Počela je serija AAT kupa 27.04. u Lignano ITA.  Ustajanje u 3 sata i via Rijeka na sprint triatlon. Dugogodišnji venecijanski triatlon je otkazan zbog ekonomske krize u Italiji. Uskočio je Lignano sa svojim festivalom triatlona. Uporno su me zvali svake godine na svoje kupove Veneto i Adriatic, ali nisam imao slobodni termin. Prihvatili su AATC i eto mene na četvrti poziv. Festival je u dva dana, subota za sprint i još neke duatlonske trke a nedjelja za uvodne duatlonske trke i za aquarunnera 3,8 km plivanja i 10 km trčanja. Trka sa dva nastupa, prvo se trči po suhom, pa po granici mora i pijeska pa u mora pa van pa opet more.... 150 takmičara se borilo za 12 slotova svjetskog prvenstva.
  607 prijavljenih za sprint, more idealne temperature 14 stupnjeva, noć uoči trke padala kiša, ujutro jak jugo, zrak 12 stupnjeva. A kod nas 26 stupnjeva. U kategoriji Pagavino /desetak ironmana/, nismo se vidjeli od Portoroža /2012/ kad mi je uzeo mjeru, Gronau- zvijer na biciklu, u Udinama /2014 / vozili smo 40 km/h u tandemu, tj ja u draftu i stari znanci plemić Monno i dr. Carella /2018 Klagenfurt kad su zahvaljujući sucima zauzeli moje mjesto na postolju/.   
  Plivanje bilo je otežano, direktno u valove do prve bove a onda paralelno sa njima pa je trebalo plivati po hipotenuzi da bi se došlo do druge bove, a onda van na prljavi pijesak, bolje reči to je isprana zemlja koju je tisućama godina rijeka Pad nanosila u more. Pogledam na sat, auuuu  21 minuta, moj zet bi rekao da je to bila duga kava ?? Iz hladnog mora na propuh od 12 stupnjeva. Bic staza 20 km, opasna sa 9 zavoja pod 90 stupnjeva, prosjek vožnje 34,62 km/h. HSV je imao jaku podršku od svojih navijača, koji su više larmali od domaćih. Trčanje 2 kruga, prvi kilometar nisam čuo noge a tek u drugom krugu sam se zagrijao, u kojem 1,5 km prije cilja čujem sitne korake tapatapa iza mene. Zar opet prođe mi glavom, projuri kraj mene Pagavino u petoj /on 58 kila ja 83/, samo mi je dobacio "haj" . Uletim u cilj, ukupno vrijeme 1 sat i 29 minuta. Limit trke je bio 2 sata. Poslije tuširanje idem vidjeti rezultate. Taman pred listom nađem se sa Pagavinomt. Zurimo u listu, iznenađeni obojica. On četvrti, ja prvi. Na licu mu sve piše ali je korektno čestitao. Od 424 startera zauzeo 357 mjesto. Iza mene mlađarija. M65 1. 2 Monno, 3 dr Carella. Slikao predsjednik HSV-a 
A sad na pokajanje.