Bio sam na putu i bolje da se nisam vratio. Kakav doček. Predsjednik države javno slavila rođendan, 51 godina a tako mladolika kažu. Gledam turneju, ne mogu se otetu pozitivnom dojmu, uz čestitke, djecu, omladinu, falila je samo štafeta. 
Čajna šiping u posjetu Ministru Horvatu, sa veseljem priča koliko ta tvrtka velika i da zapošljava 150 000 radnika. Kao da će to spasiti našu brodogradnju. Zaboravio spomenuti da im je brodogradnja sporedna djelatnost a da im je glavni kor biznis, vojna industrija. I nije rekao da li je popio kavu s njima kako je najavljivao prije par dana. To je bila najvažnija informacija za škverane. I dalje u veselom tonu objašnjava da će na sve modalitete pristati da se riješi tereta sa kojim ne zna što će.
   Glumi turističkog vodiča od Ukrajinaca / di su ?/ pa preko dejta ruma, do, a tada Kineza nije bilo. Sada kaže da je opet sve u redu. Otišla kineska delegacija u Kinu, odluku će donijeti kineska politika a ne direktori kompanije..
 A kako to spašavanje u stvarnosti izgleda. Kao da Kragujevačka Zastava spašava Mercedes. U godinu i pol nerada Vlade i Horvata sad će uspjeti riješiti brodogradnju. Samo kome isporučiti račun za štetu. 5 brodova otkazano i još se hvale da su poplaćali garancije. Da su dali za plaće.
   Ništa nisu oni dali, nego su to uzeli od poreznih obveznika. To je nacionalna izdaja.
Naši mladoliki političari, sineki od crvene buržoazije snažno i odlučna nas plaše sa 45 milijardi duga u penzionom fondu. Dakle ljudi koji su radili za njih da mogu studirati badava i to u nedogled. Neki su ubrzano uspjeli završiti fakultete za 10 do 12 godina i sad takovi kroje penzije, daju 30 kuna povišice ali su u Saboru sebi izglasali povećane iznose za kampanje za izbore. A gdje su uzeli. U penzionom fondu. Kažu da imamo malo odrađenih godina za penzije. A tko ima najmanje odrađenih godina. Naravno, dakako, političari. Onaj majstor koji je nezakoniti špijunirao ženu i još tri ženske osobe /Nacinal objavio temu/ otišao sa 33 godine u penziju. U Saboru nikad ništa dobroga odradili, zakone popravljaju po 15 puta a imaju povlaštenu penziju a da nisu uplaćivali u fond. Zamislimo da u proizvodnji radnik tek svaki 15 proizvod napravi ispravan. Kakva bi to bila plaća. A podjeljenje penzije po diskrecionom pravu. Samo 5 milijardi kuna a da kuna nije uplaćena u fond. Težak lopovluk a sve pokriveno zakonima u Saboru.
  I sve na teret koji imaju najmanje