Faakersee 26.08. olimpijski triatlon. Tu disciplinu austrijanci zovu, kurdz, sprint je sprint a ostale kraće-fun triatlonima ili dječjim trkama. Meni je to bila 13 utrka ove godine u AAT Cupu i KTRV. Od 13 trka 17 postolja. Ovaj puta na Faakersee postolje sam samo vidio iz publike. U mojoj kategoriji okupila su se sedmorica, jedan je samo odgledao utrku. A šestorica su se trudila, od njih prvi je ove godine nastupio na samo jednoj ozbiljnoj trci i to na ovoj. Sa Walterom sam bio na dve trke a Gusepe je tri puta nastupio. Na kraju sam uspio obraniti 5 mjesto u trci. Nije za pohvaliti. 
     No za hvalu, uzeo sam drugo mjesto u KTRV kupu za 2017. Tako da sam ga drugi put osvojio zaredom a i obranio. Očito da je sezona pri kraju i da isčeđeni limun više nema soka.
  No ima i nešto u nerazumnom mojem ponašanju prije trke, odlazak na 126 km sa bicom, brdskom trasom na Mariju Bistricu, prošao Kalvariju, pa sa gvircom /medicom/ u Klenovnik do žene i onda po paklenoj vrućini doma. Ni to mi nije bilo dosta, nego sam još završio "Opaku trku". Moto trke je: Bolje vmreti od litre, nego od kapi. 
Dakle 13 trka a samo sam jednom obukao neopren, u Cavallino.
   Sramota bi bila da s njim plivam u Faakersee od 21,9 stupnjeva. 90% su koristili neopren, elite 100 %. 
  O samoj trci sam već nekoliko puta pisao. Trka koja može zadovoljiti svakog istinskog triatlonca. Plivanje u jezeru pitke vode, svi čamci su na elektropogon, može i ručni, psi se ne smiju kupati, i ostale kulturološke norme, koje za razliku kod nas ne postoje. Bic staza valovita, trkačka dosta položena i samo raspali.
    Za razliku od prošle godine limitirano je u glavnoj trci na 720 takmičara, još se može širiti u štafeti i najviše za domaće u fan trci, tj volkstriathlonu. Poslije trke proglašenje sa tobolom. Treću godinu Talijan vozi doma Meridu /3000 /, nemojte se čuditi, talijana je najviše na toj trci. Bilo ih je 80, drugi po brojnosti Slovenci 53, i onda Nijemci, Nizozemci, USA, dve Francuskinje, Crna Gora, Španci i 2 iz CRO.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 04 SEPTEMBER 2017 15:24 )