Prvi puta, 26.05 službena trka triatlona u Ankaranu u AAT kupu. Pliva se u moru, a gdje bi drugdje, bicikl se vozi po glavnoj cesti /koja je zatvorena/ i trči se po putevima vinograda. Sama trka se mogla proglasiti brdovitom. More je bilo valovito, cesta brdska iako je blizina mora a vinogradi, moraju biti na brdu.    
     Sprint triatlon u organizaciji Triatlon kluba Logatec. Potpredsjednik kluba je Bojan Trojar, najbolji klupski triatlonac /kategorija M60/ i moj dobar dugogodišnji prijatelj. Osobni fotograf, poslije svake trke pošalje slike sa postolja. Slučaj je htio da smo obojica na trci bili u svojoj kategoriji prvi.
  Do Ankarana nekih četiri sata vožnje. Dočekao me je moj predsjednik kluba Gerald Florian. Preuzeo je startni paket za mene, tako da sam ostao bez zaduženja oko formalnosti oko prijavnog stola. Budući sam došao oko 9 sati a trka sprinta bila je na programu u 15 i 30, pa je bilo vremena na bacanje. Bacio sam se sam na bic i pravac, ne u Rim već po zadatku po Piransku sol. Tvrde da je pored što je slana da je i ljekovita. Osim toga ima prirodnu boju, jer ju ne farbaju. Malo reklame. Ljekovita je jer se u bazenu dobiva na podlozi posebnog kamena koji u simbiozi sa bakterijama. I tako ja kupim ili ispraznim dućan, za moju familiju, sol za jelo ali sol i u čokoladi. Čokolada od 100 gr košta ko 3 velike Milkine.!!! 
  No, teta je pala na moj šarm pa sam dobio pride pola kile malih reklamnih čokoladica. A nešto ih mi je ponudila u dućanu, pa sam ih uzeo i kušao kao predujam trci, umjesto energetskih pločica. Konačno, trošio sam se prije trke. 
Opet trka prije trke.   
   Vrijeme je bilo vruče, sunčano, more 20 stupnjeva, plivanje bez neoprena.
Moje vrijeme 1sat 38 minuta, ovaj je puta sam imao starog konkurenta dr. Carello iz Federkluba Trieste i novog, Kabaj Milana iz Maribora TK 3k. Veliku razliku u rezultatu napravio sam prema konkurentima, 11 minuta prema drugom 23 minute prema trećem. 
  Još je jedan član kluba bio je za vikend na trci. ali 27.05, na sprint triatlonu Moščenička Draga. Prvo mjesto za Zlatka Sira M60 / 1 sat 45 min/.  
U dva dana, dva kupa i dva prva mjesta.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 14 JULY 2022 16:15 )