Pozdravim se sa sv. Markom u mislima. Nisu mi ga dali da ga vidim. Kao da su znali da bi propitivao, zašto mumija nema vrh nosa i odakle gadna rana na nozi. 
Blago sam bio tužan. Toliko puta sam bio u blizini legende a ne vidjeti je.
   Stoga krenem putem, "svi putevi vode u Rim, putem koji je išao Hanibal. Već na 40 km dođem do Padove, tu je bila prva bitka ll punskog rata. I tako ih Hanibal naredio u 18 godina još tri /Trebija, T. jezero i Kana/ i u svima pobjedio ratnom varkom. Međutim na Rim nikad nije krenuo. Svih tih godina je pljačkao po Italiji. 
    No u Rimu je bila panika i ostala povijesna krilatica "Hanibal ante portas.
Ako Hanibal nije ušao u Rim, zato je kažu vrli Majk Fontana čak 62 puta osvajao Rim uz pomoć poreznih obveznika i kažu da je išao bez poziva. Mašalah. Njegov ured tvrdi da je točno 25 a on se opravdava pred TV kamerama da nije blesav te da nije bio ni jedan dan na godišnjem. Teško mi je tu naći nekavu poveznicu. Kak sam kaže nek delaju institucije sistema. 
  Ali mora mu se čestitati na ruralnoj inteligenciji. U Rim je išao avionom ali ne iz Zgb /tvrde novinari/ a i u povratu je navodno poletavao iz Rima za Stambol. 
Sad jadan mora otputovati pred ured za sukob interesa. Potvrđeno, da mu je taj let smjestio netko, njegov iz Holdinga.
  A ja nastavljam do Ferare, Bologne, Firenca. Firenca, grad enciklopedija. 
     Firenca. U bilo kojoj ljudskoj djelatnosti prvak svijeta. Mnoga poznata povijesna svjetska imena bila su u gradu. Malo je znano da je prva mjenica izdana u tom gradu. Danas ih u Agrokoru ima bez pokrića ko šodra u Dravi, glavnu štangu drži Frank. Možda i on sruši nagodbu. Teško se odvajam od Firence i put pod noge do Rima.


Zadnja izmjena ( Četvrtak, 24 Svibanj 2018 17:21 )