Svane, jutro u Varaždinu, kiselo, 13 stupnjeva. Došao je dan odluke, 02.09. Brdski triatlon, Kraigerseee, koji se boduje za KTRV i Alpe Adria triatlon kup. KTRV je osvojen a AAT kup trojica mogu osvojiti kup. Dva Talijani i ja odlućiti ćemo na trci na Kraigersee triatlonu. Posebnost trke je, tri puta se treba popeti bicom na vrh brda Gassing, iznad jezera i znalački na mekano brdsko trčanje. Organizator je odstupio od ITU standarda, limit za sprint triatlon je 90 minuta, a za ovu utrke je pomaknut na 120 minuta. Tako da su svi završili trku osim desetak odustalih i diskvalificiranih od 250 startera.  Ne mogu opisati sa kolikom sam  radošću dočekao zadnju trku. 
    Više nema napetosti i pritiska, jer svaki put mi iskoči neki tjelesni problem pred trku. 
Krenem prema Kraigu. Do Dravograda po mučeničkoj cesti. Koliko puta sam prošao njom i uvijek me vraća u 1945 na nekog jadnika, ženu ili dijete koji ništa nisu bili krivi a zadnji puta su išli tom cestom, bez povratka i bez znanog groba.
     Bolje sam se osjećao, čim se prešao granicu. Donekle se raspoleženje popravilo dolaskom na cilj. Temperatura vode 18 stupnjeva a zraka 13. U Tirolu pao snijeg, već na 700 ndv. Malo je sipila zimska kiša potpomognuta sa snažnim sjevernjakom.
   Nije mi bilo drago da dođem na trku, ali bio sam prisiljen. Od konkurencije u kategoriji,  nikog od zadnje trke iz Finkensteina, od prije 7 dana.  Došao je samo jedan Talijan dr Carella.Drugi je rađe ostao u toplom domu. Da nisam došao, ode kup u Veneziu.  Pravila za trku, dozvoljen neopren-nisam ga obukao, dozvoljeni TT bicikli, zabranjen draft. Finišere je na cilju dočekalo kuhano vino i mali milion raznih kolaća i torti. Ostalo nešto i putnih kolača, sve su ih pripremile domaće žene.
No, bilo je tu pored kupa i neke koristi.Odlučio sam zaboraviti na kućni odgoj i biti blago rečeno suptilan i spade mi maska intelektualnosti i postupio čisto prizemno, kao da sam naš političar. Zadovoljilo bi me drugo mjesto jer bio osvojio AATC a još više me zadovoljilo, što  sam uzeo 500 € na ime starta.   
    Ležerno sam nastupio,  kako rekoh u sebi  i napisah, kao političar. Znam žderati, lokati i još mi za to plaćaju. Bez nekog napora i odgovornosti.
 Pustio sam Carella da vodi, držeći na ga na oku. Bic staza je opasna na nizbrdici, juri se preko 60 km na sat i ima padova na suhoj podlozi a sad je asfalt bio mokar. Pustio sam da Carella  uđe prvi u tranziciju, /skidanje sa bicikla/ i na brdskom trčanju rutinski ga ostavio iza sebe 9 minuta. 
     Kako se kaže daj čovjeku vlast i znaš što je. Nisam bio drugi u kategotiji. Ni to obećanje nisam održao, sam  sam sebe iznevjerio. Sram me bilo. 
Na proglašenju, u kategoriji, prvi na trci, prvi za KTRV kup prvi za AAT kup a nagrada kao najstari učesnik izbjegla mi jer je to bio Dr Carella /1950/. Nažalost nagradu nije dobio jer je prerano napustio ceremoniju proglašenja, nagrada je bila jedan dan pansiona u Kraigeru     
   Sad još preostaje sve to proslaviti i zalijati. Potom na operacije, sanirati štetu, jer triatlon nije za djecu i starce. 
 
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 11 SEPTEMBER 2017 18:17 )