Prvi puta u Hrvatskoj se održao triatlon pod pokroviteljstvom  Alpe Adria kupa. Utrka je bila u Rabu, organizirana od TK Rab pod spretnom organizacijskom rukom Šimičić Nenada i njegove ekipe. 10. organizacija 2017 AATC stigla je u Hrvatsku putem prijenosnice aplikacije sa TK Varaždina na provedbu TK Rabu. Zahtjevni dio u organizaciji utrke je realizirao TK Rab. 
     Utrka je provođena, tako da je zadovoljila rigorozna pravila AAT kupa. Od najmlađih kategorija od 2008 g. mini aquatlon, super sprinta do sprinta od 18 do +80 godina. To je bio pravi festival triatlona u malom, dok će na veliko biti 10.06 u Pörtschach, a trajaće tri dana u organizaciji mojeg drugog kluba HSV Triathlon Kärnten. Najveće triatlonsko druženje u AAT kupu, preko 1300 takmičara. 
     Završetkom 9. izdanja triatlonskog međunarodnog druženja na Rabu, stigle su pozitivne ocjene i zahvala za odličnu organizaciju utrke iz ureda AATC od organizacijskog direktora  Hannes Bürger. 
Takmičari su imali pored dobrih pripremnih uvjeta i dobre uvjete na radnom mjestu. Sunčano. More je bilo toplo, za mene čak i pretoplo. Za sprint u 15 i 30 bilo je 25 stupnjeva. Bic staza je bila na nadmorskoj visini od pola metra, kao i trkački dio. To je bila jedna staza za dvije discipline. Takmičari najbrojniji, jasno domaći. Od stranih najviše Slovenaca, dosta Talijana, pa Austrijanaca. Našlo se i Nijemaca i Amerikanaca. Rezultati rutinski obrađeni od Grabarsporta.
     Moj rezultat, dobar, vratio sam dug obilno /skoro 11 minuta/ kolegi Carelli /ITA/ za poraz u Veneciji. Da mi na trčanju nisu smetala rebra po rezultatu bih ušao u kategoriju M55. Minuta me djelila od tih mladića. Tri trke, tri postolja sa slomljenim rebrima i još na bolovanju. Liječnici odredili 3 mjesecamirovanja. Valjda su mislili na 3 medalje.  
     Na stranici HSV-a objava: Beim Sprint-Triathlon war auch ein HSV-Athlet erfolgreich am Start:                                                                                                                                   
1. M-65: Teodor PICHLER – congrats!
 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 30 OCTOBER 2019 03:02 )