Gradonačelnik Pule proglasio je dan žalosti. Umrla Pula ??? Miletić kaže da će ovu Vladu pratiti ukrasno snažni epitet, grobari  hrvatske industrije.
 Mislim da je u odlučnom pravu. Uljanik, ej Uljanik je otišao u stečaj. 163 godina su brodili kroz razne sisteme, sustave, razne države, prijateljske a i neprijateljske ali ova Vlada je zabila zadnju brokvu u brodarski kas/š/un. Nije svako zlo za zlo.
   Osigurali su si prigodu da se opet hvale uspjehom. Trenutno u svjetskoj konkurenciji nemaju konkurenta. Prvaci uspjeha. Čestitam.
Oni koji me prate znaju da sam ja kao bezvezni priučeni ekonomista, odmah snažno i odlučno rekao da je to bankrot. Dovoljan mi je bio pogled na kratko u bilance 3 maja i Uljanika. Meni ne treba dejta rum. Možda tu i tam brazilski ili kubanski. 
Osobno mi naše stanje u Lijepoj sliči na politički roman Banket u Blitvi od Frica, hrvatskog Samuela Becketa. 
  Nije se odmah reagiralo, prije godinu dana kad je sabornica Mosta gđa Strinja-Linić u Saboru pitala za 500 milijuna pozajmice 3 maja Uljanika. Nitko nije u Vladi reagirao, čekajući da se mala vatrica rasplasna pa su onda, umjesto ministarskih obveza glumili vatrogasce. I hrvatska brodogradnja je izgorjela.
U BDP-u je u Hrvatskoj industrija sudjelovala sa 32%, sada 2,5% a kad zatvore spomenuta brodogradilišta možda neće biti ni 2%. Važno je spomenuti da isporuka jednog ozbiljnog broda BDP poraste za 1%. Ove godine nam predviđaju rast BDP-a za 2,6%. Dakle isporučimo 2 broda a svi ostali u državi cijelu godinu mogu mirno pajkiti.
Prepoštovani premijer odlučno i snažno tvrdi da agonija još nije gotova, jer će doći ponovo Kinezi za desetak dana. Čestitam i Sretno.
Nadam se da će Kinezi preuzeti našu Vladu.
Sve gore je iracinalno. Racio bi bio ako  bi cirkus sa brodogradnjom  preselili  u Japan. Ministar gospodarstva Japana kada bi mu ovako otišlo brodogradište u stečaj, ako bi bio odgojen jako konzervativno ili nedajbože da je imao pretka da je bio Ronin ili samuraj onda nebi izbjegavao da zamoli za oprost počinivši sepukku. Kod nas se sepukku primitivno prevodi kao harakiri. U blažem obliku molba za oprost bi bila, da otvori prozor od kancelariji na neboderu i skoči. 
   Hvala nebesima, udala se Maja Šuput. Vrisnula je, udala sam se. Čestitam i Sretno.

Zadnja izmjena ( Utorak, 14 Svibanj 2019 21:15 )