Nastavak tragikomedije, nije bilo dosta za Badnjak uskrsnuti INU. Što će biti sa našom mađarskom perjanicom? Fala Bogu prođe vrijeme pa su mnogi zaboravili za kupovinu MOL-a. 
A ko za inat, kad se riješila problematika INA-e, na stranu što gubimo sudske procese, evo novog kostura iz ormara. I to dijete politike. Uzdanica Lijepe Naše i naših vrIih političara. Dijete je Frankenstein. Kao što je poznato, isto je bez problema riješen. Kako ? Pa tako kako sam predvidio, kad na vrbi rodi grožđe.
    Dobavljači su dobili od 10% do 50 % a neki nisu dobili ništa. Ima koji su dobili i dvostruko naplaćenu robu. Kako ? Putem faktoringa.
Umotvorina zvana faktoring. Društva osnovana od strane banaka, da još gule sirotinju. Budući su iz Frankensteina izdavali mjenice jer nisu plaćali, pa su jadnici otišli sa mjenicom u faktoring, koji su isplatili novac uz 20% provizije. Je li to zelenašenje ? Jadna zemlja. No ko za inat F. nema novac da isplati svoju mjenicu, pa se banke obraćaju donosiocu mjenice /dobavljaću F./ i sada regresno traži 100 % iznosa za istu mjenicu. 
   Nazdravlje i čestitka svima odgovornima u Lijepoj Našoj.
Biće ih još malo više na kantama za smeće i javnim kuhinjama.
No to nije sve, odjenom se sada javljaju iz Zvečeva.
   Čekao sam namjerno da mi naleti na volej. Vlada je na tajnoj sjednici odredila vrhunskog stručnjaka da vodi Podravku. A od kuda je taj majstor. Između ostalih epskih kvaliteta u curriculum vitae, posebno je napomenuto da je bio direktor Zvečeva. Ja ne budi lijen, bacim pogled na sve te njegove višegodišnje bilance, uredno je svaku podpisao. Svake godine gubitak. 
A Vlada ga kao glavnog menađera zaposli u Podravci.
 No to nije sve, danas /20.04./ je Vlada imala Sjednicu. Na njoj je bilo na tapetu koncesija plaže Zlatni rat, dodijeljena je firmi koja ima samo gubitke.
    Pa kako Vlada vlada.?-?
Svaka sličnost naslova sa sličnošću Vlade, je slučajna.
Naslov se odnosi na srpski film Profesionalac, maestralna rola Bore Todorovića. Pjesmu je napisao Bajaga, koji ju i izvodi. 
  No to nije sve, kako reče ministrica gospodarstva, pomaže sveti Ante. Koji ? 
Budući nisam zlopamtilo i ja ću zamoliti i izmoliti svetog Marka za pomoć.
   Pada Vlada.