U malenom mjestu održan je 4. Magdalensberger Aquathlon za KTRV kup, ove godine u nešto siromašnijem broju startera, zbog obveza prema državnim prvenstvima u Austriji. Prošle godine bilo ih je tri puta više, jer je bila trka za državno prvenstvo. No i ove godine je bila međunarodna / GER, SLO, CAN, UKR, CRO/.
   Maleno mjesto ima maleni prirodni bazen, pregrađen gorski potok. Da se zadovolji plivanje od 750 m, mora se plivati u 4 kruga i to po 30 takmičara. Tako je takmičenje počelo u 10 sati a zadnji su startali u 15 sati. Trčanje 5 km, malo brdovito sa dva uspona. 
Dva varaždinca, Tumpić /1946/ i Pichler/1951/ oba u svojoj kategoriji drugi. Tumpić je imao za konkurenta legendu triatlona prof. dr. Jana Jagodzinskog /1948-Alberta CAN/, sa završenih 28 ironman distanci.
Svake godine otprilike 100 000 triatlonaca skuplja ITU bodove za Olimpijadu a priznaju se i za asocijaciju WTC ironman Hawaii, ostale svjetske trke se ne priznaju.
   2002 g. Jan je na apsolutnoj listi bio 1008. Veliki je prijatelj sa Pichlerom, ali su ljuti protivnici na trci. Iako je Jan ove godine izašao iz kategoriji, njih dvojica vode evideciju međusobnih trka, skor je 13:3 za Pichlera.   
Tumpić kao najstariji učesnik trke, dobio je posebnu nagradu, košaru punu prehrambenih eko namirnica. Pored nagrada za osvojena postolja organizator je priredio tri vrste jela sa prilozima. Posebno su se iskazale domaće žene u slasticama, kolaća za birati rukama i očima. Normalno, bilo je i voća a sve smo zalijevali pivom Vilacher.   
Slika:Tumpić, Pichler, Jagodzinski- 209 godina.