Vlada, pada. Mogu do kraja mandata izlaziti na ispit, ali ga neće položiti.    

Zadnja izmjena ( Petak, 14 APRIL 2017 05:44 )